znalazłam Tuje były posadzone w 2009r, a to są zdjęcia z 2011r,
Dopóki zacieniały bzy sąsiadki, tuje praktycznie wegetowały, stały w miejscu. Dopiero jak bzy zostały wycięte, a tuje dostały światło, ruszyły
Bardzo lubię floksy, rosną u mnie w pełnym słońcu oraz półcieniu, i niestety stanowisko w pełni słoneczne nie do końca im służy. Z moich obserwacji wynika, że zdecydowanie lepiej radzą sobie w półcieniu, kwitną dłużej i kwiaty tak szybko nie płowieją.
Na razie przychodzi mi to głowy to.. :/
Wypatrzyłam dzisiaj na mojej magnolii pośredniej "Alexandrina" pąk kwiatowy. Wiem, że tegoroczna jesień płata nam figle i gdzieniegdzie kwitną magnolie jak wiosną, ale moja do tej pory nie miała kwiatów, a mam ją drugi rok
Pojechalam dziś do szkółki i wymienilam Umbry na takie, które tych wypustek nie mają. Mimo to, jestem bardzo ciekawa co to było.
A więc odpowiadając na Twoje pytanie:
1. Powloczka nie przypomina pleśni,
2. grudke można łatwo oderwać.
Pokażę jeszcze jedno zdjęcie. Może pomoże
Proszę o rozszyfrowanie odmiany
na razie nie była wysoka, kupiłam jako amelia res. to na pewno nie ona ma ciemno różowy kolor może jakaś inna Polusena?
ehhh mam w końcu chwilę i przedstawiam kolejną rabatę, którą w końcu zamierzam zmienić, mam nadzieję nie do poznania właśnie staram się coś nabazgrać i pomysł przelać na zdjęcie
chodzi mi o to, aby cała rabata była spójna, róży na wiosnę nie będzie i tej kratki też, chciałabym natomiast zostawić rh, które sadziłam tej wiosny, tuje Danica, rajską jabłoń. Ciągle zastanawiam się nad żywotnikiem wschodnim Aurea Nana, który rośnie przy tej "pięknej" kratce... Cień który pada na rh i jabłoń wiosną i latem nie jest tak głęboki i po południu obejmuje tylko rh.
Wyszły 2 bukieciki. Podliczyłam róże w moim ogrodzie, mam ok. 40 krzaczków. Na razie większość pierwszy sezon, mam nadzieję, że przeżyją zimę i w przyszłym roku będę je mogła troszkę ponawozić, bo teraz wg wskazówek Ani lepiej nie nawozić w 1 roku.
Te co mam już po 3 lata już pięknie kwitną.
Najbardziej ukochana
Ale super połączenie . Kasiu, mój variegatus też się pokłada, podtrzymałam go podporami . Ale z horti połączenie podoba mi się bardzo , bardzo to limka?
Aniu tatarak niezanika, po zimie trochę się zbiera , ale jak ma wodę, to szybko się regeneruje, jest taki żółty , że aż świeci i u mnie zauważyłam, w zawijasku , tam gdzie rośnie , bukszpany super wyglądają, są ciemnozielone a rosną w słońcu poszukam fotki po zimie …
a tu fotka ze szkółki
edit: nie mam fotki z zimy
tu jest zdjęcie z kwietnia na w nogach magnolii ….