Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pompą 11:59, 10 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
O, i jeszcze takiego gratisa za zakupy otrzymałam

Cudna hortka Great Star Będzie Pani z niej zadowolona

Rozplenice zostaw na ten rok.. podziel wiosną.. Trawy maja to do siebie, że starzeją sie... w środku.. dlatego raz na jakiś czas trzeba je wykopać, odciąć boki, a środek wyrzucić Nadmiar boczków idzie po znajomych.. i wszyscy sie cieszą
Jak teraz podzielisz, to 80%, że kępa zaraz uschnie.. za rok odbije, ale teraz będzie wyglądać dużo gorzej. W mojej glinie sie ekstra przesadza, ale nawet u mnie w zeszłym roku, po przeprowadzce rozplenica uschła.. w tym roku jest już piękna, ale jesień była na straty. Plułam sobie w mordkę, za świerzbiące łapki
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 10 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)

Czy mogłabym się dowiedzieć co to za różowe "kłosy: pod jeżówkami po prawej? Czy to rdest?

To rdest.

A to mały Luciferek.... od wielkiego jest niższy kilka razy... i wcale nie zwiększa sie z wiekiem... są chyba jednak różne odmiany Lucifera

I róża która byłą gratisem do zakupów..Róża Moonlight (Pemberton).. piękna... mus poszukać jej dobrego lokum

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:50, 10 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Pięknie!
Narobiłeś się przy tej kostce Ale teraz już same przyjemności zostały.
Red Baron stoi na baczność, ta żółta żurawka wzmacnia czerwień innych żurawek i trawek. Jaka to odmiana taka żółta?

A carex evergold to ten na 1 planie? Świetna jasna plama.
Czym nawozisz żurawki i do kiedy można to robić?
Starorzecze na górce 11:49, 10 sie 2014

Do góry
Żółte to rudbekia... też je uwielbiam... rozrastają sie i .. rozsiewają..szybko ci zapełnia rabaty na bogato. Kupiłam jedna sadzonkę kilka lat temu, wydałam ludziom....ze 200 takich albo i więcej.. i u siebie mam kolejne 100 x więcej niż kupiłam..

Gratki na 200... i wrzucam ci gaurę do porównania kwiatów i liści.. jak obejrzysz to usunę fotkę.. (wierzbówki lubię, bo rosna w Tatrach, ale ta twoja jakaś inna niż tatrzańska )

Ogród z pompą 11:45, 10 sie 2014

Do góry
O, i jeszcze takiego gratisa za zakupy otrzymałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:42, 10 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu, wrzuciłam teraz nowe zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/4748-ogrod-z-pompa?page=21#post_4

Rozplenice widać jeszcze tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4748-ogrod-z-pompa?page=4

Dziękuję za odwiedziny.

Czy mogłabym się dowiedzieć co to za różowe "kłosy: pod jeżówkami po prawej? Czy to rdest?
Ogród z pompą 11:37, 10 sie 2014

Do góry
Eeee, miały być zdjęcia wczoraj, ale tak się zarobiłam, że nie starczyło mi czasu. A nie lubię zdjęć z całym majdanem typu worki z korą, torfem, łopaty, grabie i co jeszcze było na stanie I tak nie jest jeszcze skończone.
Po południu natomiast zebraliśmy maluchy i pojechaliśmy na krótką wycieczkę do parku do miasta (też tematy ogrodowe )
Dziś pogoda niestety nie sprzyja zdjęciom. Jest pochmurno i ciemno.

Wierzby pod oknami nie znoszę. Jest tam tylko dlatego, że jeszcze do niej nie dotarłam z widłami.

Pierwsze piórka na młodych sadzonkach

Za pompą "wyrósł" Variegatus. (Wydaje mi się, że) będzie ładną plamą nad irysami i pompą.

Ostatnie moje nabytki z dalszej perspektywy: werbeny, bronze form i variegatus

Ścieżka... Różyczki ledwo widać, ale pączki mają. Z przodu mikro trzęślica modra, z tyłu Variegatus.

Tu średnio widać naszą pracę, ale rh przesadzony w prawo, w dziurę między nim a świerkiem weszła jeszcze jedna limka.
Mała Mi - na pierwszym planie te rozplenice.

Ciemno jakoś... Jak będzie słońce i skończę robotę, to jeszcze pocykam.
U mnie rh Cunningham's White powtarza kwitnienie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:31, 10 sie 2014

Do góry
I jakieś migawki dzisiejsze..

Nowy rozchodnik... Sedum erythrosticum 'Frosty Morn' , kupiony wiosną.. niewiele urósł..

Za to te moje pospolite.. chociaż krewetki je zgnębiły..to odbiły i rosną szybko..

Pysznogłówka.. powoli kończy kwitnąć... fioletowa jest dużo późniejsza od czerwonej..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 10 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
u mnie w CO mają jeżówki, ale tylko 3 rodzaje i to te najpopularniejsze takich piękności jak Wasze to nie ma, może kiedyś się pojawią
raz jeszcze dziękuję za wszystko :*

nowa rabatka zapowiada się pięknie, oczywiście będę podglądać

U nas też już większość wykupiona...
Ale Honeydew.. była wiec chociaż jedną wzięłam.... godzina pilates czy jeżówka.. wybór oczywisty Foto brak...

Za to przepraszam różę Pastellę.... może kolor nijaki... ale najpiękniej powtarza kwitnienie.... ma najwięcej kwiatów.. i ani plamki na żadnym liściu... pierwsze 2 lata była taka sobie.. a w tym jest okazem zdrowia.. w dodatku ładny zwarty krzew.. a nie drapak.. może ją na pomarańczową rabatę przenieść???

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:21, 10 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Domyślam się, że wszyscy ukochani

Dziękuję Aniu za poradę.
W takim razie poczekam do wiosny i teraz będę cieszyć się piórkami, których póki co na tych okazach nie widać.

Jeszcze raz dziękuję!

Rozplenice startują w różnym okresie.. moje niektóre już całe w szczotkach, a niektóre jeszcze nie zaczęły.

Najszybciej sie zbiera Hameln

Te zwykłe pierwsze kotki maja....

Moudry nawet nie widać niczego.. foty brak..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 10 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A kiedy Szanowna Pani coś dla swojego zdrowia i siebie zrobiła? Odpoczęła? Poćwiczyla? Zamaist kopać, przenosić, targać, tyrać, jezdzić, nosić Muminka, pielęgnować chorego?
Odpoczynek sie Szanownej Pani należy i pilates W imieniu forum zabraniam rewolucji ogrodowych do wiosny, tylko cebulowe pozwalmy posadzić coby oczy nacieszyć
Jakaś marną porcyjkę cebul sobie zamowila, zamierzam janiny i L ogolocic i czekam na info od Ciebie nt posezonowych wyprzedaży

Ja w tym roku pauzuję z cebulami... powoli ograniczam liczbę roślin które są pracochłonne..

Pilates zrobię na jednej rabacie.. szkaradztwo naprzeciw pomarańczowej rabaty... ale kolory pasują do pomarańczu...
hibiskusa przeniosę gdzieś..

i przesadzę trawy, które nie pasują tu..

chociaz są fajne Między tujowe cycki się wkomponują...

Przesunę trochę tawuły.. i pomiędzy cycki i tawuły wsadzę pomarańczowe róże (w wolnej chwilo pogooglam jakie dać ) i jeżówki.. wczoraj kupiłam.. supreme cantalupe.. może kilka tulipanów?? Ale mam dużo wykopanych.. może które podejdą. tylko ..nie opisałam co wykopuję
Co się stało kwiatom ... 11:06, 10 sie 2014

Do góry
Limka zachwycająca.
Grandiflora i Silver Dolar, nie wiem która jest która?
I nowiutka Bobo, z Krzywaczki.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 10 sie 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
No prosze prosze, ruch 24 na dobe Za Toba nadazyc to trza sobie turbo zamontowacWsycko ogladnelam, poczytalam, i teraz siedze i podziwiam. Kawal super roboty odwalilas, brawa sie naleza Mala Mi

Kasiek... teraz będzie spowolnienie i na moim wątku.. koniec rewolucji, gości sie nie spodziewam... czasem jakie fotki.. co do których też mam wątpliwości ile razy to samo pokazywać???

