Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

kasiek 16:31, 25 paź 2014

O jak masz ładnie
Ciesze się że złotlin ładnie rośnie tylko jesze 2 lata i zarośnie tą trawkę czy liliowca obok Chyba że nastawiona jesteś na mocne cięcie 2 x w roku
zawitka 17:24, 25 paź 2014

Asiu to jest jodła kalifornijska miałam takie 2 ale jedną straszliwie zaatakował mi ochojnik i po długich próbach ratowania nie udało mi się uratować Musiałam pisać o pozwolenie i była do zcięcia piń miał 1m 10 cm obwodu I ta w tym czasie tez jak widac po stronie tamtej była chora a w dodatku pękła na całej długości po lewej stronie Rozsadziłł ją jednego roku mróz na wiosnę do dziś ją ratuję bo leciały soki jeszcze na dole lecą ale może uratuję
zawitka 17:26, 25 paź 2014

To jej pień klajtruję czym się da ranę już zarasta Byłoby mi bardzo szkoda gdybym nie uratowała
zawitka 17:31, 25 paź 2014

a tam w głębi widać moje ukochane drzewo następne to sosna kalifornijska która jest też wielkim drzewem ma długie igły 15 16 cm i piękne szyszki wielkości większe od pięści.rzuca te swoje igły co drugi rok i tobardzo dużo W tym roku zebrałam już 5 worków igieł i dalej opadają >mam za to do obkładania roślin bo są suche i przepuszczają wodę
JoannA 17:31, 25 paź 2014

Ratuj ją Halinko bo to piękne drzewo i zasłania widok na pobliskie osiedle.
Widzę obok ogromną sosnę. Ile lat rosną te okazy w Twoim ogrodzie?
zawitka 17:35, 25 paź 2014

one maję ze 25 lat sama je sadziłam ratuję jak mogę ale czasami się nie udaje nawet prosiłam gminę o pomoc z tamta sosna ale mnie wyśmiano Był kolega z takim specjalistycznym opryskiwaczem ale nie dało się uratować
JoannA 17:42, 25 paź 2014

zawitka napisał(a)
one maję ze 25 lat sama je sadziłam ratuję jak mogę ale czasami się nie udaje nawet prosiłam gminę o pomoc z tamta sosna ale mnie wyśmiano Był kolega z takim specjalistycznym opryskiwaczem ale nie dało się uratować

Bezduszność urzędników czasami mnie rozwala. My ciągle walczymy z zaśmiecaniem okolicznych lasów, a gmina nie reaguje na Nasze zgłoszenia. Że niby lasy prywatne itp. Brednie!
A te wysokie świerki w oddali to też Twoje Halinko?
zawitka 17:44, 25 paź 2014

Nie to sąsiadki ale to była działka brata mego męza ale oni posprzedawali a my zostaliśmy Braci było trzech teraz wszyscy załują ze sprzedali To że zasłania to jedno ale pod nimi są moje ukochane rodki ;d
zawitka 17:46, 25 paź 2014

cyma2704 napisał(a)
Powodzenia w sianiu wiosennym.

Dzięki "d
JoannA 17:48, 25 paź 2014

A czy ten ochojnik to czasami z tych świerków sąsiadki do Ciebie nie przylazł?