U Vivy widziałam taka różę mam jej zdjęcie ale nie pamiętam jak się nazywa jak wkleiłam zdjęcie to faktycznie zobaczyłam, że to nie to Baron G to też chyba nie jest chociaż ma białawo obrzeżone płatkita od Vivy ale było już ciemno
Agnieszka jak Ty cudownie mieszkasz
Dołączam się do wszystkich zachwytów,a ten widoczek z brzózką wkleiłam do ulubionych-coraz więcej mam Twoich fotek w "ulubionych"
Pozdrawiam serdecznie
Ja w międzyczasie też pokusiłem się na schemat. Ogólnie rabaty jakby uzupełniają się kształtem. Ciemna zieleń przy bramie to żywopłot.
Trzy zielone kule to np. hortensje bukietowe, 6 żółtych kul to jakieś żółtolistne akcenty, a symbole gwiazdek to iglaki. Reszta to tylko wypełnienie dla przykładu.. nie dobieram tu roślin.
Liście winobluszczu już całkiem czerwone, hortensja jeszcze jaki taki trzyma kolor. Najbardziej cieszę się, że na sąsiedzkim orzechu włoskim niewiele liści już zostało To ten w tle.
Ale słodziak
A z tym wzrostem, to nie ma sprawiedliwości... (ja 1,58m, braciszek 1,98m), ale pocieszam się, że jednym Bozia daje wzrost, a innym rozum (zawsze wkurzam tym brata)
Agnieszko pisałam do Ciebie i nagle mnie wywaliło, musiałam na nowo wszystko otwierać jakie masz dalie i ile odmian? zostawię Ci jedna z rajskich dalii, tu też ja mam ale kocury za młodu ją połamały na szczęście odbiła ale nie zakwitłanazywa się Polka
Łukaszu, Małgosiu, mi też coraz bardziej się wydaje, ze zaszła jakaś dziwna pomyłka w szkółce. Ale to chyba też nie jest Limelight, bo jedną kupiłam jesienią i wygląda trochę inaczej i się nie kładzie, stoi pieknie na baczność:
A tutaj jeszcze znalazłam zbliżenie niby Vanilek z delikatnym przebarwieniem i gałązki wydają się brązowo- bordowe. Ale może być tak, że inna hortensja też tak ma:
Martuś, ja się tak nie bawię....u mnie susza jak..... a u Ciebie maślaki w trawie....toż to niesprawiedliwość...zdjęcia jesiennego ogrodu jak marzenie, a lustro spowite winobluszczem jak z katalogów ogrodowych...cudnie i tyle
Pozdrawiam
Witajcie kochani!
Widoki śliczne, szczególnie o poranku. Niestety ja fotograf żaden, co nieco mi tylko w kadr trafiło z jakim takim wyglądem. Reszta w koszu.
Hahaha niech się sieje czasami wskazana chociaż ja raczej spokojny człowiek
Dziękuję za zdjęcia, posadzone patyczki już po ciemku , czekam do wiosny może się uda
Edit. Bukiet trochę skrócony, ale stoi na stole piękny jest