Wisteria ma nieliczne kwiaty... mało ale cieszą

Kałuża.. trzeba poprawić ściek..bo są przecieki.. ale oglądajać przeciek.. obejrzałam kałużę z góry

I widok z dołu... miło przejść sie po ogrodzie bez pośpiechu

I pierwsze pałki w tym roku... dostałam od Roberta z jesiennego ogrodu.. ciekawe co u niego... do nikogo nei zaglądam... i nie mam pojęcia już co sie gdzie dzieje

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:00, 10 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Aniu, odpocznij! Na masaż się wybierz! Ja - uwielbiam, co jakiś czas sobie funduję godzinkę
Muminek w trudny wiek wchodzi - noszenie plus schylanie i bieganie za nim, jak już sam będzie chodził!
Buziam!

Zafunduję sobie.... ale chyba nie teraz.. plan oszczędnościowy obowiązuje .. się porobiło... ale masaż stóp po trawie też jest fajny
Tylko trawnik dopadł grzyb i wygląda jak nieszczęście.. trudno.. los tak chciał Bo nieszczęścia chodzą nie tylko parami, ale i stadami..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:58, 10 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłej niedzieli dla całej Rodzinki. Odpocznij troszke jutro.

Już odpoczęłam, 2 godziny rano posiedziałam gapiąc sie na ogród z tarasu i przebiegłam sie z aparatem.. ale wszytko już pokazywałam..

Malutkie rudbekie.. Little Goldstar... są piękne..

I moje ulubione Goldsturm..

Tu muszę dosadzić więcej zamiast tojeści kropkowanej

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:47, 10 sie 2014

Do góry
A ja znów ukrywałam się w mieście mody.. zieleń fajna, ale myślę że wiele jest ogrodów na ogrodowisku, które wyglądają o wiele lepiej.
Ale paroma widoczkami się z Wami podzielę
Jak widzicie cisą są!

i lustra teżsooommm

i są też kulki które może wyblakną ale nie uschną

Pozdrawiam niedzielnie!!
Kosolkowa Pasja 10:46, 10 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

O słupie też już myslałam. Tylko nie wiem czy można?
Tutaj robiłam z kartką w ręku - odległości między nimi książkowe..

Jak robiłas odległości ksiązkowe, to OK

A te cyprysiki (columnaris i ivonne) nie zasłonią jałowca chińskiego piramidalnego,a zwłaszcza derenia białego ?

Jeśli RH rosna duże to świerka białego też zasłonią

O czyms pod bukiem pomyśl, pod nóżki, może powtórzyc jałowce płożące

kulki w jałowcu będą ładnie wygladać, byleby faktycznie jałowiec się płozył i dookoła kulek rósł, a masz takie kulki co są bardziej z przodu i nie wiem, czy je obrośnie

słup - ja podsadziłam, nie pytałam, najwyzej podetną, trudno
Danusia ma też chyba winobluszcza na słupie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:46, 10 sie 2014

Do góry

Tutaj widze jeszcze białe złocienie i hosty o wyprostowanych ku górze liściach i może jeszcze coś... jak zwykle będzie napchane...

Mam jeszcze porcyjke zdjęć 'lotnoczych' bo ostatnio bardzo się spodobały, a delikatna zmiana zaszła na pzychodnikowej i odkryłem nowe ujęcie... trzeb tylko bardziej z okna się wychylić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:45, 10 sie 2014

Do góry
Mażenko witam niedzielnie Werbena pięknie kwitnie czy jest jakaś podobna odmiana do patagońskiej bo moja dopiero się zbiera do kwitnienia ale jakoś inaczej wygląda możesz spojrzć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies