Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 21:21, 08 sie 2014

Do góry
Dostałam wiadomość ,że Jola czuje się zmęczona upałami, dużo śpi, ma wyłączone sprzęty elektroniczne i szykuje sie do następnego pobytu w odosobnieniu. Nabiera sił przed walką. To znaczy cały czas walczy. TRzymajmy kciuki.
Jolu ,kwiatki dla Ciebie,jeżeli otworzysz oko na świat.

Kosolkowa Pasja 21:21, 08 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
I na rabaty z balkonu:

Tawułowo-krzewuszkowo-hortensjowa - już gotowa, jeszcze bez iglaczków

Rabata zimozielona - wycięta (chyba będzie przedłużona w prawo i lekko falista z przodu) czeka na nasadzenia:

Pekinie przygotowaliście te rabaty, widać ile pracy musiały kosztować, ile kory poszło Ci na pierwszą rabatę, jest naprawdę duża, w tej odległosci ledwo widać nasadzenia
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:18, 08 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)

I z dalszej perspektywy

Kurcze no, nieskromnie powiem, ze mi sie podoba jak nie wiem trudno, niech bedzie, ze jestem pyszna

I jesteś nieskromna...ale masz prawo, bo faktycznie jest świetnie
Bajkowy ogród Weroniki 21:18, 08 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ależ wcale tak szybko nie przekwita, piękna ta hortensja i dzielżany, nie mam ich, więc pewnie z nasion z główek można wysiać, jak rudbekie, jak przekwitną proszę zbierz parę główek dla mnie one pasują do rudbekiiprzeczytałam i dopisałam, z opóźnieniem, oś mam mniej czasu
no i oczywiście widziałam Was z Basią, fajne spotkanie

Zbiorę nasionka dzielżanów dla Ciebie Irenko, ale i sadzonkę dostaniesz żółtego i rudzielca. Też je lubię ale najbardziej te bylinkowe rudbekie. W przyszłym roku będzie żółta plama jeszcze większa pod oknem.
Luzik jest dobry czasem, nawet wskazany. Teraz ja chodzę z Kajtkiem na spacery, i znów coś odkryłam. Taka pewna siebie daję Kajtkowi tez luz na polach, łąkach i w lesie. Lubię patrzeć na jego wolność, skacze jak kangurek i jest szczęśliwy. Wczoraj mi zniknął w wysokich trawach, rzepakach i zbożach. Zamiast jego widziałam skaczącą dużą sarnę i zwątpiłam kto kogo goni. Ani się odezwał na moje zawołania. Ale jak się wydostałam na drogę, już tam był. Ledwie dyszał i szukał wody. Wzięłam go na ramię i niosłam. Potem jego psia ambicja kazała mu iść na własnych, osłabionych gonitwą łapkach.Był cały w piegach kulkowych, a ja miałam zajęcie czesanie i nożyce.
Dzisiaj był długi spacer wyłącznie na smyczy. Jedynym wrażeniem było ciemne niebo i grzmoty. Ale zdążyliśmy a burza się rozmyśliła.

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:17, 08 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Witam,

Kiedyś byłam Twoim wątku, podobało mi się i skopiowałam zdjęcie tej rabaty w trakcie kwitnienia, wrzucając je do foldera "inspiracje". Teraz widzę ją od drugiej strony wygląda pięknie. Ktoś na moim wątku napisał, że to Twój ogród bo oczywiście zdjęcia zapisywałam ale bez autorów.
Dziękuję za inspirację, piękny ogród, jeszcze sobie po nim pochodzę marzy mi się podobna rabata, planuję przełamaną cyprysikiem nutkajskim i jestem w posiadaniu 3 szt. różanecznikówz tym dwa to CW, trudno już coś wybrać, największy wybór jest wiosną .
gratuluję ogrodu
Zakochana w ogrodach 21:15, 08 sie 2014

Do góry
Kwitnące skarpy 21:14, 08 sie 2014

Do góry
Dyńki

Zakochana w ogrodach 21:13, 08 sie 2014

Do góry
Nie mogłam się powstrzymać. M się się śmiał, że je przenoszę i za chwilę z powrotem. Mój pomocnik
Zakochana w ogrodach 21:09, 08 sie 2014

Do góry
Dary od sąsiadki upragniony deszcz
w Oborze też mogą być ogrody 21:06, 08 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ala czy miałaś w zeszłym roku werbenkę bo mi wydaje się że ten rok jakoś nie dla niej tak jak nie dla pomidorków Druga prośba pokaż swój krwawnik Parrika ja kupiłam na wiosnę i wcale nie rośnie siedzi taka biedota ???/

Zawitko ja dopiero pierwszy raz siałam werbenkę w tym roku
a masz rację z tym dziwnym rokiem, bo pomidorki u nas mają sporo owoców ale są małe i ogórki też wcale dużo nie ma
a krwawnik tak się prezentuje, nie mam bliższego zdjęcia niestety, mam nadzieję że o wystarczy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:05, 08 sie 2014

Do góry
gardney napisał(a)
tak sobie rozrysowałam w paint opcje o których myślę pierwsza wygląda tak: te narysowane trawy to rozplenice, kulki to sama nie wiem: bukszpan czy może świerk globosa.
Druga opcja: Z tym że za stożkami po obu stronach byłyby rozplenice.
Czy widzicie tu miejsce dla żurawek np albo dla jakichś innych roślin, np iglaków płożących? Która opcja jest lepsza?
Czy może nie jest tu za dużo kulek?

Witaj!

nie chcesz się odgrodzić trochę od sąsiadów, od drogi? Bo tak mi się wydaje że nawet jak posadzisz te narysowane stożki i kule, to i tak tam będzie trochę łyso... nie będzie żywopłotu?
No i koloru mi brakuje tutaj, zdecydowanie. Nie myślałaś o drzewach liściastych - np bukach, o liściach żółtych (Dawyck Gold), bordowych? Płaczący buk Purple Fountain mi się tu widzi.
To co narysowałaś jest ok, ale postawiłabym na coś wyższego najpierw. I dopiero potem dodawała kolejne, niższe rośliny.
pozdrawiam!
w Oborze też mogą być ogrody 21:04, 08 sie 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
mogę prosić o zdjęcia porównawcze 2 werben?
Pozdrowienia dla Frania

Oto zdjęcia porównawcze
najpierw werbena brazylisjka, czyli ta oszustka

a teraz ta prawdziwa werbena patagońska

Franio dziękuje za pozdrowienia i pozdrawia Twoją córcię
Ogród Loczka 21:02, 08 sie 2014

Do góry
C. D.

Wilcza Góra 21:01, 08 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Kruszczyca złotawka (Cetonia aurata) o tym chrząszczu mówi się, że jest klejnotem wśród polskich chrząszczy

Gościł u nas ostatnio. Jakbym widziała ze klejnot to bym inaczej przywitała
Ogród Loczka 21:01, 08 sie 2014

Do góry
Nocna sesja:

Moje zmagania ogrodowe 20:51, 08 sie 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Polar Bear z kijem jako podpórką, bo wyginało olbrzymie kwiaty

White Double Delight

"biuściasta" dziś już leży po deszczu, mimo podpórki dużo gałęzi połamało. Jest piękna do pierwszych dużych opadów

Ewelina piękne zdjęcia Twoja Magical Candle nie chce rosnąć jak moja Grandiflora wywaliłam ja z tamtego miejsca, pójdzie gdzie indziejzestawienie trawki z jeżówką śliczne i z rozchodnikiemzapomnialaś jeszcze o sadzonkach jednej trawy, bo Ty zawsze jak po ogień pozdrówka
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:40, 08 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
O tu:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, tooooooooo.

To trzcinniki

Myslalam, ze o tym piszesz - w prawym dolnym rogu

Ogródek Anity 20:39, 08 sie 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Takiego gościa dzisiaj miałam w ogródku, właściwie to jescze mam, bo chyba śpi....nie wiem co to za dziwak, nie widziałam nigdy takiego.....

Ktoś wie???

Pisałam u siebie , tu powtórze. To niedzwiedziówka kaja.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:37, 08 sie 2014

Do góry
O tu:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 08 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ania, ale Łomża to chyba nie jest jeszcze podlasie?? hmm.. kocham tamte rejony, czas się zatrzymał kilkadziesiąt lat temu, wspaniale się wypoczywa

pozdrawiam!!

Karolina Łomża jest bardzo dziwnie położona... ni to mazowsze, ni podlasie. Jednak leży w województwie podlaskim
http://www.interklasa.pl/portal/dokumenty/m022/img/nasze-podlasie.gif
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies