Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 10:46, 22 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Asiu. "Chodziłam" po Twoim zaczarowanym ogrodzie. Cudo. Jesień na pewno będzie u Ciebie piękna

Pozdrawiam

Dziękuje i zapraszam. A jesień .... mam nadzieję , że podobna do poprzednich krwisto - żółta

To właśnie tu 10:45, 22 sie 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
A teraz pochwalę się jakich miłych Gości miałam wczoraj.

ale spotkanie super
Ogród cichy i przytulny 10:41, 22 sie 2014

Do góry
Koloru nigdy dość
Może te zdjęcia pomogą wam przy podjęciu decyzji w jesiennych zakupach

Ogród cichy i przytulny 10:39, 22 sie 2014

Do góry
Martunia mówisz - masz - stare z ubiegłego roku . Na tegoroczną jesień musimy poczekać choć ztego co widzę już niedługo

Ogród z łezką 10:37, 22 sie 2014

Do góry
Gratki na kolejną setkę
To właśnie tu 10:36, 22 sie 2014

Do góry
A teraz pochwalę się jakich miłych Gości miałam wczoraj.

Ogród cichy i przytulny 10:32, 22 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Sylwia w prawym górnym narożniku tak jak napisałaś to jest perugowiec natomiast to żółte centralnie to glediczja cernista też piękne drzewo
Tu wynurza się za klonu - z lewej strony - żółte liscie wiosną, latem robią się zielone, młode przyrosty są żółte. Też godne polecenia

nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Twój ogród w jesiennej odsłonie
Ogród prawie romantyczny 10:31, 22 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Kilka widoczków z dzisiaj i biegnę do Was

te białe drobne kwiatuszki to ubiorek wiecznie zielony ?? jak szybko się rozrasta? siostra sobie kupiła i narazie niezadowolona - ale jej trochę brak cierpliwości
Ogród z łezką 10:25, 22 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu jeszcze 100 i będzie 1000. Gratulki Dzisiaj słonko mnie obudziło Buziol

Ale pachnidełko! Dziękuję

Może byście się do Wojsławic 28.września na zjazd Ogro wybrali?
Piaskownia na zakręcie 10:08, 22 sie 2014

Do góry
Gratulki! To już trzecia seteczka

Blaski i cienie nowego życia 10:01, 22 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Ula spacerując u Ciebie zobaczyłam trawkę ice fontein jak długo ją masz czy już kwitła u ciebie ???Szukam trawki nie wysokiej przed róże Cudnie kwitną hortki ale zmieniło się u Ciebie Pozdrawiam po urlopie

Tą trawkę dostałam jesienią w zeszłym roku i bardzo mi się podoba. Szybko startuje na wiosnę. Przesadzałam ją na wiosnę 2 razy i za drugim razem myślałam że padnie, ale ona pięknie odbiła. Więc jeszcze mi nie kwitła

Chyba w różach najbardziej podobają mi się Stipy, ale one wymarzają. A ta mogłaby fajną obwódkę tworzyć, ale nie znam docelowo jej wysokości.

Blaski i cienie nowego życia 09:57, 22 sie 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ula na forum królują hortensje. U ciebie też z piękne. Mnie one się podobają, że tak długo zdobią ogród i wcale nie są tak wymagające (poza tymi ogrodowymi). Dzisiaj podziwiałam ogrodową w małym przyblokowym ogródku. Piękne prawie fioletowe kwiaty.

Tess napisał(a)

Łaaał, jak pięknie wyszła ta rabatka! (sto lat tu nie byłam)

edit: doczytałam do końca - wszystkie hortensje masz cudne. Potwierdzam - Magical Candle w słońcu jest niższa, szybciej przekwita.

Agania napisał(a)
Uleczkao, witam Cię po urlopie, jak tam wypoczeta, opalona, czy woda w morzu była ciepła, popływałaś, czy miałaś w głowie myśli co tam w ogrodzie.....nawiązując do hortek, które z twoich podobają ci się najbardziej?

Taki jesienny widok po powrocie mamgęsto się zrobiło(tylko oświetlenie do zdjęć nie najlepsze bo u mnie południowa strona). Aganiu, ja mam tylko 2 odmiany bukietowych- Magical Candle i Silver Dollar. Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie. Miały być Limelight ale z braku wyszły Magical Candle i też ładnie. Duży urok w ilości i powtarzalności.

Mój kawałek planety 09:57, 22 sie 2014

Do góry
dla przypomnienia będę co jakiś czas wklejała różne koncepcje żebyście się nie musiały wracać

Obwódki formowane inne niż z bukszpanu 09:54, 22 sie 2014

Do góry
Katka- mówisz i masz. Foty z dzisiaj.

Tawuła japońska.

Berberys "Bonanza".

Mój ogród w cieniu drzew 09:50, 22 sie 2014

Do góry
No nie mogę coś z tą pod sosnami ruszyć dalej. Jej nie skończyłam, a zaczęłam następną, między tarasem a chodnikiem przy domu ...

Blaski i cienie nowego życia 09:46, 22 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ula przyjemnego wypoczynku

Mala_Mi napisał(a)
Urlop...hmmm ... ja na szczęście mam go na ogrodzie.. gdzie mam dostęp do sieci .. i starego laptopa Dziś się urlopuję

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula cudne te Twoje horti Udanego kolejnego urlopowania i bardzo dobrze, tez teraz zaczne odrabiac moje zaleglosci urlopowe i zaczne od krotkich wypadow juz w przyszlym tygodniu. Jak wrocisz to sie koniecznie musimy umowic Oby tylko nam pogoda dopisala bo cos juz jesieniąachnie. Pozdrawiam, buziaki

Dziewczyny, jestem już po urlopach wszelkich i teraz rzeczywistość mnie dopada a w ogrodzie jesień i chwasty. Kupiłam Sterane i w połączeniu z Randapem spróbuję powalczyć z ostami. Zresztą na zdjęciach będzie widać ile tego mam

ale największy kwiat hortensji cieszy

Mój ogród w cieniu drzew 09:46, 22 sie 2014

Do góry
Pojawiły się też róże Okrywowe, ale niestety nazwy nie znam Dostałam od koleżanki, sadziłam byle jak w wietrzny dzień w październiku, byle wsadzić, a przyjęły się ładnie i o dziwo kwitną i to w zasadzie w cieniu ! Do tego nawet trochę pachną

Mój kawałek planety 09:45, 22 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Agaciu, mnie się wydaje że ta woda ma stać

Katia, woda nie moze chyba stać, zaraz będziesz mieć komary czy zielone glony, mało to estetyczne, ale może się mylę

mi nie chodziło o mostek w sensie tradycyjnym: luk z barierkami bo widzę, że masz koncepcję - minimalistycznie, prosto, to bardziej chodziło o płaską wcinkę rabaty w wodę, ciekawy element

jeszcze co do stojącej wody: może ok, ale nie lepiej, żeby słychać plusk? W wodzie ma to swój nieodparty urok i też nie chodzi mi o fontannę tylko minimalistyczną rurę z muru ciurkającą do wody: dzięki temu masz ruch wody (napowietrza się, nie zarasta glonami w takim stopniu jak stojaca) i miły relaks dla ucha - do przemyslenia
Mój kawałek planety 09:42, 22 sie 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
A ja dzisiaj kopałam w swojej glinie i tak się zastanawiałam jakby to było takimi widełkami jak ma Kasia. Ciężko było szpadel wbić, ale z tego co czytam amerykańcami też by lekko nie było. A co do mrówek to jakaś masakra. Tam gdzie kopałam to parę m2 mrowiska. I to te czerwone zarazy- muszę kupić im jedzonko.

Nie wiem jak jest z widłami i gliną bo z gliną chyba w ogóle jest ciężko, w ziemię lżej wchodzą widły niż szpadel a mrówki ? - ciągle rozwalam ich siedziska z jajkami, w jednej lawendzie usypały kopiec prawie pod wysokość lawendy.
Mój kawałek planety 09:39, 22 sie 2014

Do góry
Agaciu, mnie się wydaje że ta woda ma stać

ponieważ chciałabym żeby ogród choć trochę był w stylu minimalistycznym zatem chyba nie mogę szaleć z mostkami, pergolami , nawet te donice to myślałam żeby proste prostokąty , bez pięter szczególnych, uskoków etc.
jak myślicie nie będzie za surowo ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies