Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Bogdzia 18:34, 16 paź 2014

Pozdrówka zostawiam.
mira 21:20, 17 paź 2014

Ewkakonewka - cieszę się, że będziesz mieć pracownię - jak będzie gotowa to mnie wołaj, muszę zabrać się za swoją i poczynić jesienne porządki, a w przyszłym roku będzie tu więcej miejsca wkoło i więcej światła więc lepiej będę mogła przechowywać rozsady a jeszcze myślę o daszku ale to ma swoje plusy i minusy

Bogdzia - miła jesteś, jesień Twoja to dopiero jesień a na dodatek masz pod nosem Arboretum w Rogowie a tam na 20 zapowiadają apogeum kolorów klonów
póki co zapraszam do mojego wątku z klonami z Rogowa.

JuziaG niezwykle mi miło -zapraszam kiedy chcesz - jeśli dojrzałaś jakieś inspiracje to wielka moja radosć
mira 21:29, 17 paź 2014

Rench napisał(a)
Posiedziałam sobie na twojej ławeczce,leżeć się nie dało,za długa jestem

Moje gracillimusy też się szykują do kwitnienia,odkryłam to dzisiaj.
Chyba nam sie klimat ociepla
Artemis przesliczny, ostrzę sobie na niego zęby,ale za późno sobie przypomniałam o nim, musze już na następny sezon szykowaćliste

Moje cebulki abisyńskie maja bardzo dużo malutkich cebuleczek,mam je zasuszyć z duzymi , czy zostawić w ziemi ?
I kaliny angielskiej ci zazdroszczę,uwielbiam pachnące rośliny.

Renia na ławce się leży - siedzi a nogi na kratkę - to idealny odpoczynek dla nóg ogrodnika

z ociepleniem racja ale też szczęście że mrozu nie było

teraz gracilimusy kwitną na maksa

mira 21:35, 17 paź 2014

Moje cebulki abisyńskie maja bardzo dużo malutkich cebuleczek,mam je zasuszyć z duzymi , czy zostawić w ziemi ?
I kaliny angielskiej ci zazdroszczę,uwielbiam pachnące rośliny.

Renia jak zostawisz w ziemi to na pewno wymarzną - ja się tym styropianem nie przejmuję i wywalam - n chyba że Ci się chce to trzeba wysiać do doniczek i kilka lat pewnie uprawiać
ja swoje pod Twoim wpływem w końcu ścięłam już zasuszone bo nie podlewane i dałam do doniczki z piaskiem i są już w garażu

a było to tak

paniprzyroda 21:48, 17 paź 2014

Przypomniałaś mi o abisyńskich, muszę powoli zabierać cebulowe. Rogów uwielbiam, jeżdżę tam o różnych porach roku
mira 22:00, 17 paź 2014

WilczaGora napisał(a)
Twoja hortensja pnąca...moim marzeniem...moja od 5 lat nie może się ani zadomowić, ani porządnie wystartować stoi jak ta sierota z trzema metrowym wąsami i tyle ...ani porządnych przyrostów ani wymarzonego kwiecia
a na sesję cyniową wpadnę na 100 % - wiesz, że lubię "takie historie"
macham, Wilczyca

3 metrowe wąsy to szybki wzrost - moja ma może 2 metry , ja ma posadzone 2 sadzonki, one rosną bardzo powoli - niby piszą że początkowo wolno a potem szybko ale u mnie też jeszcze tak nie jest a ja mam ją pewnie 6 lat a może 7, i chcę żeby mi weszła na dach garażu więc linki rożne ma, w tym roku zasilałam magiczną siłą, moja ma za dużo trochę słońca a to roślina raczej do cienia, ja ogarniam kwiaty na wiosnę - może przytnij lekko albo postrasz że kupisz nowe egzemplarze to działa
tu znalazlam czerwiec 2008

po lewej czerwiec 2008 a po prawej czerwiec 2012

mira 22:15, 17 paź 2014

cd hortensji pnącej ale już z tego roku z czerwca mam zdjęcia spłaszczone bo bardziej interesowały mnie kwiaty i lilie w donicy obok jako dodatek i eksperyment- mocno rośnie na boki

ach ten zapach

a jesli chodzi o cynie to się wie muszę się postarać kwitnie nadal i muszę ją dokumentować

mira 22:23, 17 paź 2014

WilczaGora napisał(a)

Mira
nie o bajzel się rozchodzi, ale o prawdziwe "ogrodniczkowanie" bez zbędnego nadęcia i pucowania wszystkiego "jak na przyjazd sołtysa"
a pracownia ...z charakterem, jak u prawdziwej ogrodniczki !
a kiedy Ty chcesz to jeszcze wysadzać ? ... zmimno sie robi ... zdazysz ?

Hmm - no przydał by mi się sołtys to wtedy by się ogarnęło - chociaż czy ja wiem? dobra herbatka i ciasteczko i paplanie ogrodniczki mus zastąpić ogarnianie

kurcze ale mnie wystraszyłaś jak zobaczyłam prognozę to pognałam i ciut powsadzałam a tulipany leżą

a dziś patrzę i śnieg odwołany za tydzień i temp 2 - 3 stopnie no ale chyba trzeba już powsadzać wszystko i tulipany też

tak więc ze strachu po Twoim poście eukomisy poszły sobie na odpoczynek do garażu

mira 22:30, 17 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Kondzio na odwyku, ja też. Jak tu nie skomentować takich swobodnych zdjęć koncertowych?

Podszyt - moje marzenie. Ale musi być klimat i drzewa do tego, co temu podszyciu pozwolą rosnąć.

No nie - ale mnie głaskacie, swobodne zdjęcia koncertowe - jaka słodka to melodia chyba zapiszę w zeszycie do nut albo nie może lepiej w nowym zeszycie ogrodowym

a propos zeszytu i notatek - próbowałam zrobić pliki i tabelki w kompie ale jakoś tak to mi nie pasuje - nie ma jak pisane/ kreślenie/rysowanie -notatki w różnych kajetach - byłam dziś nowy zeszyt zakupić i nie mogłam się zdecydować - a nowy trza założyć bo przecież wiosna jesienią się zaczyna

czyli u mnie właśnie Nowy Rok już był
Richie 22:31, 17 paź 2014

Pani Miro, jesień przyszła wcześniej i ładniejsza do Ciebie niż do mnie Ale cóż masz znajomości na górze i ciągła praca w ogrodzie została nagrodzona Gratuluję zakupu nowego sprzętu do ogrodu