Wstępny plan, jak znam siebie często będzie się zmieniał
Ale od czegoś trzeba zacząć.
Program niestety nie nadaje się do projektowania ogrodów, zarys i kształ już jest, o roślinach jeszcze pomyśle
Co wiem, przed altaną trzy brzozy, bukszpanowe stożki, obwódka i tu się zastanawiam z czego kusi lingust.
Ładna pogoda skusiła na zmiany, postanowiłam wykorzystać to co mam, dokupiłam kilka roslin i wzięłam się za rabatę przed tarasem.
Oczywiście zakochałam się w obwódkach bukszpanowych więc nie mogło jej zabraknąć malutka ale mam nadzieję że już w przyszłym roku będzie cieszyć oko. Posadziłam jeszcze 2 róże.
Zawijasek z lawendy, za bukszpanem żurawki.
rozplenica oszalała
hibiskusy i rozchodniki - jesień też potrafi cieszyć
I "moje" zwierzęta Brutus nieszczęśliwy, Pani zajęta .... nie ma komu rzucać piłeczki
Chcę ją pobudzić, jest nieładna. Powiela kwitnienie, ale ma mało kwiatów i pełno kikutów uschniętych. Chciałabym ,żeby była gęsta. Przezimowała zimę, bez okrycia. Czy ja mam ją ogolić. Może potrzebuje ostrego cięcia? Doradźcie coś.
Dzięki tym relacjom mogę obejrzeć te miejsca do których nie zdołałam dotrzeć
Fantastyczne spotkanie,jak zawsze
Mamy najdalej,ale Mała Mi jest świetnym kierowcą i obwiozła nas
bezpiecznie.
Moja oliwka, caly czas na ogrodzie. Podobno może stać na zewnątrz do -3. więc stoi póki co. Zimą gorzej, bo nie będę miała dla niej warunków 10stopni i światła. Co robicie zimą? Lepiej światło kosztem optymalnej temperatury, czy temperatura kosztem światła? W sumie mam jeden zimniejszy pokoj i tam będzie zimować, bo garaż mam ciemny. A to zdjęcie z wczoraj.