Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:31, 08 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Krajobraz wygląda jak zagraniczny

Dzięki Anek...ale mnie dopieszczacie

Rododendronowy ogród II. 08:31, 08 wrz 2014

Do góry

Uwielbiam to obrzeże z małej choiny i zakątek ze stolikiem

Rododendronowy ogród II. 08:27, 08 wrz 2014

Do góry
Fajne decyzje zapadłyja bym postawiła na dużo białego w hostach żeby maksymalnie rozjaśnić zakątek. A przecież obok Ciebie taki ich wybór w szkółce że nigdzie takiego nie widziałam Hosty pięknie kwitną i też będą cieszyły
przypomniał mi się dzięki temu ogród w Pisarzowicach odnalazłam kilka inspiracji dla Ciebie w tym temacielepiej późno niż wcale

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:26, 08 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Nic nowego nie napiszę, bo jak zwykle klimatycznie jest, ale buziaka zostawię

jednak: świecznice cuudne

Świcznica jak gwiazda błyszczy

buziaczka też odsyłam
Katalpa - Catalpa 08:24, 08 wrz 2014

Do góry
Żeby miała kulisty kształt kup odmiane "nana" tylko że ona nie kwitnie..tej swojwj chyba już nie uratujesz wygląda to na werticilioze

mariusz_walczak napisał(a)
Witam serdecznie.
Mam Catalpe szczepioną w swoim ogródku. Drzewko ma jakies 3 lata.
Podobają mi się takie kuliste drzewka, niestety moja choć ładna ( no moze nie w tej chwili bo zaatakował ja grzyb i liście poschneły) ma nierownomierny kształt. Zamiast się zaokrąglić wypuszcza długie łodygi z liściem.
Czy aby uzyskać taki kulisty kształt muszę ja sam formować? Czy poprostu ma inna odmianę ? Moja kwitnie i potem ma strączki. Jednego roku przyciołem terchę ale nic to nie zmieniło.
Uprzejmie proszę o radę, poniżej wstawiam foto mojej catalpy, obecnie wyglada jak wyglada ale to inna sprawa, chodziło mi o pokazanie kształtu.

Może i mnie się uda?! 08:22, 08 wrz 2014

Do góry
Obiecałam pokazać co kupiłam sobie w sobotę na Agropromocji, przepraszam za jakość i tło zdjęć zepsułam aparat i zdjęcia robiłam telefonem.
2 kulki bukszpanowe, one nie są szczepione tylko wyprowadzone na kulki mam nadzieję, że będą mi ładnie rosły, chociaż za te pieniądze to żal było ich nie wziąć.

Jeszcze kupiłam sobie miskanty ML, jeżówki oraz konwalnika ale zniknęły mi gdzieś zdjęcia.

Teraz muszę pomyśleć co jeszcze dokupić i jakoś fajnie to posadzić
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:21, 08 wrz 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

cudna ta gwiazda wrzosowisko robi wrażenie w takiej ilości każdy zakamarek twojego ogrodu zachwyca

Zbieram wszystkie siły, mobilizację mam jak w wojsku, dobrze, że pogoda
jest wyjątkowo piękna i można odpocząć przy kawusi porannej na tarasie.........patrząc jak budzi się życie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:16, 08 wrz 2014

Do góry
Też się już cieszę.
Buziaki dla wszystkich.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:15, 08 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Uwielbiam te Twoje zakamarki , fieszzz ??

Buziole Strażniczko Raju

Strażniczką raju zostaaałam, co za awans

Buziakam Eluś
Gdzieś na końcu świata... 08:10, 08 wrz 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Hehe w tym roku Żon boi sie grzybki przynosić, ponieważ rok temu tak mnie zawalił robota z grzybami że az strzeliłam FOCHA
Przygarnęłabym tę żurawkę ale znowu będę na koszty Cie narażać :/
Rh Mieszka nie mam jeszcze nie wiem gdzie zamówić, po clematisach boje sie cos z neta kupować
Oto jegomość Mieszko

Gosieńko zakupy piękności zrobiłaś - będzie na wiosnę koloro- ale ale co tam zakupy jak tu taką piękność widzę - Miesio
Pozdrawiam Was poniedziałkowo i buziaczki przesyłam.Papa.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:09, 08 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie u Ciebie, w ogrodzie późne lato, a tu tyle kolorów na tle zieleni. Lubię, gdy ogród kryje w sobie tajemnicę, i tak jest u Ciebie. Nowe miejsca, inne ujęcia, ukryte zakątki - to mi się podoba.
Czekam na zdjęcia przebarwiających się klonów, ja mam tylko jeden, malutki, ale też zaczął już zmieniać szaty
Pozdrawiam serdecznie, Agatko

Klony jeszcze trochę i wkrótce wybuchną kolorami

Dziękuję za miłe słowa Agnieszko pogoda dopisała, ogród miał mnie dla siebie
Dwa ogrody 08:00, 08 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dziewczyny, nie jest tak źle, widzę już komputerByłam kilka minut w nowym po tygodniu nieobecności. Dobrze, że w międzyczasie padało, to rośliny sobie radzą.
Różyczka Parky kwitnie całymi bukietami,

i przymiarki gadżetów ogrodowych

a zamiast jestem w ogrodzie powinnam napisać byłam...5 minut

Pięknie ozdoby,komponują się w ogrodzie ,takiego motylka z haczykiem ,chętnie bym zaprosiła do swojego ogrodu,rozchodnik z trawą cudny.pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:00, 08 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dlaczego ja nie mam wrzosów???

Jak zechcesz to też będziesz miała wrzosy

Ice Dance już ruszyły

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:55, 08 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Aganiu jakie tajemnicze zakątki u Ciebie,ciągle odkrywam coś nowego...zdjęcia przepiękne Zauroczyłam się świecznicą..taka dostojna...
Buziaki

Dziękuję Aniuka
Zostawiam rózyczki na dobry początek tygodnia, one nigdy nie zawodzą

Buziak
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:52, 08 wrz 2014

Do góry
yolka napisał(a)

strażniczka Raju nawet ma okienko do podglądania

Tych okienek do podglądania mam trochę

Rozpoznawanie chorób i szkodników 07:44, 08 wrz 2014

Do góry
PRZEMEK1985 napisał(a)
Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum, aczkolwiek bywam tu od dawna i z zaciekawieniem przyswajam wiedzę, której jest tutaj całe mnóstwo

W kwietniu tego roku, zasadziłem na działce wierzbę iwa pendula. Drzewko na początku rosło i rozwijało się pięknie. Niestety od jakiegoś czasu obserwuję niepokojące mnie zmiany. Liście mojej wierzby zmieniły barwę oraz pojawiły się na nich plamy, które widoczna są na załączonych zdjęciach.

Nie mam doświadczenia w uprawie wierzby, przeszukałem internet w poszukiwaniu podpowiedzi co to może być za choroba, jednak nie udało mi się postawić jakiejkolwiek diagnozy. Proszę Was o pomoc w identyfikacji tego, co dzieje się z moją wierzbą

Przemku, ta wierzba jest skazana na taki wygląd, nie dasz rady utrzymac ją aż do jesieni w idealnym stanie. Są różne choroby które atakują wierzbę, nie jest ona długowieczna. Parch wierzby, czerniak, rdza, bakteryjne więdnięcie pędów. plamistość liści. Jest tego mnóstwo, jak nie jedno, to drugie. Ja miałąm taką wierzbę, ale po kilku latach wykarczowałam. Przyczyna to brzydki wygląd, a potem po latach korona robi się "kołtuniasta" sporo gałązek zamiera, kiepski efekt i nie zdobi tylko szpeci. Ma jedną zaletę - jest tania w zakupie, ale moim zdaniem szkoda na nią miejsca i warto rojejrzeć się za bardziej wartościowym i ładnym drzewkiem.

Teraz to już żaden oprysk nie zmieni tych plam bo idzie jesień. Ale w sezonie, jeśli chcesz ją utrzymać - to opryskuj np Bravo lub Topsinem. Są chyba najbardziej uniwersalne na grzyba. Usuwaj porażone części rośliny. Ja dla przykłądu ogałącałam wierzbę jesienią z liści całkowicie. Gołe pędy lepiej wyglądały niż takie poplamione i brązowe.
Szmaragdowy Zakątek 07:11, 08 wrz 2014

Do góry
A teraz fotki.
Moje sobotnie zakupy… oczywiście hosty
TEA AND CRUMPETS

miniaturowa (dorasta tylko do 6 cm wysokości) TEENY-WEENY BIKINI

oraz poszukiwana od dłuższego czasu FIREWORKS

i jeszcze do posadzenia: trawki od paniprzyrody i mini liliowce od Bogdzi, dwie trzmieliny EMERALD GOLD, no i oczywiście kilogramy cebulowych

a to nowa podpora w zbliżeniu makro…miłorzębowi bardzo się spodobała
Szmaragdowy Zakątek 07:08, 08 wrz 2014

Do góry
Luiza – Kasiu, już przygotowałam na Skierniewice listę chciejstw.

popcarol – wczoraj sadziłam cebulowe... rany jak mnie plecy bolały, a dziś malowanie i przemeblowywanie mieszkania... jutro pewnie nie będę mogła się ruszyć

malgorzata_s – szukaj sponsora i przyjeżdżaj do Skierniewic!

Urszulla – Ula oj działo się, oj działo !!!

Donia72 – u nas też było pięknie, słonecznie wręcz upalnie. Do zobaczenia za dwa tygodnie

Marzena2007 – Oj, Marzenko zaskoczę cię… nie kupiłam ani jednej róży. Naprawdę! Polowałam na ARTEMISA, ale nikt jej nie miał. Wzięłam wizytówkę od faceta, który ma ją u siebie w szkółce i umówiłam się, że w piątek po nią pojadę. Więc będzie ARTEMIS!!!

Krys – szkoda Krysiu, że Cię nie było, ale rozumiem …teraz są inne priorytety

monteverde – Aniu, dziewczyny zakupiły kilka róż, ale o nazwy i fotki musisz ich zapytać. Jedną róże obłociłam, bo bardzo mi się spodobała. Kupiła ją Kasia-Luiza a jeśli dobrze pamietan to nazywała się PRINCES MONACO. Śliczna jest !!!

Bogdzia – do zobaczenia niebawem… już nie mogę się doczekać tego naszego wyjazdu

Mala_ Mi – Aniu, nam te podpory też się bardzo spodobały. Ja kupiłam jedną (ostatnią) i zamówiłam 2 kolejne.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:30, 08 wrz 2014

Do góry
Pozostałe róże w moim ogrodzie też kwitną

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:18, 08 wrz 2014

Do góry
Ta róża to moja ulubiona- liście piękne, błyszczące- dopiero teraz trochę zaczynają żółknąć, ma dużo pąków i kwitnie teraz ponownie i też będzie dużo kwiatów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies