Gosieńko jest PIĘKNIE po zmianach Duuuuuuuuuuużo pracy zrobiliście. Pewnie Mąż z Bratem padnięci byli na koniec ciężkiego dnia. Ściskam Mocno i pozdrawiam poniedziałkowo.
A ja poprawię Ulę i Anię.. bo foto przedstawia cisa z nowymi przyrostami, jakaś niska odmiana np Cis pospolity Repandens Aurea Tak mi sie wydaje, bo choina ma inne igły...
Kartka jest z jałowca, ale on musi być w tle.. widać gałązki nad cisem. Jałowce to juz zupełnie inne igły..
I ogólnie cisy nie lubią kwaśnej gleby wiec połączenie z racji stanowiska jest nie najlepsze. Ale jak widać na załączonych zdjęciach.. cis potrafi się przystosować. I bardzo ładnie ten zakątek wygląda Mi sie szalenie podoba, może kiedy na własne oczy zobaczę.
Witaj, uroczo masz, wymarzone miejsce na ogród i te stawy naturalne , coś pięknego, szukam tego zdjecia z oczkiem wodnym przy domu, pytałaś czy drzewo po lewej czy nie zarośnie?..pozwoliłam sobie wkleić
Oj zarośnie to jest jodła koreańska, urośnie wielka i zakryje całe oczko, radzę przesadzić.
Fajne masz czworonogi, też mam rudziaszka na avaratku
Miłego tygodnia życzę sosenko
A mi się ta inspiracja a Printerestu, znalezione na stronie finegardening.com podoba
Parnika mam i rośnie u mnie bez problemu.. na rabacie z RH, hohla i hosty też z RH świetnie rosną Kwitną na początku maja... rosną nawet w głębokim cieniu.
A tak wogle czekam na Was dziewczynki...... i musicie przyjechać, bo piwonia mariuszowa jeszcze żyje, ale u mnie może być różnie...
Na razie jest .. piękna
Sorki, że sie szarogęszę.. ale za rok Twoja rabatka zachwyci klimatem... pasującym do zakątka
Dziewczyny.. Aniu, Ewko! I Wy w takim jesiennym nastroju paskudnym?.. Z takimi ogrodami pięknymi.. Nikogo nie omija?.. Słonecznie pozdrawiam!! I powrotu optymizmu życzę!
Łukasz masz rację.. moje lilie i inne byliny w tym roku wyglądają okropnie.. dużo już wycięłam bo straszy..... nawet żelazne odmiany chorują... Znów się powtórzę.. to wina tego, że nie było zimy i nie wytępiło zarazków chorobowych. W dodatku afrykańskie upały przeplecione z intensywnymi opadami deszczu.. czyli bardzo sucho i bardzo mokro ..
Tak sobie myślę, że jeszcze półtora miesiąca i znów będzie brzydko, zimno.. i ... złapałam chandrę.
To na wiosnę do demolki..
A to spróbuję jeszcze w tym roku chociaż z grubsza uładzić.. niestety byliny maja to do siebie, że co 3 lata pasuje odnawiać rabaty, bo wszytko dziczeje..
Katalpa jak zrobiła się łysa to nasadzenia drażnią.. i wiele innych miejsc.. i mykam uporządkować papiery firmowe.. miałąm nie zaglądać na forum bo rozprasza..
No chyba trzeba się do szkółki wybrać, chociaż jakiś krzaczek do doniczki kupić. Gdzie nie kliknę to wrzosy.
Pozdrawiam Gośka. a jak tam młodziż, szczęśliwa, że już do szkoły?