Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wiecznie nieskończony 17:52, 09 sie 2014

Do góry
Winogrona na soki już tez rosną
Ogród wiecznie nieskończony 17:51, 09 sie 2014

Do góry
Część lawendowych bukiecikow suszy sie w spiżarni obok nalewek
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:48, 09 sie 2014

Do góry
gardney napisał(a)
Zrobiłam przeróbkę wg wskazówek popcarol, czy teraz jest lepiej?
W tle dwa krzaki pęcherznicy kalinolistnej diabolo, pas żurawek bordowych przed stożkami i po prawej. Surfinie musiałyby być w takim ciemnofioletowym kolorze, nie białe? Pomyślałam że może lepiej się ograniczyć z kulkami do pierwszego planu a w tle dać kolor. Co o tym myślicie?

hej Pęcherznice to krzaki a nie drzewa Ale szybko urosną i osłonią ten róg od ulicy. Przy siatce rośnie żywopłot, z czego?
Mnie by kusiło dać tutaj pas drzew, 3-5 wiśni umbraculifera, lub katalp szczepionych, lub grujeczników, buków, czegokolwiek - wysokiego, żeby wprowadziło rytm i dodało wymiar.
Surfinie? Są jednoroczne i w żwirku wydaje mi się problematyczne - z tymi wiecznie przekwitającymi i opadającymi kwiatkami.. I jak bordowe pęcherznice, to żółty kolor by się przydał dla kontrastu - może robinie akacjowe?
Pokażesz resztę ogrodu, masz tam coś już, czy w planach? Dobrze byłoby się zastanowić co tam chcesz mieć, a czego nie chcesz Może w tego wielkiego jałowca zrobić bonzaja?
Mój kawałek planety 16:43, 09 sie 2014

Do góry
a wszystko z góry wygląda tak , a wszystko to za pomocą mych delikatnych arystokratycznych dłoni z czarnym pazurem

nie wiem czy kojarzycie obrazy chłmońskiego - wyglądam po dzisiejszym dniu jak ta chłopka z tych obrazów

w zasadzie wypisz wymaluj, zwłaszcza stopy modelki do złudzenia przypominają moje

Niech Danusia nie gniewa, że to nie moje zdjęcie ale je podpiszę
Chełmoński "babie lato" czy jakoś tak

Ogród Loczka 16:40, 09 sie 2014

Do góry
Leniuchowanie :

Mój kawałek planety 16:35, 09 sie 2014

Do góry
wstęp do wrzosowiska, na razie jest niespełna 30 szt. ledwo je widać, potrzebuję chyba ze setki
mam nadzieję że gdy będzie kora efekt będzie nieco bardziej spektakularny

Mój kawałek planety 16:32, 09 sie 2014

Do góry
spracowałam się dziś jak głupia, afryka na plecach a bardziej na brzuchu , oblicze ogniste

ale udało mi się jakoś doprowadzić coś tam do porządku, czekam na nóż do darni żeby jakoś utemperować trawę

rabata z nutkajskim i na razie 2 różanecznikami, będzie tu jeszcze ekran z cisu, runianka i żurawka limonkowa , może dojdą jakieś trawki ? Ewuś tu mi coś podsunęła fajnego

Ogród Loczka 16:29, 09 sie 2014

Do góry
Mój dzisiejszy zakup:

Mój kawałek planety 16:28, 09 sie 2014

Do góry
zakupiłam jeszcze choinę kanadyjską szt 2 runianke - była tylko jedna więc jest narazie jedna i kamyczki - to nie jest biała marianna ale cena robi swoje
i tym samym wyczerpałam mój limit miesięczny na zakupy ogrodowe, z pewnością go przekroczę, jak co miesiąc

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:24, 09 sie 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Czy tak?

i ta wersja mi się też podoba a hortensje przytniesz i tak poprowadzisz jak będziesz chciała , to są plastyczne rośliny, jeśli po ziemi pędy się słaniają to jest niewłaściwie przycięta, gorzej z tujami, licz się z tym że spore rosną.
Na pniu chyba cis byłby najlepszy, tylko,że drogi, ale dobrze się formuje, ma miękkie pędy, fajnie się przy nim pracuje.
Ogród Loczka 16:24, 09 sie 2014

Do góry
Za poradą Cioci z ciociogrodu:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:14, 09 sie 2014

Do góry
Zrobiłam przeróbkę wg wskazówek popcarol, czy teraz jest lepiej?
W tle dwa krzaki pęcherznicy kalinolistnej diabolo, pas żurawek bordowych przed stożkami i po prawej. Surfinie musiałyby być w takim ciemnofioletowym kolorze, nie białe? Pomyślałam że może lepiej się ograniczyć z kulkami do pierwszego planu a w tle dać kolor. Co o tym myślicie?
Ogródek Ewy 16:13, 09 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Przez kilka sezonów próbowałam pozyskać sadzonkę z berberysa, zawsze z opłakanym skutkiem. Wszyscy powtażją, że berberys błyskawicznie i bezproblemowo, mnie się jednak nie udało. Kilka dni temu przy plewieniu odkryłam, że mój berberys, niespodzianka sam się wysiał i to w dwóch miejscach.
Zdjęcie młodzieniaszka.

Takie niespodzianki są ekstra . Ewcia widziałam, że pisałaś u Bogusi, że jesteś ciekawa jak wyglądają nasiona host. Jeśli pozwolisz...
Ogród Nebel 15:06, 09 sie 2014

Do góry
Milego wypoczynku

Ogródek Iwony 14:57, 09 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
teraz, kiedy odsłonięte zostało przęsło ogrodzenia na skutek podcięcia świerka mam wątpliwości czy dawać ekran z cisa
bo jeśli tak, to na obydwa przęsła, a jak nie to wogóle
może jakieś pnącze puścić po tym płotku

a rh i anabelle bym nie mieszała, bo to krzewy podobnej wielkości, takie średnie piętro, albo jedno albo drugie na tej niedługiej rabacie; anabelle będzie wymagała płotka/podpórki, bo się pokłada
masz już tam letnie kwiaty, to zostaw rh

zajrzyj do mnie, bo napisałam tam do Ciebie

Małgosiu, przemyślę twoje sugestie z tym ekranem. I tak wszystkiego naraz nie dam rady kupić ( finanse ), więc najpierw kupię na to przęsło za różami. Potem zobaczę, co dalej. Na tym drugim przęśle za murkiem rośnie wiciokrzew. Część roślinek została sporo przycięta. Jest tam pigwowiec, ostatni w moim ogrodzie i ze względu na owoce ( nalewka z pigwówki ) chciałabym zostawić. Niestety, ma takie korzenie, że wykopać się nie da, bo bym jodłę uszkodziła, a poprzedni krzew wykarczowałąm i się nie uratował. Poczekam, niech podrośnie. Zobaczę, jak to będzie wyglądać. Przed przycięciem zasłaniał pół przęsła, na drugiej części tego przęsła jest pnącze - wiciokrzew.
Zastanawiam się tylko, jak posadzę cisy, to czy dobrze będzie wyglądać inna wysokość, niż bukszpanu ?
Nie umiem sobie tego wyobrazić.

Z anabell mam kłopot, bo jak sadziłam ją, nic inne tam nie kwitło, a ona była biała. Było dobrze. Potem zakwitły floksy - białe, jasny róż i ciemny róż oraz wsadziłąm różowe jeżówki, a anabell zrobiła się zielona. Nie konweniuje to ze sobą. Muszę znależć dla niej inne miejsce. Też do końca nie wyobrażam sobie tej rabaty, ciągle mi się wydaje, że coś tam jeszcze zmieszczę, a ona wcale nie jest taka wielka. Czekam na ochłodzenie i muszę kupić ziemię do róż i do Rh. Wiem, że różne pH.
Przy sadzeniu się zastanowię, co dalej. Nie uda mi się wszystkiego kupić, chyba, że cud się zdarzy jakiś.
Lecę teraz do ciebie, pa
W przyszłości na przedpłociu dosadzę jakieś drzewka pewnie, ale obecnie nie wiem jeszcze, czy będzie chodnik, czy chodnikojezdnia.
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 14:45, 09 sie 2014

Do góry
I takie tam
Działka wkoło Lubczyka :) 14:29, 09 sie 2014

Do góry
Żurawka też pójdzie do podziału

I maleństwa ze żłobka

Działka wkoło Lubczyka :) 14:22, 09 sie 2014

Do góry

Działka wkoło Lubczyka :) 14:18, 09 sie 2014

Do góry
Moja trawa pampasowa z nasionek

I inna, kupiona w zeszłym roku, już ładna kępka można ją podzielić? Pewnie tak, ale kiedy najlepiej?

I dalej!

Działka wkoło Lubczyka :) 14:09, 09 sie 2014

Do góry
Aniu, An-tre pamiętasz, jak dawałaś nasionka białej cynii? To mają taki kolor

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies