Rozchodnik to tak na próbę położony obok hortek, nawet nie wkopany. Czekał w taczce na zlitowanie od kwietnia. Muszę przyznać że wytrzymała z niego bestia . Tak patrzę na zdjęcie i podoba mi się, pod nogi pójdzie jeszcze "Southern Comfort".
Ja też tujki będę dosadzać z tyłu, bo świerki jakoś marnie mi rosną, wywalę je póki małe i mi nie szkoda. Tujom u mnie dobrze .
Tuje w październiku 2012 po przesadzeniu.
I dzisiaj. Widać różnicę .
Magnolia
ja już 3 lata czekam, sąsiadów mam, ale też fajny jest widok jak słońce przenika przez zdzbła traw gdy siedzi się na tarasie, dlatego chciałam coś wyższego
malkul
ja nie mam co focić
Magnolia widok na cały taras i na wyschniętą trawe
Asiu - pierwsza dalia to jaka jej nazwa tej różowej z białymi końcami.
też ją mam tylko jest kapryśna, co rok ma żółte liście, po dużych dawkach nawozu dochodzi do siebie.
Hortensjom bukietowym co ile dajesz wodę? Pięknie się rozrosły. To moje najlepsze kwiatuchy. Buziaki.
Wow. to dobrze, że znajomy dorobił mi do nich podpory.
Przeszłam po moim wątku twoim tropem i się zdziwiłam, że właściwie, to słabo tę róże tam widać. Zachwycałam się jeżówkami i motylkami i różyczkę mimochodem pstryknęłam. Jutro się poprawię, choć powtarza kwitnienie, to trochę słabo jeszcze. Młoda jeszcze, więc kwiatków mało. Jutro postaram się wstawić lepsze zdjęcia. Dziś dołożyłam kilka fotek z tej rabatki.
Karol dziękuję - jest jeszcze jej przybrana córcia biała i dopiero sie rozkręca.
Kasiu widziałem Twoją drzewiastą. Myślę że nie jest źle. Ona po prostu na wiosnę wypuszcza nowe odgałęzienia a potem już tylko czeka na zimę po wydaniu kwiatów i nasion. Okryj na zimę szmatą a na wiosnę kukaj czy wypuszcza nowe pąki. Tak wygląda moja w tej chwili.
Z zewnątrz
I w środku. Widać zdrewniałe pędy a zielone ma tylko na końcach.
Dobra zmieniam temat
Wydaje mi się że ta róża z lewej strony to może jednak być Chopin ,ma zupełnie inne liście i kwiat.
A u Agaty teraz podejrzałam Chopina i ta ma nawet takie delikatne różowe kropki jak przekwita ..u Agaty tez tak jest