Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

ewsyg 10:49, 07 paź 2014

monteverde napisał(a)

Mariatheresia też nie przycinałam, bo wsadziłam ją dopiero latem z donicy do ziemi, przytnę ja wiosną, kwitła dwoma kwiatkami po wsadzeniu ja tylko wiem, że obcinanie przekwitniętych kwiatostanów pobudza je do kwitnienia

Aniu, ja z różami postępuję tak. Na bieżąco wyłamuję lub obcinam przekwitłe kwiatostany. Jak wszystkie wykwitną z gałązki to ją przycinam tak o 1/3 albo o połowę, zależy od tego jaka chcę docelową wysokość. Wolę, żeby się rozkrzewiały bo są młode. Poza tym nie uciekają z kwiatami w górę.

Pozdrawiam, u nas dzisiaj świeci słoneczko. Szkoda, że trzeba iść do pracy, wolałabym na działce popracować
Dzisiaj u nas będzie spotkanie z aktorką Magdaleną Cielecką to powinno być miło . To taka rekompensata za działkę
nicol21 10:54, 07 paź 2014

Czy ten Twój asterek to ma krótkie nogi? Bo z tego co kojarzę to chyba występują w 2 wersjach - długonoga i krótkonoga Ta krótkonoga mi się bardziej podoba bo jest bardziej zwarta.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
anabuko1 11:51, 07 paź 2014

Ale masz tych pięknych róż dużo.cudne są , a ty je ładnie prezentujesz.
I marcinki ładne,lubię je i te wszystkie owadziki co w słoneczny dzień na nich buszują
Majuniaa 19:12, 07 paź 2014

Ja kupiłam też te drobne asterki, tylko ze fioletowe. Śliczne są. Są u mnie na ostatnim zdjęciu w koszu.
monteverde 21:10, 07 paź 2014

ewsyg napisał(a)

Aniu, ja z różami postępuję tak. Na bieżąco wyłamuję lub obcinam przekwitłe kwiatostany. Jak wszystkie wykwitną z gałązki to ją przycinam tak o 1/3 albo o połowę, zależy od tego jaka chcę docelową wysokość. Wolę, żeby się rozkrzewiały bo są młode. Poza tym nie uciekają z kwiatami w górę.

Pozdrawiam, u nas dzisiaj świeci słoneczko. Szkoda, że trzeba iść do pracy, wolałabym na działce popracować
Dzisiaj u nas będzie spotkanie z aktorką Magdaleną Cielecką to powinno być miło . To taka rekompensata za działkę

też tak robię ale w tym roku dużo róż wypuściło mi taka długąąąąą łodygę, większość moich róż nie jest duża to przeważnie rabatówki do 90 cma Cielecka fajna aktorka dużo gra w filmach i przede wszystkim w teatrze, ale teraz zbrzydła bo za dużo botoksu sobie walino ale spotkanie będzie na pewno fajne
monteverde 21:12, 07 paź 2014

nicol21 napisał(a)
Czy ten Twój asterek to ma krótkie nogi? Bo z tego co kojarzę to chyba występują w 2 wersjach - długonoga i krótkonoga Ta krótkonoga mi się bardziej podoba bo jest bardziej zwarta.

taki do 35 cm pokrój zwarty
monteverde 21:15, 07 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Ale masz tych pięknych róż dużo.cudne są , a ty je ładnie prezentujesz.
I marcinki ładne,lubię je i te wszystkie owadziki co w słoneczny dzień na nich buszują

dziękuję Aniu
Pastela dzisiaj
monteverde 21:16, 07 paź 2014

Majuniaa napisał(a)
Ja kupiłam też te drobne asterki, tylko ze fioletowe. Śliczne są. Są u mnie na ostatnim zdjęciu w koszu.

Maja zaraz wpadnę zobaczyć mnie się też podobają
Sweet Revelation
monteverde 21:17, 07 paź 2014

nicol21 napisał(a)

Baronin zu Guttenberg
Kasya 21:20, 07 paź 2014

No naprawde niezla kolekcja.. jestem pelna podziwu
i dla ciebie i dla roz