Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Róże Davida Austina 13:55, 16 wrz 2014

Do góry
Ja mam różę L D Braithwaite. Przepiękny kolor kwiatów. Ni to malinowy ni to czerwony. Krzew pięknie się rozrósł. Róża nie pachnie zbyt intensywnie za to przyciąga wzrok swoim kolorem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Nie dziękuj, mają rosnąć i potem można dopiero
tak się zastanawiam wrzosy czy wrzośce, co lepiej więcej mieć

a dziś o poranku mgła, codziennie tak
tu w donicy i bakopa i surfinia była, została pożarta..

ostróżka drugi raz

niskie rozplenice coraz bardziej kwitną
ale rok temu było lepiej

Przepięknie jest w Twoim Ogrodzie Irenko u mnie ostróżka fioletowa też 2 raz kwitnie a rozplenice to te najmniejsze? Little Boy? jakie są teraz duże bo kupiłam dwie i nie wiem na ile urosnąpozdrówka Ircia
Ogród w cieniu brzozy 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Mało fotek mojego żywopłotu, gdyż jest za ogrodzeniem, nawet przysłonięty w części od ogrodu matą, która go zastępowała jak był mały, ale fotki na pewno dawałam, z tego roku znalazłam u siebie taką.

Super to wygląda. Zastanawiamy się właśnie teraz nad takim żywopłotem. Ile lat ma Twój żywopłot? Wyczyłałam, że grab rośnie nawet 1 m na sezon i jakoś trudno mi w to uwierzyć. Jak jest z Twoim?
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
Pewnie że poczeka.
Jeśli chodzi o sasanki i ich kwitnienie, to myślałam, że moja ręka to sprawiła, że im tak dobrze u mnie

A tymczasem swą urodę pokazują wrzosy, które rok temu sadziłam, wszystkie przetrwały i wszystkie zakwitły.

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:47, 16 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:47, 16 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Zatrzęsienie róż, co jedna to ładniejsza nawozisz je, że w takiej kondycji?

Nie specjalnie posadzone w kompoście z ogrodową i na wiosnę dostały papu, to wszystko
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:44, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)

Roztworem octu 2:1 jeśli dobrze pamiętam. Ja robiłam na oko i chyba roztwór wyszedł za mocny, dlatego liście trochę poprzypalało, co nawet nie wpłynęło na kwitnienie Mszyc było mniej, ale i tak w końcu musiałam użyć chemii. Myślę, że to mogłoby zadziałać w początkowej fazie mszyc.

Chyba będę próbować z Chandos. Rozważałam też z różowych Maria Teresa i Natasza Richardson? Masz je może, albo jakieś opinie na ich temat?

ja w początkowej fazie ręcznie ściągam mszyce a potem spryskuję wodą z pokrzywą lub Brosem mam Richardson
ładny zwarty krzew, kwiatki też ładne ale nie powala Mariatheresia zapowiada się świetnie miałam ją w donicy od wiosny teraz już powędrowała na rabatę wydaje mi się, że kwiat ładniejszy niż u Nathasy
Mariatheresia

a Octavia Hill jest też super, u mnie rośnie prawie w cieniu
Wszystko o czym ... Marzysz 13:39, 16 wrz 2014

Do góry
a to moje Big purple, zamawiane w lipcu, jestem bardzo zadowolona, piękny kwiat, chociaż nie bardzo trwały i cudowny mocny zapach!!!

pączusie

a potem już czarują

Ogród w cieniu brzozy 13:35, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Witaj, przeglądnęłam niemal połowę wątku i jestem pod wrażeniem szczególnie róż. Nadają ogrodowi niesamowity romantyczny nastrój Mimo wrażliwości tych kwiatów, wiem, że będę musiała sprawić sobie jakieś.
Piszesz na początku o żywopłocie z graba, ale nie dotarłam do żadnej fotki. Możesz go pokazać?

Rene witaj, po części to prawda, że są takie wrażliwe, a to na zimno, a to na wiatr, albo za mokra pogoda, a to mrozy, a w słońcu pali im płatki, ale jednocześnie to terminatorki, które pomimo niewłaściwych warunków i złego traktowania rosną i kwitną aby nas zadziwić. Tak więc nie zwlekaj tylko wybierz, posadź i czekaj na pierwszy kwiat.
Mało fotek mojego żywopłotu, gdyż jest za ogrodzeniem, nawet przysłonięty w części od ogrodu matą, która go zastępowała jak był mały, ale fotki na pewno dawałam, z tego roku znalazłam u siebie taką.

Wszystko o czym ... Marzysz 13:25, 16 wrz 2014

Do góry
jeszcze Was poczęstuję rogalikami, ktore zajadałyśmy sobie w drodze do Kutna na zdrówko!

Jurajski Ogród 13:25, 16 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, tej drugiej santoliny nie mam, więc nie wiem, jak rośnie. Ta srebrna zimą nie wygląda niestety za ładnie, ale i tak przykryta jest śniegiem Kotka była bardzo zaspana i nie widziała, co sie wokół niej dzieje. Jaszczurka przeszła potem przez jej grzbiet i poszła sobie w kamienie Cieszę się, że u Ciebie słoneczko, u mnie też

Irenko, Bonice tnę gdzieś tak w kwietniu, zależy od pogody. Pierwszy raz tnę gdzieś 15 - 20 cm nad ziemią. Po pierwszym kwitnieniu przycinam ok 0.5 m nad ziemią (wypraktykowałam to dopiero w tym roku)

Agnieszko, bingo

Asiu
, jeszcze będzie piękna złota jesień, zobaczysz

Dla was kwitnąca teraz Bonica (świeża fotka)

Świetnie współgrają z kamienną obwódką
Wszystko o czym ... Marzysz 13:21, 16 wrz 2014

Do góry
Irenko, zawilce śliczne i cena była dobra, bo u nas droższe

wczorajszy apacz

Jurajski Ogród 13:19, 16 wrz 2014

Do góry
Iwonko, tej drugiej santoliny nie mam, więc nie wiem, jak rośnie. Ta srebrna zimą nie wygląda niestety za ładnie, ale i tak przykryta jest śniegiem Kotka była bardzo zaspana i nie widziała, co sie wokół niej dzieje. Jaszczurka przeszła potem przez jej grzbiet i poszła sobie w kamienie Cieszę się, że u Ciebie słoneczko, u mnie też

Irenko, Bonice tnę gdzieś tak w kwietniu, zależy od pogody. Pierwszy raz tnę gdzieś 15 - 20 cm nad ziemią. Po pierwszym kwitnieniu przycinam ok 0.5 m nad ziemią (wypraktykowałam to dopiero w tym roku)

Agnieszko, bingo

Asiu
, jeszcze będzie piękna złota jesień, zobaczysz

Dla was kwitnąca teraz Bonica (świeża fotka)

Zakątek z fioletową ławeczką 13:18, 16 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Niedzielne fotki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:18, 16 wrz 2014

Do góry
Zmykam i znów nie zdążyłam wskoczyć w tyle miejsc....

Jutro ciąg dalszy kolorków i obiecanych roślinek

A może jutro dam owocki z ogrodu?

Zakątek z fioletową ławeczką 13:17, 16 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Haki do latarenek już pomalowaneBrakowało mi latarenek na dwa hakicórcia miała u siebie w pokoju...teraz są w ogrodzieW sam raz na moją przystankową rabatkę, która jest w kolorach fioletowo-różowo-białych

Stworzyłać piękne klimatyczne zakątki
Wszystko o czym ... Marzysz 13:17, 16 wrz 2014

Do góry
Iza już pisała mój Przemek zaszalał i kupił egzotykę ciekawe kto będzie te roślinki pielęgnował?

figa, dobrze, że nie z makiem

wieloletni pomidor tamarillo potem doczytal, że może osiągnąć nawet 7m ciekawe, gdzie go będzie trzymał zimą

no i moje różyczki, okrywowe Apache piękne, czerwone, aksamitne, uwielbiam je

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 16 wrz 2014

Do góry
mgliście rano
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:09, 16 wrz 2014

Do góry
Trochę przeróżnego różu

Wszystko o czym ... Marzysz 13:07, 16 wrz 2014

Do góry
oczywiście nie wyjechałyśmy z Izą z Kutna z pustymi rękami róż nie było, ale zawilce jak najbardziej

moje zakupy

trawki red baron też przyjechały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies