Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:18, 17 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Zbiory załapały się też moje przeciery pomidorowe

(od sąsiadki):

45 minut w lesie pierwsze grzybki w tym sezonie

Kot

Zbiory robią wrażenie. Kota masz z rodzaju: czy on jest żywy i prawdziwy?
Idę dalej czytać, bo mi coś mignęło, że wielką rewolucję ogrodową planujesz
u Etki 09:16, 17 sie 2014

Do góry
Co myślicie o tym, żeby zmienić kształt tej rabaty tzn. zrobic linie bardziej faliste i na początek obsadzić wzdłuz płotów tujami?
Ogród z widokiem na jezioro 09:09, 17 sie 2014

Do góry
Moja działka. 09:09, 17 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Moje trawki

Łaaał, jaki rewelacyjny ten wózek. Klimatyczny.

Malw może i nie sadzisz, ale ileż innych różności masz w ogrodzie!
Rośliny rosną gdzie mogą, nawet na daszku
Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 09:07, 17 sie 2014

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 09:06, 17 sie 2014

Do góry
W niedzielę 16
Ogród nad Rozlewiskiem 09:03, 17 sie 2014

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 08:59, 17 sie 2014

Do góry
Liliowce.
Lubię je, pasują do wiejskich klimatów. Zdjęcia z 26 lipca

Ogród nad Rozlewiskiem 08:53, 17 sie 2014

Do góry
Malwy.
Kwiaty malw są oblegane przez bzyczki.

Ogród nad Rozlewiskiem 08:46, 17 sie 2014

Do góry
Pisałam już, że był okres, gdy ponad cztery tygodnie nie padał tu deszcz.
Moja hortensja omal nie przypłaciła tego życiem.
Ledwie ją odratowałam. I w ostatniej chwili.
Tu po pierwszych nocnych dawkach wody

Tak wyglądała dwa tygodnie temu:

Tak wygląda obecnie:

Gapa ze mnie, że tak nierozważnie jej miejsce wybrałam. Nie dość, że słońce ma przez cały dzień, to jeszcze świerk konkuruje z nią o wodę.

Hortensja bukietowa dla radę w słońcu, ale tylko pod warunkiem, że ma dość wody.
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:44, 17 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kamasje w najlepsze nadal kwitną

Moje kamasje dawno przekwitły

pozdrawiam Łucja
Dwa ogrody 08:28, 17 sie 2014

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 08:27, 17 sie 2014

Do góry
Matrona. Podzielona w ub. roku bardzo ładnie rośnie. Ona jeszcze tego nie wie, ale planuję jej przeprowadzkę

Przegorzan mnie nieustannie zachwyca.

Posadziłam go z jeżówkami z własnego siewu, ale jeżówki nie zdążyły zakwitnąć na czas.

Ogród nad Rozlewiskiem 08:19, 17 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
ale i ja już sie o bociusia martwie.

Bożenko, już się nie martwimy z "moim" bociusiem wszystko w porządku.
Tzn. chyba w porządku, bo go nie ma
Odleciał wraz z innymi młodymi boćkami.
Natomiast w innym gnieździe ciągle jeszcze jest jeden młody.
Pewnie zabierze się z dorosłymi.

Codziennie rano latam sprawdzić, czy boćki jeszcze nie odleciały

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:16, 17 sie 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
Hej Aga nareszcie wróciłaś tęskniłam Ostróżki fajnie kwitną u Ciebie u mnie padły niestety za dużo wody i brak ogrodniczki w domu zrobił swoje Reszta bylin podobnie szkoda słów Nic to szykuję się na wiosnę i będę kupować i przesadzać rośliny Podsyłam fotkę tytoniu od Ciebie zaczyna kwitnąć tzn mam nadzieję że zacznie jak będę w domu, bo ja teraz taka weekendowa żona i ogrodniczka jestem
[/img]

We wrześniu i październiku jestem w Lublinie więc w szkółce do której podałaś link zakupie troszkę roślinek jak coś to daj znać czy coś chcesz
P.s. świetne fotki z morza

Ja też tęskniłam <3

Oj szkoda tych roślinek .
Ja płacze jeszcze nad jeżówkami, miałam ich kilka kolorów a zakwitły tylko 2 .

Mam nadzieję że tytoń stanie na wysokości zadania.
Choć teraz już wiem po tym moim że ten wsadzony wcześniej urósł wielki, a te pod lasem mają tylko z 30 cm wysokości i kwitną pojedynczymi kwiatuchami

Coś czuję że ta wycieczka do Lublina zaowocuje u Ciebie samochodem wypełnionym po brzegi doniczkami hahahahaha
Dwa ogrody 07:57, 17 sie 2014

Do góry
Alinak w ogrodach można zobaczyć, jak rzeczywiście rosną i kwitną poszukiwane przez nas rośliny a wizyt w tych cudnych ogrodach po prostu zazdraszczam Współczuję grzyba, chociaż wybiórczo i u mnie się pojawia. Zastanawiam się, czy uda mi się zebrać nasiona np. cynii, bo nadmiar wilgoci powoduje, że kwiaty przekwitają i dostają grzyba, trzeba je usuwać.

Aniu, jedne z nasion cynii to mieszanka.
Tak powtórnie kwitnie Parky, bez żadnych oznak chorób czego nie mogę powiedzieć o niektórych z nowych róż, choruje Kronnenburg, Ascot oskubane z liści jak kurczaki.

Ogród do kwadratu 07:37, 17 sie 2014

Do góry

hakone fajnie kwitnie... niepozornie

kostrzewa również pięknie rośnie... nawet trzeba będzie ją rozdzielić...

Dwa ogrody 07:36, 17 sie 2014

Do góry
ewsyg z derenia robię oprócz nalewek konfiturę, którą wykorzystuję jako dodatek do mięs i ciast Tu dereń w nowym, posadzony dość duży, będzie prowadzony jako drzewko. Rośnie tu już dwa lata, jednak jeszcze odchorowuje przesadzanie
I kolejne hortensje Grandiflora posadzone przy żywopłocie od południowej strony, dalej za nimi kilka vanilek. Widoczne ogrodowe po prawej przesadzałam w tym tygodniu.

i hortensjowo po przeciwległej stronie działki

vanilki wybarwiły się błyskawicznie, trawy czekają na zmiany, może w tym tygodniu
U BusyBee w ogródku... 05:33, 17 sie 2014

Do góry
Witaj Kasiu. Czekałam bardzo na Twój wątek- i się doczekałam. Cieszę się , że jesteś z nami i pokazujesz Swój ogród. Ale nie rozumiem Twoich wcześniejszych rozterek. Masz co pokazywać- rośliny już ogrodowiskowe, na trawnik narzekasz a on lepszy od mojego mimo, że u mnie co jakiś czas pada deszcz i to nawet mocno. Ta róża różowa, którą pokazuje Agata19762 to chyba Queen Elizabeth- Jest taka smukła, wysoka. Ta róża wygrała tegoroczny konkurs w Końskowoli- oczywiście jak się nie mylę i to właśnie ta. Sprawdź sobie w internecie. Mnie się ona podoba wprawdzie od niedawna a mam ją już ładnych parę lat. I chcę dokupić ją jeszcze. A jeżeli chodzi o Chopina to ja bardzo polecam. Ja jestem nim zachwycona. Liście ma przepiękne- ciemne, duże i zdrowe. Choroby go nie łapią. Kwitł do niedawna przez cały czas , teraz ma też jeszcze dużo nowych pąków ale ma teraz trochę przerwy w kwitnieniu. Z tego co ja obserwuję u siebie to jedynie o tej porze łapie go szara pleśń i pewnie trzeba by opryskać . Sprawdź jak chcesz u mnie wcześniej były zdjęcia Chopina z kwitnienia. Tylko nie kupuj żadnych podróbek jego. Kasiu fajnie, że jesteś ., Pozdrawiam gorąco Dzięki za zdjęcie Biegnącej. Mój synio wrócił ale chyba nie złapał bakcyla- powiedział, że on woli bardziej cywilizowane warunki- nie wie co traci. A może mu się jeszcze odmieni. Pa. Ale się rozpisałam i to na nie swoim wątku.
To Chopin ale to taka końcówka kwitnienia
Mój jesienny ogród 04:46, 17 sie 2014

Do góry
Moniko, pewnie nie tylko Ty masz takie odczucia, ja musiałem wyjść, bo już zamykali ale na pewno tam wrócę, ino wcześniej, żeby nie musieli mnie wyganiać. Sklep ogromny, narzędzi i nasion nie ogladałem, nawet tam nie wchodziłem. Sklep ogromny, nawet idąc wzdłuż ogrodzenia zrobiłem, przynajmniej 20 fot. Jest tam wszystko, do oczka, skalniaka, rabaty, oświetlenie, donice, wszystko.

Magdziu, ja również pozdrawiam Cię.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies