Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:31, 17 sie 2014

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 17:31, 17 sie 2014

Do góry
A na różance......
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:27, 17 sie 2014

Do góry
Może zaglądają tu różomaniaczki Czy Madame Knorr to ta sama róża co Comte de Chambord? Bo kupiłam w różnyc miejscach pod rożnymi nzawami... zatem musze je posadzić razem.
Skoro jednak kupiłam je mimo różnych nazw to oznacza, że ta róża mi się naprawdę podoba....
Pierwszy pąk

Bonica znów tłoczy. Alez ja ją ostro ciachnęłam po pierwszym kwitnieniu i jak zwykle mocno nabrała sił i ma pąk na pąku i ani grama czarnej plamistosci

Podwórkowa rehabilitacja 17:27, 17 sie 2014

Do góry
Agawa 12 letnia plus kocanka, ktora w tym roku zwariowała

Dwie paroletnie z powoli przekwitającymi białymi lobeliami, które przebarwiają się na niebiesko.

Mój kawałek planety 17:26, 17 sie 2014

Do góry
a byłam i u jednej i u drugiej ale może nie zauważyłam, bo wtedy murkami nie byłam zainteresowana

a teraz patrzcie jak mi do twarzy z MOIMI NOWYMI WIDŁAMI AMERYKAŃSKIMI błyszczą i są jedwabiście gładkie

mąż żartuje że wyglądam jakbym się z nimi urodziła
dokonałam również zakupu bioponu do kompostu bo akurat taki był w CO, i że wg opisu wynika że niby za 3 łikii będę posiadaczka kompostu na punkcie którego moje rośliny dostaną bzika
(ja wiem że to musi potrwać nieco dłużej)
lecę sypać ten biopon.
a jutro przewalę hektar moimi NOWYMI widłami AMERYAKŃSKIMI - reymontowskie zostawiam do gnoju,

Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:25, 17 sie 2014

Do góry
Dzisiaj słoneczka sporo ale wiatr nie pozwalał na wygrzewanie się w spokoju na leżaczku. Więc trening zdjęciowy był Pomęczę Was

Taras

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:23, 17 sie 2014

Do góry
A tu wczoraj było zdzieranie zachwaszczonego karmnika... w nieokreslonej przyszłości pójdzie pomiedzy płyty przy tarasie żwirek.. zostanie tylko fragmencik rabaty z trawami, gożdzikami i floksami
Pewnie wiosną bedzie tu łaczka krokusowa. na szczęscie jeszcze myslę nad kocepcją

A i stipa oskubana.... ni epokałda się po deszczach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:21, 17 sie 2014

Do góry
Wszyscy dzisiaj pokazują sadźce... mam i ja... pokazuje 1,5 m... 2 m przerósł ambrowca...
i pinky co to miała być vanille...jakoś marnie rośnie... dwa krzaki pinky a wygląda jak pół limelight...

Oj drażni mnie ten busz, będzie tu zmiana
Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 17:20, 17 sie 2014

Do góry
grzeguz napisał(a)
Korzystając z pięknych okoliczności przyrody przespacerowałem się po ogrodzie pstrykając trochę fotek.

Należy się przecież chwila odpoczynku po wczorajszym ciężkim dniu, kiedy to w pełnym słońcu pracowałem cały dzień przy modernizacji oczka wodnego.

Celem moim było przerobienie kaskady - już po raz kolejny zresztą staram się zminimalizować straty wody próbując stworzyć optymalną konstrukcję bez mikro-przecieków i rozprysków.

Zbudowałem też murek z kamienia rzecznego, głównie żeby poprawić bezpieczeństwo chodzących tamtędy dzieciaków.
Niestety trzeba zrezygnować z mostka, zdecydowałem, że oczko jest na niego za małe i mógłby przysłaniać jego urok.

A poniżej kilka ujęć ogrody w maju.

A w nagrodę za ciężką pracę, czekała na mnie smaczna kolacyjka grillowana "na bogato"

Była super smaczna !!!

Witaj. Coraz piękniej u Was w ogrodzie. Murek super wyszedł.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:19, 17 sie 2014

Do góry
Bukszpan, lawenda i werbena.... oraz szałwia... jak nie kochać tych kolorów?

Podwórkowa rehabilitacja 17:17, 17 sie 2014

Do góry
Nad oczkiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:17, 17 sie 2014

Do góry
I ta różanka przed kolejną odsłoną , w oczekiwaniu na debiut kłosów sesleri

po prawej bedą zmiany ... duże laurowiśnie pójda na tyły a w ich miejsce miniturowe. Musze jeszcze dosadzić vanille...

Tu też zmiany , te asymetrię rh trzeba naprawić. Może za dwa tygodnie? W plecy dostanie miskanty a na miejsce miskantów pójda rozplenice w dwóch rozmiarach... bo mi zjadły bukszpana

Pożarty bukszpan .... i pomyśleć, ze ma średnicę ponad 1m....
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:14, 17 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Joasiu to moje kostrzewy czy to inna odmiana czy co bo dostają kłosów i ponoć je trzeba ciąć wtedy a może to jest błąd ????? Nie patrz na resztę bo to rabata nie dająca mi spokoju ale dojdą tulipany i kora .

Starsze egzemplarze mają kłosy, wyskub je lub tnij. Obie metody już wypróbowałam i obie się sprawdzają. Przy dużej ilości trzeba się troszkę naskubać więc łatwiej ściąć
Wypatrzyłam piękne okazy na tej rabacie. I jaki piękny paw, jesteś mistrzem cięcia Halinko.
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:12, 17 sie 2014

Do góry
Młoda wróciła, nareszcie można dokładnie obrać jeżynę

No i kot padnie od nadmiaru pieszczot

Nowy nabytek

Róża First Lady, jedna z ulubionych

Cudny zawilec, wiosenny nabytek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:10, 17 sie 2014

Do góry
Na potwierdzenie, ze leżałam na kanapie... wprawdzie dużą część pod kocykiem ale czasami słońce wyszło...

A tu bez ozdobników moja rabat, na razie przed kolejnym tłoczeniem róż. Za rok jednak róże pokaża na co je stać

Uwielbiam widok mojej kulki (debiut lipiec 2014 z hortensjami bukietowymi)

A bukszpany tuz tuż przed cięciem
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:10, 17 sie 2014

Do góry
Joasiu to moje kostrzewy czy to inna odmiana czy co bo dostają kłosów i ponoć je trzeba ciąć wtedy a może to jest błąd ????? Nie patrz na resztę bo to rabata nie dająca mi spokoju ale dojdą tulipany i kora .
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:09, 17 sie 2014

Do góry
dla odmiany coś nowego czyli hortensje

i widoczek z altanki

Podwórkowa rehabilitacja 17:03, 17 sie 2014

Do góry
Witam serdeczmie w ten pochmurny dzień. Byłam dzisiaj na obchodzie ogródkowym i ta roślinka na zesłaniu koło kompostownika zachwyciła mnie najbardziej.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:02, 17 sie 2014

Do góry
martika napisał(a)
Marzenko, wiem, że masz u siebie horti Incrediball, czy one róznia się też wzrostem od Anabell? Dokadnie, czy można je utrzymać na wys. max 110cm?

Martika moje incrediba sa bardzo ostro cięte wiosną i rosną trzeci sezon z rzędu na wysokosc max 1-1,2 m. I jakoś wszystkie równo rosna na tej wysokosci, zatem są dla mnie idealne, bo za plecami mają żywopłot z laurowiśni. Dzisiaj zdjęć nie pokaże, bo jestesmy w trakcie malowania i hortensje są zastawione stojakiem na drewno....
Zdjęcia wczęsniejsze

Płot z tyłu jest na lekkie górce ok 20 cm i ma 1,4m, zobacz ile brakuje im do płotu. Więc wg mnie bez problemu ostrym wiosnnym cięciem utrzymasz je na takiej wysokosci.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:00, 17 sie 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies