Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 22:16, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale piękne zdjęcie!!!!
Moja bajka 22:16, 17 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Wypuściłam się dziś do szkółki po dłuższym czasie bo już prawie miałam objawy delirium i poczyniłam takie zakupy:

Wreszcie dokupiłam cisy - 5 szt Hicksi, kupiłam też 2 Limki, 2 żurawki: Georgia Peach, a przy drugiej nie było karteczki, 1 hostę (też nie wiem jaka to odmiana), klona palmowego Atropurpurea i wieeeelką turzycę Chocolate Milk (czy jakoś tak ).

Zakupy bajeczne
Ogródek Iwony 22:15, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, pytałaś się, co to za hortensja, ale ja nie znam nazwy, kupowałam jako NN. I na dodatek wszystkie doniczki podpisałam,, a na tej jednej, co ci dałam, nie zostawiłam kartki. Sadzonki z 8 sierpnia, to pewne, wsadź do ziemi bez doniczki, tak jak babkę dzieci wyjmują, tak wyjmij delikatnie i do gruntu. Sadzonki są od jednej z tych dwóch hortensji, raczej z tej pierwszej:

Na razie jeszcze nie są wysokie, takie z 0,5 metra mają, są młode Ta druga już przekwita, ale całe lato była piękna, biało-limonkowa, pierwsza biała

Limki??
Zakątek z fioletową ławeczką 22:14, 17 wrz 2014

Do góry
Wszystkiego ogrodowego Doniu! No i spełnienia marzeń!
Dwa ogrody 22:07, 17 wrz 2014

Do góry
GorAna dobrze piszesz, zawsze można po jakimś czasie przemalować. Póki co, tynk dziś dojechał i klamka zapadła

Pszczelarnio, moje gadżety ogrodowe muszą jeszcze trochę poczekać, jak również reszta rabatek, które mam zaplanowane ale nie mogę przeskoczyć tematów budowlanych. Zatem na razie pobawię się w rozmnażanie i gromadzenie roślin oraz pielęgnację tego, co już jest.
Dziewczyny wśród czterech róż nn odkryły jedną, która jest nieco inna od pozostałych. To właśnie może być Artemis, bardzo podobna do Twoich.

i w fazie przekwitania dostaje takie różowe plamki,

pozostałe trzy wyglądają tak

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:07, 17 wrz 2014

Do góry
A jakże! Już teraz zaraz!
A to zdjęcie po ogołoceniu paproci. Ten stolik to tak raczej chwilowo.

A tak będzie szła nowa linia kostki.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:05, 17 wrz 2014

Do góry
nieszka napisał(a)

No właśnie rano ociupinkę i wieczorem nieco. I też takie rozproszone. A jak wysokie urosły w takich warunkach Twoje gracki?

Jakieś 1,3 metra, może więcej.
Pokażę zdjęcia, jak obejrzysz, usunę. Takie były w sierpniu, teraz są wyższe.

Żurawka - Heuchera 22:02, 17 wrz 2014
Do góry
Żurawka z dziwnym nalotem, wiecie może, co to?

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:02, 17 wrz 2014

Do góry
Zdjęcia dla Joli Reine des Violettes

ma lekko ponad 2 metry, teraz będę trochę ja kształtowała a na wiosnę wycinka tego co nie potrzebne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:01, 17 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
I dalej wrzosy
układałam kolory, mieszałam, jak w tyglu
i wymyśliłąm, że wykorzystam cegły, co zostały i taki pas od trawy zrobię

Nie wierzę, że takie olbrzymy kupiłaś a 3zł (podpowiedz gdzie, może Maciek tam trafi).Chyba adres Wojsławice? M też rozwija swoje wrzosowisko, chociaż kiedyś mu wszystko wymarzło. Teraz znów się zapatrzył na nie w ogrodzie Kapiasów.
Irenko, podasz Maćkowi tylko nadmiary. Brunera chętnie, a jasnotę proszę pokaż swoją na zdjęciu, bo w internecie znalazłam wiele.
Cegłą nie oddzielaj, bo ona szybko skruszeje w ziemi, chyba że masz taką z betonu.
Testowe dodawanie zdjęć 22:01, 17 wrz 2014

Do góry
próba
Początki w Kruklandii 22:01, 17 wrz 2014

Do góry
Miałam wstawić zdjęcie donicy!!!
Skleroza

Zakątek z fioletową ławeczką 21:54, 17 wrz 2014

Do góry
Dorotka z okazji Urodzin wszystkiego co sie Szczęściem zwie radości i szalonych pomysłów ogrodowych Pewnie z Anulką razem świętujecie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:51, 17 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetne!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:45, 17 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)

Nie ma za co Pomysł niesprawdzony, więc zobaczymy, ja też będę testować, z tym, że u mnie nornic mnóstwo a koty sásiadów nie wyrabiajá. Jakby nie było szkoda dokarmiać cebulkami te bestie, nawet tak nielicznymi jak u mnie

Też polubiłam to zdjęcie

Te bestie kotki mi łowiąi mogię podziwiać
Ogrodowe skarby 21:43, 17 wrz 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Oj kochana, zachwycasz ogrodem o każdej porze roku. Piękne zdjęcia
Życzę dużo zdrówka, jak pomyślę o jelitówce, to mnie ciary przechodzą
Mój synuś, przed 2 roczkiem zachorował, na drugi dzień ja. Na szczęście ciocia pielęgniarka dała mi cudowny zastrzyk, po którym w 1 dzień mi przeszło. Niestety synuś trafił do szpitala-silne odwodnienie. Złapało też eMa, jedynie córcia 8 miesięczna była zdrowa. Przywozili mi ją co kilka godzin na karmienie...katastrofa, nie chcę więcej tego przechodzić.

Magdalenko na razie jelitówka dopadła mnie i moją mamę i mam nadzieję że na tym się skończy!!!Szkoda by mi było dzieci to takie nie miłe uczucie patrzeć na nich jak coś im dolega brrr wolę nie myśleć !!!
U ciebie jakoś strasznie przeżyliście jelitówkę straszne !! Mnie męczuło 12 godzi i dało spokój. Dzisiaj dzień spokojny mam nadzieję że już nikogo nie weźmie

Bardzo mi miło że mój ogród podoba Ci się a jeszcze bardziej mi miło że zdjęcie z mojego zakątka trafiło do inspiracji
Pozdrawiam
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:40, 17 wrz 2014

Do góry
Jeszcze nie skoszone i nie posprzątane dlatego fotki z bliska
Muszę się przyznać, że chociaż ogródek wygląda coraz lepiej, to bardzo trudno jest mi zrobić jakieś udane zdjęcie - siatka, droga i bloki w tle, na żywa aż tak nie przytłaczające, ze zdjęć odzierają jakikolwiek urok... nie mogę się doczekać aż mi bluszcz wreszcie tę siatkę przynajmniej zarośnie

Nas znowu dopadły wyjazdy i ciągle ciężko wygospodarować czas by dokończyć już zaczęte... a sezon cebulkowy wielkimi krokami się zbliża, mus zakupy jakieś robić

Świeczniki (czy nie fajnie wyglądałaby cała siatka/ogrodzenie w takim kolorze? Latem zniknie, gorzej chyba w zimie...)

Jeżówka od Alinki z kwiatostanem prosa rózgowego (za świecznikami widać też werbenę z tegoż ,,domu")

No i mnóstwo motyli! Przylatują chyba z całej okolicy żeby się posilić - a to na aksamitce, jeżówce, werbenie, kocimiętce... cały czas ktoś się tam krząta na kwiatkach.

Na koniec - roboczo, by nie zapomnieć ile jeszcze pracy czeka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:40, 17 wrz 2014

Do góry

Enklawa w mieście 21:40, 17 wrz 2014

Do góry

Witajcie, Czytam "ogrodowisko" od miesiąca i bardzo mnie inspirujecie. Mój ogród dopiero będzie ładny. Lubię ogrody przytulne, trochę nieprzewidywalne, lubię odcinać się od zewnętrznego świata, a w mieście o to trudno.

W moim ogrodzie mam już iglaste, taki zastałam, ale marzą mi się różaneczniki, jakieś wąskie wysokie niebieskie iglaste, coś jak żywotnik włoski, hortnsje i dużo, dużo róż, a także oliwniki wąskolistne w formie drzew, ze względu że bardzo lubię drzewka oliwne, a w naszym klimacie o nie trudno. Trochę form, trochę romantyzmu i nostalgii.

Wiem, że czeka mnie dużo pracy, ale nie spocznę póki nie będzie przynajmniej ogólnego zarysu. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 17 wrz 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies