Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 23:41, 10 sie 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
To druga część powstała w tym roku. Mam nowy szpadelek do kancików tylko czasu brakuje.

Drugi koniec ogrodu. Mnożarka ma być zasłonięta wiatą, a pod nią domek narzędziowy.

Jednoroczne sadziłam kolejno, paletkami jak leciało bez planowania, by tylko chwasty nie głuszyły.

Nie dziwię się Haniu, żeś kupila 42 clematisy przy takiej powierzchni ogrodu to i ich widać na razie nie będzie muszą się rozrosnąć a w ogóle muszę u Ciebie od początku pobuszować i wszystko dokładnie obejrzeć
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:35, 10 sie 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Jak do Jednych przywiódł mnie zapach pierogów z jagodami tak tu zapach róż An.
Ciekawy jest ten powojnik rurkowy czy klematis...? Kolor bajka.
Pozdrawiam

No to mnie cieszy Marto, żeś jeszcze czucia na ładne zapachy nie straciła a powojnik rurkowaty Cassandra kup bo warto stoi prosto jak drutpozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:32, 10 sie 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Aniu - różyczki piękności dobrze, że podpisujesz. clematisów masz dużo.
Ja w tym roku wiosną posadziłam nowych 42 szt. mało jeszcze ich widać, zagłuszyły inne rośliny. Pozdrawiam.

42 klematisy? no to będzie pięknie a z jakich jesteś najbardziej zadowolona?
Haniu wpadnę pooglądaćpozdrówka

Co się stało kwiatom ... 23:31, 10 sie 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Witam ja jestem teraz na wakacjach więc z przyjemnością pooglądam co u ciebie widać FAJNIE że już wróciłaś. Obrzeża śliczne.

Iwonka, Życzę Ci samych pięknych i słonecznych dni, wypoczywaj i wracaj szczęśliwa z nowymi pomysłami. Dziękuję że pochwaliłaś moją pracę
Dla Ciebie coś z Alp.
Co się stało kwiatom ... 23:26, 10 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Witaj Mirella po przerwie
Mam nadzieję, że wypoczyłaś bo pełna radości wpadłaś do ogrodu z aparatem
Jak miło powrócić do kochanego ogrodu
Miłość odwzajemniona - róże kwitną ponownie, bergenia, która nie kwitła zakwitła, hortensje kwitną, laurowiśnia chce żyć i cieszczyć Twoje oczy - WITAJ

Asieńko, witam Cię cieplutko jak zwykle
Miłe słowa piszesz pod moim adresem, jest mi bardzo miło że pamiętasz, ja też pamiętam .
Dla Ciebie.
Muszę jakoś ogarnąć to wszystko.

Co się stało kwiatom ... 23:13, 10 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dzięki śliczna

Gosia, cała przyjemność po mojej stronie

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:10, 10 sie 2014

Do góry
Latria przekwita
kosmosów też coraz mniej

knautia i krwawnik

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:01, 10 sie 2014

Do góry
New Dawn

okrywowa

Polka

Reine des Violettes ma wszystkie kwiaty u góry nie sięgnęłam aparatem, jeden pączek sfociłam z horti Magic Starling

no dobra starczy bo mnie ciemna noc zastanie, a jest jeszcze trochę
W miniformacie 22:59, 10 sie 2014

Do góry
O wiele lepiej sprawują się róże. Gdyby nie one kolorów nie byłoby wcale.
Wszystkiemu winne "ślizagcze". Ogołociły co się dało do ziemi.

Mój kawałek planety 22:59, 10 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
i jak z tymi wrzosami - co ile sadzić ?

poza tym zwinęliśmy namiot, oto co po nim zostało, nie martwi mnie to ale pomyślałam, że może w miejscu gdzie mam plewić i wyrywać mięso z perzu może rozciągnęłabym taką plastikową "agrowłówninę"[img na 2 tyg. żeby to dziadostwo poobumierało ? będzie mi wtedy lepiej się tego pozbyć, wyrwać/oczyścić ?
Jak myślicie, czy ktoś próbował ?

Katiax, super! rozciągnij, to jest profesjonalne działanie i czesto stosowane u anglosasów, aby własnie pozbyć się starej darni, wytłuc przy sposobności nawet nasiona chwastów (pod folią powstaje bardzo wysoka temperatura), nie pamiętam, ile folię trzeba trzymać (i nie pamietam nawet, czy kiedykolwiek to wiedziałam )to się nazywa: solaryzacja

Obecnie od nas próbuje Paweł, patrz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=10#post_3

patrz tu pewnie więcej szczgółów: http://www.ipm.ucdavis.edu/PMG/PESTNOTES/pn74145.html
https://www.youtube.com/watch?v=NEZKINoOhGY

edit: to na to miejsce chcesz też narzucić obornik? Wydaje mi się, że mozesz zrobić i jedno, i drugie. Tj. zmieszać ziemię z obornikiem i wszystko pod folię, ale tak, żeby tam telenu nie było za dużo, niech sobie lezy do wiosny, im prędzej, tym lepiej, bo dość intensywne jeszcze słońce Wam teraz bardzo pomoże popalić te chwasty i nasiona

co do cisów jako ekrany i Rh przed nimi: śmiało sadź (RH już widzę posadziłaś i na pewno zgodnie z Bogdzi instrukcją, więc OK). Cisy przecież nie będą rosły w jednym dołku z RH i będą miały swoją ziemię. Nic sie nie łam, bedzie im dobrze. Tylko nie sadź jednego na drugim, bo RH pewnie się rozrosną
Co się stało kwiatom ... 22:58, 10 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
tak sie napatrzylam na fotki ze mam juz 10 hortek

Miałabym więcej, ale wiadomo zereknę na Twoje.

Ogród świetnie sobie radził bez mojej opieki.musieliśmy od siebie odpocząć, zagłaskałabym go, widać nie potrzebuje aż takiej troski.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:51, 10 sie 2014

Do góry
Wiadomo Larissa zawsze piękna

Moulineux też

Jacequline też ma dużo pąków i kwiatów

Lugdunum

Graham Thomas

Ruffles Sparkling

Novalis

Old Port

Co z tym ogródeczkiem począć 22:51, 10 sie 2014

Do góry
Martuś jak będzie trzeba to na tym jednym leżaczku się pomieścimy nie bój żaby

A psiowa rabata już w części się tworzy ...pies podziwia róże Chpin.
Ale muszę przenieść wejście do kojca na druga stronę wtedy połączę rabatkę z kwadracikiem bukszpanowym

To zdjęcie zrobiłam stojąc koło drzwi do kojca
Łapiesz o co loto ?

Zobacz sporo pracy żeby to wszystko na całej linii poszeżyc ...ale co tam i tak nic innego nie mam do roboty
W miniformacie 22:51, 10 sie 2014

Do góry
Zaległe zdjęcie krwawnika- ale pozytywnych referencji chyba nie dostanie.

Teraz już przekwitł i nie powala, może na przyszły rok będzie lepiej; zobaczymy jak przetrwa zimę.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 10 sie 2014

Do góry
Miałam dzisiaj niespodziewanych gości

Niestety bociany szybko zaczynają w tym roku swoje powroty, nie wróży to przyjemnej i długiej jesieni
Mała Eleczka 22:35, 10 sie 2014

Do góry
i jeszcze mój nowy świecznik

ściskam wszystkich i buziaki ślę
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:33, 10 sie 2014

Do góry
Sweet Dream.dwa dni padało to różyczki trochę wymęczone

Merlin

Avalon

Pastella ma dopiero pączki

Chopiny kwitną 3 ale dam symbolicznie 1 kwiatek

Sommersonne też zawsze ladnie kwitnie nawet po deszczu

Papa Meilland też ładna

Mała Eleczka 22:31, 10 sie 2014

Do góry
wgrywam na szybko bo obiecałam i uciekam

Ogród w skali mikro cz.II 22:31, 10 sie 2014

Do góry
Dziewczynki Kofane jestem dzięki ze zaglądacie i pamiętacie . Dziś na szybciora mega szybka relacja z ogrodnictwa egipskiego

Kwiaty

To tak na rozgrzewkę ciąg dalszy nastąpi ... jutro ściskam Was mooocno

Dwa ogrody 22:24, 10 sie 2014

Do góry
Małgoś, kilka róż to nowe nabytki. Te, które już rosły wcześniej zabrały się za drugie kwitnienie. Ale wilgotne i gorące lato nie oszczędza roślin, troszkę chorują nie tylko róże, ale nawet lawendy, z którymi do tej pory nie miałam żadnego problemu.
Vanilki mają dwa lata, przesadzałam je ze starego ogrodu.

Bociuś dzień dobry
Biała lawenda mnie rozczarowała w tym roku, bardzo słabo odbiła po zimie, po kwitnieniu przycięłam i jest do... w ogóle nie daje nowych przyrostów. Mam stary krzaczek na skalniaku w starym ogrodzie i ten kwitnie drugi raz w najlepsze. Myślę, że to kwestia gliny, na ciężkiej glebie nie będzie dobrze rosła, nawet wzbogaconej kompostem, piaskiem i dolomitem. U mnie w każdym razie padła.
Zawilców wiosennych nie trafiłaś w ogóle, czy nie chcą rosnąć? Sadziłam wczesną wiosną, długo się zbierały i tak naprawdę dopiero teraz widać ładne kępki. Jeśli chcesz...?
Siałam driakiew wiosną, będzie miała białe kwiatki

Karolino, trawy przesadzam, ale nie dzielę poza Ice dance, jest nie do zdarcia Chciałam podzielić LM ale Bociek mi odradził Dzieliłam Litle Bunny ( jeśli nie mylę nazwy) w ubiegłym roku, do końca wyglądały jak suche, po zimie ruszyły. Nie wyrzucaj swoich rozplenic. Poczekaj do wiosny.

Bogdziu, bardzo miła jesteś, ale ja widzę, że jeszcze sporo czasu upłynie, zanim będzie dobrze. Nie mogę ruszyć z pozostałymi sprawami, budowa trwa

Jedyny kwiatek Rubensa kupionego wiosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies