Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 23:57, 07 sie 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu wspaniały masz charakter, z taką pokorą a zarazem poczuciem humoru przyjęłaś tę sytuację.
Cudownie jest pospacerować po twoim ogrodzie i naładować baterie.
Pozdrawiam

Aniu, ostatnio zaczęłam kierować się zasadą, którą głosił Dalajlama a mianowicie :
Jeśli jest problem , który ma rozwiązanie to nie ma się co denerwować bo on i tak się rozwiąże, natomiast jeżeli jest problem , który nie ma rozwiązania to nie ma sensu się denerwować bo on i tak się nie rozwiąże
To co ja mam się denerwować na deszcz, który pada - czy ja mam wpływ na ilość jego opadu - nie
Mus obrócić to w żart
Aniu, dziękuję za miłe słowa i zapraszam
Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 23:50, 07 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
dla Jolki spiżarnia w piwnicy

żarówka miała sie schować

nalewki z wiśni mojego M

Olaboga ale wyheblowane półki . Moje surowe drewno, ale rozgrzeszyłam się - moja piwnica w końcu jest na końcu ogrodu (troche sie tych końców skumulowało ) Na półeczkach atrakcje niesamowite - patrz zdjęcie ostatnie . Też mam w swoich przepisach np. trześniówkę, poszperam i pokażę zdjęcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

O tego chodzi???
To chyba Chocolate Drop Sedum telephium Chocolate Drop – Rozchodnik miłosny Niski i sie nie pokłada, piękne różowe kwiatostany... przynajmniej tak piszą.. Mój malutki jeszcze

Też ostatnio sobie go u Dąbrowskich kupiłam i chyba dostałam też od Welki ale telepatia sroczko pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 07 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Słodkich snów Anusiu, chociaż dziś śniły mi się grzyby. Że zbierałam na swojej górze. Ale gdzie tam grzyby, dopiero we wrześniu.jak ze 2 tygodnie popada.
Ale to może proroczy sen i warto do lasu niskiego wyskoczyć, zwłaszcza,że wieczór rozpoczął się deszczem.
Haniu może będzie coś wcześniej u mnie też w nocy troszeczkę popadało i jak byłam w ogrodzie padał troszeczkę i tęcza w tym samym czasie była, ja bym sobie też pozbierała
Mój ogród 23:29, 07 sie 2014

Do góry
Dawbo nie wstawiałam moich widoczków. Te widoczki tak mam blisko mojej działki, że są prawie moje. Lubię tam chodzić jak zachodzi słońce i właśnie te dwa obrazki są robione w świetle zachodzącego słońca.

Kosolkowa Pasja 23:27, 07 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
To dziś ze mną przyjechało. Dwie kolejne pyszłogłówki, jeszcze jeden marcinek, dwie rozplenice, kolejne dwie perowskie, i dwie bonice

Bardzo udane zakupy, nawet tak ustawione już tworzą ładną kompozycję

Dobre kolory! Perovskia chyba przemarza, ale nie wiem na 100%, musisz posprawdzać, żeby dobrze na zimę zabezpieczyć. Kolor ma cudny!
Daj bukszpany na rabatę bylinową, tylko zastanów się jak, czy chcesz w formalny żywopłocik (jeśli dużo róż to fajny, sprawdzony układ), jeśli mniej to może w formie jakiegoś fajnego układu (fajne są kostki)
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 23:25, 07 sie 2014

Do góry
Wzorując się na projekcie Malgosik i wskazówkach Popcarol, ale usunełam te bardzo geometryczne kształty więc zrezygnowałam z przycinanych bukszpaów, zastąpiłam je trzmielinami i wyrysowałam takie wersje poradźcie czy to się nadaje
wersja 1 Miłorząb Mariken, tawułki białe, trzmieliny żółtozielone i żurawki limonkowe

wersja 2 Miłorząb, tawułki, trzmielina białoobrzeżna, hosty

wersja 3 Miłorząb, tojeść, trzmielina białoobrzeżna, hosty

wersja 4 Miłorząb, hosty, trzmielina białoobrzeżna, żurawka peach flambe
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:23, 07 sie 2014

