Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:32, 11 wrz 2014

Do góry

Jakie to ładne Co to jest?
U BusyBee w ogródku... 21:32, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
No dobra Kobity skupcie się chwilę - co mam tam jeszcze z brzegu dosadzić- toż ja jutro zakupy mam zrobić!
to rozplenice za bukszpanami? ja bym posadziła jeszcze jedną sztukę z lewej strony by nie wyglądało jak "ucięte" albo pociągnąć wachlarzem coś kontastowego aż tam do pęcherznicy(? chyba to ona)
A co do hortek to musisz je chyba rozsadzić...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 11 wrz 2014

Do góry
Jako, że ostatnia rabata troszke słabo wyszła to kilka może ciekawszych newsów.

Dotarła paczuszka z cebulami, troszke sadzenia będę miał z krokusami i straymi szafirkami kilka setek cebul , ale jestem bardzo zadowolony, oby wszystko się zgadzało.

Jade jutro też odebrać od kogoś ze wsi wykopane metrowe bukszpany bo ktoś chce się pozbyć... takie niecięte miotły, ale może coś się da z tego 'wyczarować' sekatorem.

Zamknąłem też wszystkie sprawy formalne z poprzednim semestrem i zamierzam wykorzystać te ostatnie wolne 20 dni na kilka wyjazdów i już w niedziele zaczynam od Wrocławia no ale ten wyjazd niestety nie ogrodowy.

No i jeszcze troszke przesadzania mnie czeka i przygotowanie gleby na ostatnią rabate w ogrdzie, która będzie jak do tej pory największa. Plan jest gotowy i po krótce przedstawie wizje.

Kształt litery L ujęty w fale, w plecach rabaty będzie żywopłot grabowy, w jednym ramieniu 'eLki' będzie 5 brzóz 7 kulek bukszpanowych, rozchodniki, hosty, tawułki, drugie ramie to przechodząca od brzozowej części rabata bylinowa z pysznogłówkami, jeżówkami, trawami, floksami, i innymi bylinami utrzymanymi w tonacji czerwono fioletowej może z dodatkiem intensywnego różu... żółty nie będzie miał tutaj miejsca. Do tego obwódka z żurawek, ale w innym wydaniu jakiego jeszcze nie było

No i na koniec zostawiam dwie fotki ze spaceru nad rzeke 200 metrów od domu

I na chwilke...
U BusyBee w ogródku... 21:25, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
No dobra Kobity skupcie się chwilę - co mam tam jeszcze z brzegu dosadzić- toż ja jutro zakupy mam zrobić!

Kasia - a dokąd będzie trawnik? Znaczy jaki kształt tej rabaty w całości ma być?
Ogród w budowie - nieustającej 21:22, 11 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

O, tak. Zwłaszcza jak jestem w jej ogrodach.
Zburzyła moje przekonanie, że angielski ogród to pastele - biele, róże, błękity i szarości. Ta dama znała się na kolorach i fakturach i nie wahała się ich użyć.
Ewo, miło Cię gościć.

Upton Grey jest wierny Gertrudzie.

Piękne ujęcie, ja mam coś takiego - przez chwilę myślałam że to gdzie indziej ale to ten sam murek - to Manor Haus

pozdrawiam
U BusyBee w ogródku... 21:22, 11 wrz 2014

Do góry
Siedlisko na Podlasiu 21:19, 11 wrz 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Urlop zaczęłam od grzybobrania
Wystarczy wyjśc na mały spacer i wraca sie z koszykiem grzybów a potem to juz tylko to przerobić i na resztę już nie ma czasu

Grażka ale zazdroszczę rydze, prawusy, maślaki, ech pozdrówka
Podwórkowa rehabilitacja 21:15, 11 wrz 2014

Do góry
Reniu, wyczytałam, że w szpitalu jesteś. Daleko mam do ciebie, więc cię nie odwiedzę, ale zdrówka mocno życzę. Kwiatuszka ci zostawiam.

Kondziowy ogrod cz II 21:09, 11 wrz 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Pokaże wam zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem z altany i z drabiny

tutaj przy altanie, bo się nie dało inaczej zrobić.

Ty chyba chcesz żebym ja zawału dostała no teraz to ja widze swój ogród widzę jak u mnie będzie pięknie Konrad
Dwa ogrody 21:07, 11 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]K

[img

Toż to niemal Black Velvet.
Ogród z lustrem 21:03, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawie ciemno już było

Pięknie wszystko wygląda i ma się wrażenie jakby ten ogród kilka lat istniał taras ładnie wyszedł tulipki sadziłaś? pozdrówka
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:03, 11 wrz 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
A dzień dzis cudowny - i z powodu pogody i dlatego, ze cały dzień moge poswięcic na grzebanie w ziemi.
Ojjj !!!! Jak mi tego brakowało !!!

Mąż zabrał dzieci do teściowej na wyszukaną zabawę zwaną "zbieraniem ziemniaków", bardziej znana pod nazwą "wykopki" a ja z dziką radością zabrałam się za przesadzanie Evergoldów
I już wiem że musze wieczorem podprowadzić starszej córce czarny lakier do paznokci

Dla Zielonej zdjecia poglądowe wielkości carexów

Spójrz na miarkę - i uwierz mi wcale nie wybrałam najwiekszego okazu...

i jeszcze na arcy specjalistycznym pojeździe - to jest jedna sadzonka !

Nie wiem jakie sterydy im dałaś, ale albo przestań albo się podziel Niesamowite!
Ogród w budowie - nieustającej 21:00, 11 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Gabrielo, czy wysiewałaś nasiona liliowców? Jeżeli tak, to kiedy?Jesienią czy dopiero wiosną?
Pytam, bo mi kilka kwiatostanów wydało nasiona,i dojrzały w czasie mej niebytności. Chciałabym zobaczyć co z tego wyrośnie.

Haniu, dawno temu chciałam zostać amatorskim hodowcą liliowców, sama je pozapylałam, zawiązały się śliczne nasiona, wysiałam je do doniczek po zbiorze, wyrosło pięć roślin, wsadziłam je późną wiosną do ziemi i czekałam trzy lata aż zakwitną, co nastąpiło i...
... czegoś tak brzydkiego, beżowego i w plamy w życiu nie widziałam. Czym prędzej wyrzuciłam i od tej pory liliowców nie sieję.
No ale mogło wyrosnąć coś super. Więc próbuj.
Na razie jestem mimowolnym hodowcą host - nasiało mi się tego co niemiara, a że mam w tym miejscu z 10 różnych odmian, to ciekawe co będzie, jedna zakwitła na biało już rok temu.

Kiedyś, komuś wyrósł taki piękny liliowiec, a ja go kupiłam:

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:47, 11 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, dostałam dziś nasionka i to w jakiej torebusi jakbyś wiedziała, że uwielbiam takie klimaty. Buziak wielki

Dopiero dzisiaj?och ta nasza poczta ale dobrze, że są jeszcze zbieram to mogę podesłać więcej
Ogród z lustrem 20:45, 11 wrz 2014

Do góry
Na razie tylko to zdążę. Ale sadziłam cebulki

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:45, 11 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Fajnie zakwitlo to drzewko

to werbenka patagońska z gałązką przebarwiającego się klona tatarskiego
Dwa ogrody 20:40, 11 wrz 2014

Do góry
Milka - dziekuję, w nowym wszystko rośnie, ale już widzę, że bez przenoszenia roślin za rok, dwa się nie obejdzie
Anito1978, Parole posadzona, a dziś specjalnie wąchałam nn - nie pachnie. Może musisz ją zobaczyć w realu
Ewo, też jestem ciekawa, co zakupiłam

Gabrielo
, dzięki za pochwały Tabliczka wykonana własnoręcznie, to decoupage i napis zrobiony za pomocą transferu Przymierzam się zimą do zrobienia tabliczek z nazwami róż, ale materiał musi być trwały, aby nie rozpadły się po jednym sezonie

Bogdziu, pracuję od poniedziałku, nie szaleję natomiast z pracą w ogrodzie
fragment limonkowej rabaty

Doniu
rozplenice łaskawie pokazały kiteczki, ale nie powalają ilością

lepiej już wygląda Litle Bunny

Ogród z lustrem 20:39, 11 wrz 2014

Do góry
Prawie ciemno już było

Ogród w Tarnowie 20:38, 11 wrz 2014

Do góry
Richie napisał(a)

ostatnie zdjęcie jak żyleta - dobre

a ja ciekawa jestem zdania o tej begonii bo na przyszły rok mam ochotę takie posadzić - bardzo śmiecą?

jak tam cebulowe plany - sadzisz coś ?

nic nie robię w ogrodzie bo znów problem z nogą a mam inne zajęcie i dopiero w kolejnym tygodniu po wtorku się odezwę
piękny week się zapowiada więc miłych chwil życzę

pozdrawiam
Ogród z lustrem 20:36, 11 wrz 2014

Do góry
Ulica

Przycinam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies