Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

janina_zawada 07:40, 30 paź 2014

Piękne drzewka przed ogrodem jak bonzaje U ciebie jeszcze kolorowo a u nas już prawie wszystkie liście spadły ,tylko czerwony dąb zbrązowiał i tak zostanie do wiosny .. Moje zawilce już też idą spać ale jeden ma jeszcze biały kwiatek .A ptaszki zaczynają przylatywać na jabłka i do kociej miski ..
Słoneczniki wszystkie objadły nawet te najmniejsze , chyba i one zrobiły się wygodne i wiedzą gdzie bez wysiłku można się najeść ..U nas mocniejszy przymrozek i już nawet chryzantem pomroził ale i tak w dzień jest pięknie ,słonecznie i ciepło jak na tą porę roku ..

Nasza polaka złota jesień na moim wrzosowisku ...
Bogdzia 21:08, 30 paź 2014

Dzięki za cudne czaple i kolorowe drzewa żólte i czerwone, cudne widoki , no i dobra wiadomośc że zaczynasz zdrowiec tylko czy na pewno???
hanka_andrus 21:17, 30 paź 2014

Intensywnie żółte,intensywnie czerwone,
a jeszcze rude brązy wszędzie rozrzucone!
Nie dziwię się Indianom,że ziem swych bronili,
warto się o to bić do ostatniej chwili!
marzena 22:56, 30 paź 2014

Klamber, zaglądam często, wreszcie napiszę ...
ale po prostu często brak słów aby wyrazić to, co się czuje ogladając Twoje naprawdę cudowne zdjęcia...
podziwiam Twoje zdolności i chęci obserwacji przyrody, którą jak widać, umiesz też świetnie opisać...
pamiętam, ze byłam kiedyś ogromnie zdziwiona, jak mój tata ( będąc w pn-wsch USA )pokazywał mi poźniej zdjęcia tych przepięknych klonów w różnych odcieniach różu, nie mogłam uwierzyć, ze tak wygladają... a teraz widzę u Ciebie podobne ich barwy...
pozdrawiam ! wszystkiego dobrego !
Klamber 04:59, 31 paź 2014

Witajcie, dziękuje za odwiedziny, pokaże ciąg dalszy mojej wyprawy na wodospady. Opuściłem towarzystwo czapli i udałem się dalej, do przejechania mam dwie autostrady, jedną do Toronto a drugą z północy. Po minięciu drugiej autostrady, już widać uskok, droga prowadzi cały czas pod górę, na razie łagodnie ale później już trza się sprężać. Gdy wjechałem na uskok widoki się zmieniły i zaczyna się wieś, tylko same farmy i pole. Ziemia tłusta, aż mnie zazdrość bierze. Mijam miejsce w którym zawróciłem pierwszym razem. Jadę dalej i po 200 m widzę pierwszy wodospad. Najpierw śmieje się z siebie, jak mogłem być tak blisko i zawrócić. Wodospad nazywa się Borer's jest mały i 19 m wysokości. Po pół godzinie ruszam dalej, po chwili widać świetną panoramę miasta. Zatrzymuje się koło pani, która sprzedaje winogrona, dynie, dżemy i miód. Kupiłem jeden miodek i lecę dalej, hamuję zaraz, bo widzę śliczny widok, ogromne pole dyniowe. Po drodze robię kilka fotek, teren jest malowniczy, cisza i spokój, raz jadę Ścieżką raz ulicą, po drodze mijam ładne domy i przepiękne drzewa, nie sposób wszystkiego zrobić. Widzę już informacje, że zbliżam się do parkingu przy następnym wodospadzie ale o tym już jutro. Gdyż muszę iść spać, dziś się narobiłem, cały dzień walczyłem z liśćmi ale tego się nazbierało, nie wiem kiedy ja to ogarnę. Od poniedziałku będę zostawał do oporu o robił po ciemku. Fajnie się kosi i grabi na światłach, nie ma problemu, latarni w około jest dużo, więc strasznych ciemności nie ma. Pozdrawiam wszystkich i żegnam się jesiennymi kolorami.

Klamber 05:06, 31 paź 2014

Janinko, wiem że u nas już łyso, codziennie dzwonię do domu. Dobrze że choć w dzień jeszcze ciepło macie. Ja też mam 14 dziś a zimno od niedzieli idzie ale ma być 7 stopni i ładnie ma być.
Bogdziu, Kolorki to dopiero będę pokazywał, te wczorajsze 8 zdjęć już takie przejrzałe są na nich kolory ale jeszcze ładnie jest. Palmowe dopiero się rozgrzewają. Wszystko wskazuje że będzie dobrze, ale to oczywiście ,się jeszcze okaże. Ciesze się że fotki Ci się podobały, ale z wodospadów też będą śliczne.
Haniu, wyobraź sobie jeszcze w tej pięknej przyrodzie galopujące mustangi, to musiał być widok. Ja pokazuję Wam tylko okrawki, gdyż bez samochodu nie jestem w stanie dotrzeć do tych najładniejszych miejsc, tam to dopiero jest ślicznie. Człowiek nie wierzy, że na ziemi mogą być takie miejsca. Dobrze że tu jest bardzo mało ludzi i dba się o przyrodę to jest nadzieja że jeszcze długie lata będzie można podziwiać te cuda natury.

Klamber 05:13, 31 paź 2014

[img size=640x438]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/737945/original.JPG" width="640" height="424" alt="" class="forum-upload" />

hanka_andrus 10:07, 31 paź 2014

Wyobrażam wielkośćtych wodospadów. Te 16 m to jak kamienica 4 piętrowa.
Pola dyniowe robią wrażenie, Jesień w takim wydaniu lubię. Dzięki za Twoje trudy pod górkę, między innymi i dla naszego oglądania. Jak wygląda świętowanie 1 listopada w Kanadzie? Masz wolne od obowiązków?
Pozdrawiam.
Klamber 03:09, 01 lis 2014

Witam Świątecznie. Dziś zrezygnuje z wodospadów i pokaże 20 fotek z czterech cmentarzy, które są na mojej ulicy, nie daleko mnie, jest jeszcze piąty, ale nie mam z niego fotek. Ostatnie 5 jest z żydowskiego w jesiennej odsłonie. Lubię tu zaglądać na cmentarze, jest zielono jak w parku, cisza, spokój, żywego ducha. Tu się nie obchodzi tak jak u nas. Jestem zmęczony, więc napiszę krótko i lecę spać. Jesień na cmentarzach jest bardzo piękna a cmentarze całkiem inne niż u nas. Zobaczcie sami.

Klamber 03:50, 01 lis 2014

Haniu, dziękuję za odwiedziny. Dziś jesień ale w innym wydaniu, nawiąże tematycznie do polskiego święta. Nie ma tu dnia wolnego ,nie ma też pielgrzymek na cmentarzach. Wodospady pokażę jutro ,pozdrawiam i życzę dobrej pogody.