Do góry
Przemyślałam temat i bardzo wzorując się na projekcie Malgosik i wskazówkach Popcarol wyrysowałam takie wersje poradźcie czy to się nadaje
wersja 1 Miłorząb Mariken, tawułki białe, trzmieliny żółtozielone i żurawki limonkowe

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:23, 07 sie 2014

Do góry
Przemyślałam temat i bardzo wzorując się na projekcie Malgosik i wskazówkach Popcarol wyrysowałam takie wersje poradźcie czy to się nadaje

Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:23, 07 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Diamond Rouge z sadzonkami

Bardzo ładna zdrowa,u mnie brzydsza - choć też rośnie sztywno, to jednak ma plamy na liściach, chyba ma na tym stanowisku za słonecznie, już sią różowi
Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:20, 07 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
kupiłam takiego żółciaka ale co to jest????Zamyka na noc kwiatki

wiesiołek missouryjski - u teściowej posadzony w pełnym słońcu na skalniaku, kwitnie cały sezon, a kwiat duży, jakby egzotyczny
będziesz z niego zadowolona
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:14, 07 sie 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:12, 07 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Piekne sa te rozyczki Ide spacDobranoc Aniu

Dobranoc Doniu
Sweet Dream tak się nazywa ta róża

Ogród w Tarnowie 23:11, 07 sie 2014

Do góry
Kolejne bukszpany po cięciu

W Gąszczu u Tess 23:08, 07 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Przedogródek.

Dobranoc

wow, ale żurawki odżyły! a takie bidne wiosną były! uratowałaś je, to się teraz odwdzięczają
pozostałe rabatki też miodzio śliczny, uporządkowany ogród!
pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 23:06, 07 sie 2014

Do góry
Datura gigant ma prawie 3m wysokości i miała ok. 50 kwiatów, teraz została już końcówka

Ogród, który ciągle zmieniam 23:06, 07 sie 2014

Do góry
kilka widoczków na dobranoc

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:03, 07 sie 2014

Do góry
Kilka fotek

Na jesień sadziliśmy jedną gałązeczkę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 07 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Mnie też
A Ania posadziła cudnego czekoladowego rozchodnika, zapomniałam spytać co to?

O tego chodzi???
To chyba Chocolate Drop Sedum telephium Chocolate Drop – Rozchodnik miłosny Niski i sie nie pokłada, piękne różowe kwiatostany... przynajmniej tak piszą.. Mój malutki jeszcze
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:55, 07 sie 2014

Do góry
A dziś miałam smutny dzień - wywaliłam jednego cisa (z zakupionych 23). Podsumuję informacje:
- kupiony w kwietniu;
- kopany z gruntu;
- dostał dobrej ziemi (nie kwaśnej)
- podlewany regularnie;
- zasilany Florovitem (dolistnie i doglebowo);
- wiosną miał dużo fajnych przyrostów na całej wysokości;
- w zeszłym roku miał misecznika, w tym raczej nie (obserwowałam codziennie, nie zauważyłam);
- w tym roku miał zaawansowanego sadzaka (igiełki pokryte czarnym nalotem)
- dwa razy pryskany Topsinem na sadzaka i na wszelki wypadek Mospilanem przeciw misecznikowi, którego nie zauważyłam(na początku lipca)
- cały zbrązowiał ok. 3 tyg temu dość gwałtownie (wydaje mi się, że zbiegło się to z opryskiem Mospilanem - przypadek?)
- po wykopaniu zauważyłam, że korzenie w ogóle nic nie rosły, nie było białych korzonków, a stare się kruszyły;
- z miejscu rośnięcia cisa wykopałam tyle ziemi, ile się dało i wyrzuciłam poza ogród;
- inne cisy wyglądają OK, ale martwię się, że za jakiś czas jeszcze inny wypadnie.
Czy coś powinnam teraz zrobić, żeby nie było "powtórki z rozrywki"?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies