Gosia ranniki już przekwitły.Cebulica lubi słoneczne miejsca, u mnie zaczyna wychodzić spod kontroli bo pojawia się pojedyńczymi sztukami w różnych miejscach,no jest inwazyjna.Te szafirki są bardzo wczesno kwitnące,rok temu kwitły jeszcze wcześniej bo na początku marca,a teraz już kwitną te zwykłe armeńskie.
Kasia pokazała swoją Pissardii. Ja swojej nie mam, ale rośnie na przeciwko. Taki widok mam siedząc przy stole, czy patrząc z okna kuchennego, gdzie wydaje się, że to drzewo jest tuż za oknem
Dawno, dawno temu z 25 wiosen wstecz posadzono trzmielinę pod magnolią, bo podobno roślinka wszędzie urośnie.
Bez podlewania trzmielina przeżyła jeden sezon i zniknęła.
Trzy lata temu pojawił się jeden pęd...nie wiem, czy wiatr przygnał nasionko czy to ta sama sprzed lat, przetrwała tyle czasu.
3 sosny czarne kolumnowe
1 sosna kolumnowa innej odmiany (buahaha moja pamięć jest tragiczna)
Dereń controversa
Dereń kousa China Girl
1 brzoza Doorenbos bo taka mała mi wypadła po zimie
3 Śliwy tarniny dla M do robienia Sloe Gin
Witam,
proszę o pomoc w rozpoznaniu-mam na 3 katalogach taki nalot Powoduje obumieranie gałęzi -wprawdzie obok drzewa wypuszczają nowe ale obawiam się że może się to źle skończyć W sklepie ogrodniczym nie rozpoznali tej choroby.
Magnolia niestety raczej nie zdąży z kwitnieniem, choć jest nadzieja, że kilka pąków zupełnie nierozwiniętych przeczeka bezpiecznie przymrozki i ruszy w przyszłym tygodniu.