Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:18, 16 paź 2014

Hortensja mnie zadziwia:
8 sierpnia zrobiłam sadzonki wierzchołkowe z wierzchołków łodyg hortensji little lime, które nie miały pączków kwiatowych.
We wrześniu wsadziłam do gruntu, a teraz mają niepozorne zaczątki kwiatków. Ciekawe, czy przetrwają zimę?
Iwk4 23:21, 16 paź 2014

jeszcze kilka ujęć:
Iwk4 23:29, 16 paź 2014

bdan 06:50, 17 paź 2014

Iwonko dopiero dzisiaj zaglądam, bo nie miałam czasu na forum w ostatnich dniach.
Spóźnione życzenia rocznicowe dołanczam. Dyskuje parkingowe juz jyba na wszystkie pomysły się roizciągnęły, ale to Ty widzisz to miejsce i sama najlepiej zdecydujesz. Płyty w trawie na pewno pomogą zachować zieloną część ogródka, przy założeniu, że rzadko tak auta będa stały.
Czytałam tez w jakims innym wątku, że żeby fajnie wyglądało, to trzeba kancikować wkoło tych płyt. Ja zawsze zaglądam przez pryzmat koniecznych prac, bo niestety też jestem w klubie tych dojrzalszych pań; choć właściwie, to już sama nie wiem, bo żeby całość ogrodu jakoś spójnie zrobić to rabatek przybywa i mąż mówi, że wkrótce nas ten ogród pokona.

Ale wracając do tematu Twoich dylematów, tak jeszcze myślę, że jak już ten małżonek pojeździ autem i jakbyś się zdecydowała na jakies dodatkowe miejsca wybrukowane w tej części gdzie płyty, czy nie można by wprowadzić w tym parkingu jakis jednakowych drzewek w skarpetach, które wyznaczałyby miejsca, i przerywały monotonię kostki
Dorota123 11:10, 17 paź 2014

Zdjęcia śliczne, widzisz cała Polska Ci chce doradzać, tylko powoli i każdy w swoim czasie, a że Ty też go teraz nie masz, to dobrze się składa.
Napia 00:06, 18 paź 2014

Iwonko, śliczne te jesienne rabatki. Ponieważ klika dni mnie nie było, dziś dopiero składam gratulacje z okazji pięknej rocznicy
Widziałam ciekawe propozycje chodnika i wjazdu. Może coś dorzucę - u siebie w ogrodzie wzdłuż płotu mam położone dwa rzędy specjalnych ażurowych płyt betonowych, w które wysiewa się trawę. Kiedy regularnie kosi się trawnik i podlewa (?) płyt prawie nie widać, tylko zwraca się uwagę na zieloną trawę
anabuko1 00:10, 18 paź 2014

Cuda róża i hortensja tam tez piękna jest
Ta jesień im sprzyja,pięknie wyglądają i długo sobie kwitną
Ewkakonewka 20:18, 19 paź 2014

Wrzuciłam zdjęcia żwirowe, albo Ci pomogą w planowaniu, albo upewnią, że to nie Twoja bajka Pozdrawiam
Iwk4 20:33, 19 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Wrzuciłam zdjęcia żwirowe, albo Ci pomogą w planowaniu, albo upewnią, że to nie Twoja bajka Pozdrawiam

Dziękuję pięknie, byłam, obejrzałam, zakodowałam
Iwk4 20:41, 19 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Zdjęcia śliczne, widzisz cała Polska Ci chce doradzać, tylko powoli i każdy w swoim czasie, a że Ty też go teraz nie masz, to dobrze się składa.

Dorotko, od jutra wszystko wraca do normy, ogród czeka, wydawało mi się, że nie mam zbytnio roboty w nim na jesień, dziś zrobiłam obchód, wszędzie zielsko
Poza tym jutro czeka mnie małe przemeblowanie ogrodowe. Dostaliśmy w prezencie Rododendron i ciekawą donicę - jutro muszę zagospodarować nasze prezenty Przy okazji dostałam 5 stip, więc też je trzeba wsadzić