Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 11 sie 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Irenko czy Ty nie masz za dużo tych pięknych traw i kulek?

ha, ha...sporo, ale chyba z kulkami koniec, dojdzie kulkowy berberys Bagatelle, a pozostałe sadzonki robię sama, bo już jadę kosmetycznie, większość posadzona, teraz pucowanie szczegółów..
a tu pomiędzy kolumnami będą na całej długości donice

trawa Flamingo i biały krwawnik koło huśtawki, on u mnie za chwast w trawniku

taczki, beczki, butelki do oprysku, wszystko widać, znaczy się pracuje..a łózka stale przestawiane

i węże ogrodowe
i nasi stali goście..kosy, nic się nie boją
Zielone Centrum Spokoju 14:46, 11 sie 2014

Do góry
Druga działka ta za tujami
Zielone Centrum Spokoju 14:40, 11 sie 2014

Do góry
Wrzucam zdjęcie z pierwszego cięcia tuj z wysokości średniej ok. 3.5-4-4,5m do równej 2,52m.
Maj 2010r - tuje 9 letnie.

Pierwsza paczka to z pierwszej strony tego mojego tematu ogrodniczego działka pierwsza co widać ta na wprost.

Kondziowy ogrod cz II 14:33, 11 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
hi hi hi dam kilka fotek z weekendu czekaliśmy na przyjaciół bo mieliśmy 15 rocznice

Bukiet ktory sam zrobiłem

Nowe krzesła bo tamte sie rozpadły

Tam na boczku leżą lezaczki drewniane w pudelkach prezent od nich hi hi

Nawet zgubili buty hi hi hi

Andrzej griluje

Kondziu najserdeczniejsze życzenia z okazji rocznicy .. spóźnione ale szczere żonce można pozazdrościć takiego florysty w domu ogród i rabaty cudowne!!!!

Pozdrawiam serdecznie

Zakochana w ogrodach 14:32, 11 sie 2014

Do góry
Przerobione i do przetworzenia, oczywiście od sąsiadki.
Zielone Centrum Spokoju 14:31, 11 sie 2014

Do góry
Nasturcje na pryzmie kompostowej w pełnej formie.
Zielone Centrum Spokoju 14:28, 11 sie 2014

Do góry
Niebiesko-fiolet
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:08, 11 sie 2014

Do góry
Wreszcie u mnie delikatnie kropi
A w tym miejscu - przed rondem - mam nadzieję, że kiedyś doczekam się kostki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:07, 11 sie 2014

Do góry
Zbysiu...no nie zauważyłam szkódono u mnie do 98 roku, jeśli Sońka na nim się nie wyleguje, wygląda dobrze, jeśli tak....szkoda mówić

Anitko........nic nie daję, odkąd jestem na forum, to zaczynam opryski róż, raz bukszpany i oczywiście rh i tyle, za dużo wszystkiego, aby zdążyć, może to i lepiej? było cudownie wczoraj, a dziś pięknie kropi, delikatnie, rośliny i trawa odżyje, bo tam gdzie drzewa nic trawy, wszystko spalone, woda wypita przez korzenie drzew..

Kasiu.....no bardzo sucho, u mnie dziś kropi, ale się cieszę, bo mogę siać mak od Bogusi....w suchym plewienie, to mordęga, ja tylko siewki drzew plewiłam, ależ tego było i jakie mocne, za rok by dżungla z nich wyrosła..
Kasiu, poczekam na nasiona i za 2 lata będę mieć, zbyt dużo kosztów ostatnio u mnie,na czymś muszę oszczędzać...tak, Sonia to wskaźnik, nie ma żadnych pomyłek i wiadomo kiedy deszcz, a kiedy burza, dobre

Ania.....te hortki 2 letnie, szok, ze takie wielkie, ale ich zapach po prostu bajeczny, taki słodki, no tnę, zaraz we wrześniu poprawki, co rok będzie lepiejjeżówki musiały się strać, bo przebić rozplenicę nie lekko
pod ten komplet pod klonem Flamingo, pójdzie białą kostka brukowa, będzie wygodniej i wkoło donice

lustrzane anioły puszczają świetlne zajączki

zegar został przewieszony, tam gdzie powinien, z każdej strony widać godzinę..

serca lustrzane przewieszone, bo teraz cudnie migają w słońcu, na ścianie nie było efektu, zbyt martwe, jak dla mnie..
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:02, 11 sie 2014

Do góry
Pierwszy raz mam taką trawke w doniczce i jestem nią zachwycona. Dostaje różowe kłoski

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:01, 11 sie 2014

Do góry
Kilka takich u mnie biega

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:54, 11 sie 2014

Do góry
Dzięki za miłe słówka

Irenko ja tak w ogóle mam lęk wysokości więc tylko rzucę poduchy na balustradę i uciekam ale chciałabym mieć tam kiedyś jakiś stoliczek i krzesełko

Elu trzymam za słowo

Alisonek idę zobaczyć ją

Aganiu koniecznie weź nowego bo co On? Łaskę robi, że Ci zrobi? Jutro zobaczę co tam się dzieje u Ciebie

Wspomniane zakupy:

Blaski i cienie nowego życia 13:51, 11 sie 2014

Do góry
Dla Basi kalina, wypuściła nowe odnogi i szaleje....a obok rozplenica od tyłu

Werbena patagńska- ta dała czadu do wysokości magnolii
i jeszcze urok buchanani- jest świetna, rośne w cieniu,sadzona jesienią, zwiewna i sztywna, po prostu urocza i będę miała ją też przed hortensjami, żeby przysłaniała żurawki przed słońcem
Blaski i cienie nowego życia 13:49, 11 sie 2014

Do góry
Obiecałam Ani pokazać moje Dollary- są z daleka i kwiat z bliska

Hortensje ogrodowe mają niesamowite nowe przyrosty, które nawet kwiaty zasłaniają

Przed wyjazdem przesadziłam trawkę Ice Fountain i myślałam że padnie, a jednak mnie po powrocie zaskoczyła niesamowicie....na dodatek mała psiunia ją uwielbia pogryzać.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 sie 2014

Do góry
ewa004.....uwierz mi, da się, jak taki śliczny letni dzień, w robocie ogrodowej stale tyły, na leżaku chciało się poleżeć i w dzień i wieczorkiem, , to jest to możliwe

Marzenko....nie dziękuję, coby nie zapeszyć...u mnie tylko rozplenice się sieją, nic innego...

Agata........kilka lat z rzędu pozwalałam kwitnąć, potem ucinałam kwiatostan, a teraz stwierdziłam, że nie będę, jest śliczny i jak wieje, cudownie wygląda

Iwonko.....na drugi rok nie skub, jest śliczny, a potem na jesień równo przy zielonym po prostu ucinam

wczorajszy dzień był zachwycający, ogród w jego świetle też, limki pachniały odurzająco, aż ciężko było cokolwiek robić....

miskant cukrowy a w tle wyspa berberysowa, wróble powróciły, zawsze w sierpniu i aż do maja tu siedzą..
a ja siedziałam na tarasie imprezowni i pstrykałam fota, no i było planowanie, przewieszanie zegara i serduch lustrzanych, na ścianie nie dawały efektu, a w promieniach zachodzącego słońca, iskrzą milionami refleksów

i on, jak parasol nad wszystkim, a pod nim zimozielone, az dziw, że żyją i podziwiam je zimą
Po prostu ogród... 13:33, 11 sie 2014

Do góry
sylllwia napisał(a)
Ewuś dzięki

Znalazłam fotke z 2004 roku przedogródka, ale było pusto
Zobaczcie jak się zniemiło, azalie, rh i kosodrzewiny nadal rosną w tych samych miejscach,

Witam, Pani Sylwio bardzo podoba mi się przedogródek. Mogłabym prosić o podanie mniej więcej jakich jest wymiarów. Na oko wydaje mi się, że mam podobny w swoim ogródku i szukam na niego inspiracji. Ja mam trochę trawy na środku i cztery duże świerki a także kilka azali i rh, ale zastanawiam się czy nie zagospodarować go w całości na rabatę. Będę wdzięczna za podpowiedź, Pozdrawiam, MarzenaG
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:23, 11 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
pewien czas temu byłam u Bożenki w rododendronowym ogrodzie i kupiłam wtedy w szkółce miniaturowe hosty, śliczne są, dopiero teraz mi zakwitły

śliczne są
Ogród w skali mikro cz.II 13:22, 11 sie 2014

Do góry
Plumeria alba .. Zwana kwiatem Lei..śliczne drzewo

To było piękne pnącze..kwiaty..hmmm..wielkość nie jest zauważalna na zdjęciu, ale były wielkości sporej męskiej pięści

Te kwiatuszki była malutkie i na małych niefajnych krzewach..ale kolory kwiatuszków na jednym pąki rekompensowały wszystko

To był zupełny " wariat ".. Gęsto ułożone liście , podobne do kliwii albo raczej wężownicy..i te kwiaty..delikakatne jak koronka

A to było wielgaśne drzewo .. Dobrze ,że mój aparat ma rozsądny zoom

Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:19, 11 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wklejam floty przedpłocia bo trzeba z nim coś uczynić i potrzebuję pomocy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies