Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:02, 10 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

A może zamiast lustra wypolerowana stal nierdzewna, powinna być nawet tańsza niż to drogie lustro...

acha i tu się mylisz taka ściana to koszt ok 12-15tys

Tak Aniu, ale Ty mówisz o gotowej ścianie wodnej - rzeczywiście są baardzo drogie. Ale mi bardziej chodziło o arkusz blachy przyklejony do zwykłej murowanej ściany, jaka będzie u Marzenki. M. mówi, że to rozwiązanie jest tańsze, tylko cenę może podwyższyć ekstra polerowanie.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:58, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Tak, dla mnie to też jest zawsze mega motywacja: będą ludziska i musi to jakoś wyglądać

No i chcę poprawić sobie widok z mojego miejsca pracy, no bo jak taką demolkę oglądać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:56, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A może zamiast lustra wypolerowana stal nierdzewna, powinna być nawet tańsza niż to drogie lustro...

acha i tu się mylisz taka ściana to koszt ok 12-15tys
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:56, 10 kwi 2012

Do góry
Tak, dla mnie to też jest zawsze mega motywacja: będą ludziska i musi to jakoś wyglądać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:52, 10 kwi 2012

Do góry
Początki w Kruklandii 21:48, 10 kwi 2012

Do góry
Ach te nasze "ograniczniki", w moim przypadku - głos zdrowego rozsądku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:42, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ania, Boćku - macie działki w sam raz wielkościowo dla zapracowanych. Jedyne co, to te niezagospodarowane dookoła. Bezpieczniej byłoby je kupić, właśnie po to, żeby uniknąć przykrego, uciążliwego sąsiedztwa...

Aga moim marzeniem jest wygrać w totka i kupić te 12 ha obok.... Ale potrzebuję ok 24 mln zl.....
I potem las bym sobie posadziła za plotem i dla koleżanek z ogrodowiska plantację bukszpanów i cisów Fajne marzenia?

Marzenka, to chyba 12ha samych działek budowalnych za taką kwotę? No, w Kiełczowie droga ziemia, ale była jeszcze droższa - po 350zł/mkw ! Trzeba było szukać działki koło mnie - ceny ponad połowę niższe (od obecnych) . A marzenia masz fajne - ale mi by się nie chciało zakładać żadnej plantacji, gdybym wygrała 24 bańki

A ja bym założyłą plantację, wszystkie byście mnie wtedy odwiedzały
Tak te obok działki chcieli przekwałifikowac na budowlane ale plan zagospodarowania "zamrozili" i nie można chwilowo rolnych na budowlane przekwalifikować
Ja koniecznie chcialam w Kiełczowie, bo tu mieszkam już 10 rok i łatwiej sie budowę nadzoruje jak można spacerkiem dojść ze starego domu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

nie, bo ja lustra nie mam hmmmm dlaczego? pewnie dlatego że sie nie zmieścilo na tym moim skrawku , ale zastanawiałam się na szklanej ścianie , obserwuje taką w hotelu na Litwie, ale Danusia mi szklaną odradziła...

A dlaczego odradziła? Bo mi już jakiś typ podali ale boję sie że nie będzie trwałe a koszt spory 700 zl za m2

Gdziś przy okazji realizacji "ogrodu z lustrem" Danusia podawała, jaki to rodzaj lustra, ale teraz nie pamiętam, na której to było stronie. Zapytaj Sebka - on na pewno będzie wiedział
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:39, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ten Twoj M to pomyslowy coraz bardziej mi się podoba

Szatanica
Wieloszka, te tasmy u M zastosuj, bo go tak reklamujesz na Ogrodowisku, ze zainteresowanie Towarzyszem Wieloszkiem drastycznie rosnie

Mój Ci On, nie oddam nikomu! A chwalić muszę, bo od tego zapału do pracy Mu przybywa . A że mi pomysłów nie brakuje, to ktoś musi to realizować, hehehe

A husteczkę białą masz

Phi, bo to jedną
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:37, 10 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Agniesiu, wlasnie o to chodzi. Jak sie trafi na fajnych sasiadow to jest naprawde cos!

Dlatego gdybym kiedykolwiek kupowała działkę i miała wybór, to kupiłabym ostatnią wolną, wokół już zagospodarowanych - wiadomo wtedy jakie sąsiedztwo.
Ja na moich obecnych sąsiadów nie narzekam - zresztą nie są bardzo blisko. Tuż za płotem zaczyna mi się budować nowy dom, ale przewidując tę sytuację - nie mamy okien na tę stronę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:34, 10 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Aniu cudnie kombinujesz głowę masz pełną pomysłów. Ogród ogromniasty super jeśli taki ktoś wymarzył.
Mój malutki i wystarczy bo mam jeszcze jedną pasję i jak bym miała taki duży to chyba by mi nie starczyło czasu na pasję drugą

Jola, ja kiedyś też miałam różne pasje, a teraz wszystko zdominował i sobie podporządkował ogród, który stał się moją pasją trochę wbrew mojej woli... Dlatego ciesz się małym ogródkiem, który zostawia miejsce i czas na inne zajęcia

A jak mi się zachce dużego to wpadnę do ciebie

Zapraszam, zapraszam - przypuszczam, że szybko byś się wyleczyła! Możesz nawet mieć rabatkę podpisaną z imienia i nazwiska - bylebyś sama dbała o nią
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:32, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ania, Boćku - macie działki w sam raz wielkościowo dla zapracowanych. Jedyne co, to te niezagospodarowane dookoła. Bezpieczniej byłoby je kupić, właśnie po to, żeby uniknąć przykrego, uciążliwego sąsiedztwa...

Aga moim marzeniem jest wygrać w totka i kupić te 12 ha obok.... Ale potrzebuję ok 24 mln zl.....
I potem las bym sobie posadziła za plotem i dla koleżanek z ogrodowiska plantację bukszpanów i cisów Fajne marzenia?

Marzenka, to chyba 12ha samych działek budowalnych za taką kwotę? No, w Kiełczowie droga ziemia, ale była jeszcze droższa - po 350zł/mkw ! Trzeba było szukać działki koło mnie - ceny ponad połowę niższe (od obecnych) . A marzenia masz fajne - ale mi by się nie chciało zakładać żadnej plantacji, gdybym wygrała 24 bańki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:30, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aniu cudnie kombinujesz głowę masz pełną pomysłów. Ogród ogromniasty super jeśli taki ktoś wymarzył.
Mój malutki i wystarczy bo mam jeszcze jedną pasję i jak bym miała taki duży to chyba by mi nie starczyło czasu na pasję drugą

Jola, ja kiedyś też miałam różne pasje, a teraz wszystko zdominował i sobie podporządkował ogród, który stał się moją pasją trochę wbrew mojej woli... Dlatego ciesz się małym ogródkiem, który zostawia miejsce i czas na inne zajęcia

A jak mi się zachce dużego to wpadnę do ciebie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:27, 10 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:27, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:25, 10 kwi 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:21, 10 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sprzedaj te 20 arów i będziesz miala kasę na ekscesy ogrodowe i jeszcze sama sobie sąsiadów wybierzesz

To nie byłby głupi pomysł - casting na sąsiada, hehehe
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Szatanica
Wieloszka, te tasmy u M zastosuj, bo go tak reklamujesz na Ogrodowisku, ze zainteresowanie Towarzyszem Wieloszkiem drastycznie rosnie

Mój Ci On, nie oddam nikomu! A chwalić muszę, bo od tego zapału do pracy Mu przybywa . A że mi pomysłów nie brakuje, to ktoś musi to realizować, hehehe

A husteczkę białą masz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 10 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Szatanica

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:13, 10 kwi 2012

Do góry
Wieloszka przywiązuj taśmami M. do swoich mebli
A mebelki te brązowe na nożkach metalowych trochę cieższe będą i będą konweniowały ( ulubione slowo mojej przyjaciółki - och Beatko kiedy ja cie do ogrodowiska przekonam ) do moich kanap w salonie, krzeselw jadalni i hockerów. Wszystko mam na takich płozach
Będę kostke granitowa na meble kłaść aby nie odfrunęły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies