Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:28, 04 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Tak wyglądał ogród godzinę temu.

O rany, szok, u mnie lało i wiało, ale nie az tak..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:26, 04 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

Rany, Polinko, jak cudnie czyli juz po urlopie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:18, 04 sie 2014

Do góry
i ciut fotek, co tam kwitnie
Bonica niesamowicie się rozrasta...Vertigo też, ale jeszcze nie mogę o niej powiedziec potwór

powtarza kwitnienie Nostalgia, Irena cudnie kwitnie
i Rahpsody in Blue, ale jedną ścięłam prawie do ziemi, taka byle jaka była coś po tej aurze, może to jej pomoże
a cięta do zera Madame Plantier już odrosła

Puste pole z wysepką kwiatową 16:06, 04 sie 2014

Do góry
Elfiku, donoszę, ze cleome ma się świetnie i zaczynają oba kwitnąc, dzięki
Daj ciut fotek, mam nadzieję, ze jest lepiej, ściskam

Jurajski Ogród 16:01, 04 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, jakże się cieszę z Twoich odwiedzin Dziękuję w imieniu Mimi W cieniu brzózki zawsze jest dla Ciebie miejsce, chyba muszę postawić tam ławeczkę
to jeszcze takie ujęcie: brzózka w oprawie z santoliny

Agnieszko, dziękuję, dawno Cię nie widziałam u mnie w wątku, ale ja też nie za wiele wędruję po wątkach, bo to wymaga czasu (ale chciałabym odwiedzić tak wiele ogrodów, mam nadzieję zimą nadrobić)

Buziaki dla Was

Piękne to miejsce, różyczki obejrzałam...ciekawe, jak się sprawdzą
a miejsce na ławkę, rzeczywiście idealne, koniecznie ją tam daj, fajna perspektywa do podziwiania ogrodu
...u mnie dojdą takie róże; Alocha, Cinderella i Laguna
koteczek słodki, pozdrawiam Agnieszko
Ogród przydomowy - Hosty 15:54, 04 sie 2014

Do góry
Witaj
Hosty sadzę pojedyncze egzemplarze, wiem żurawkowo mogło być więcej z każdej odmiany ale jak je wybierałem wydawało mi się że będzie dobrze. Ta pierwsza hortensje to grandiflora. Linia trawnika już poprawiona.

Moja działka. 15:53, 04 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kosmos

Hortensja Vanille fraise i limka

DĘBOWA

Hortki cudne
a ja nie wiedziałam, ze to kosmos, tez go mam coś mi nie pasował na aksamitkę, no to teraz wiem
Mój 4 arowy azyl... 15:50, 04 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wiadomość dla Irenki: przesyłka posadzona

Irenko, wykorzystałam każdą roślinkę! Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie. Wtedy podziękuję Buźka

Musi pięknie zrobione i zadbane
na wiosnę po kwitnieniu ścinam kwiaty i wtedy szybciej się rozrosną
inne... równie masz piękności w swoim ogrodzie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:42, 04 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i chodze i cieszę się zapachami i kolorami aż mój wzrok spoczął na hoście. To chyba ten wirus okropny na który ratunku nie ma Ślimaki ją poobgryzały ale to nic na to rada jest, ale ta choroba ratunku Czy to ona????

Kawałek dalej buksik jakiś marny.Nie pryskałam z trzy tygodnie bo co dzień burza.No Itaki efekt.

No i już po zachwytach. Jak żyć Trudne to ogrodniczkowanie

no ja mam to samo, szybko będę pryskać, może to byc zaraźliwe;( dla innych
Topiary z bukszpanu i cisa 15:25, 04 sie 2014

Do góry
Witajcie chciałabym utworzyć kulę z bukszpanów, na rabacie przed wejściem, taką jak na zdjęciu projekcie,

Mam 3 zielono-żółte malutkie bukszpanki takie po 15-20 cm, tylko nie wiem czy nie są za małe, żeby z nich coś kształtować.

Mam też 2 większe ciemno zielone ok 35cm, z tych może by już coś było ale są tylko 2.

I trzeci podobnej wielkości też zielony, ale dużo jaśniejsza ta zieleń niż pozostałe, więc chyba nie można ich połączyć.

Poradźcie proszę czy mogę coś z nich wykombinować czy raczej pójść do sklepu i kupić kulkę.
Dziękuję
Makowo na Kociewiu 15:22, 04 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

No proszę, tyle cudnych fot, ale tu wypatrzyłam arundo donax uwielbiam je
bardzo zadbany i taki zdrowy ogród, choć wiadomo, ze dziadostwo nie śpi i stale coś atakuje...ja ścięłam jedną Rahpsody Blue na wysokość 10 cm, bo chorowała i nie wiedziałam, które gałęzie to dziczki, ale ponoć po brutalnym potraktowaniu, potrafią się odwdzięczyć
kiciuś cudny, nie niszczy?
Sadzimy cebulki kwiatowe 15:15, 04 sie 2014

Do góry
Mam pytanie do cebulek kwiatowych, czy te małe cebulki które rodzą się przy głównej nadają się do posadzenia, czy będą z nich ładne nowe rośliny czy jakieś marne? Odrywać je od cebulki matki czy może sadzić tak jak wykopałam?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:12, 04 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Irenko cieszę się, ze jesteś, i że pokazujesz zaczarowany
ściskam Cie kochana a roślinki odrosną szybciej niż myślisz po gazownikach śladu nie widać tylko kosiarka podskakuje baaardziej w niektórych miejscach.

macham

Kasiu, dzięki i ja się cieszę, że u ciebie ok, myślę, że chyba miałaś trudniej i poradziłaś sobie ja też już spokojna, no chyba że na psa wkurzona,mało się przez nią nie zabiłam, łobuz nad łobuzy, a im starsza, tym gorszabuziaki
do znudzenia to sami, ale już widać Vertigo
Ogródek Iwony 15:10, 04 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.

Ten projekcik wykorzystam. Z tyłu już posadziłam 3 hortensje bukietowe, ale sa jeszcze małe, choć zaczynają kwitnąć, tylko są jeszcze mało widoczne. No pieknie i ślicznie dziękuję Danusiu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 04 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Irenko rozplenicę rubrum i vertigo przechowujesz czy co roku kupujesz?

Podjęłam próby przechowania, niestety nie udało się, ewidentnie jednoroczne są; w tym roku nie wykopuję, zostawię w gruncie, ciekawa jestem, co będzie, a nuż zima łagodna...ale wiosenne mrozy szkodzą tym trawom, choć moja Vertigo 2 razy przymrożona w tym roku i odrosła na nowo od korzeni, jak były te mroziki w kwietniu...
Moje Takie Tam w Ogródku 15:08, 04 sie 2014

Do góry
aga_k napisał(a)
Z dużym opóźnieniem i niewiele ale są....

jak mi się to podoba...baaardzo!!
Ogródek Iwony 15:07, 04 sie 2014

Do góry
Danusiu Kochana, dzięki, że zajrzałaś, ale te te rabatki są już przerobione. Faktycznie, liczyłam na twoja pomoc i piknie narysowałaś ten projekcik. I pomysły wykorzystam, tylko trochę w innym układzie, bo teraz linie rabat są zmienione, Coniki wyautowane z racji tego, że brzydkie z wiekiem się robiły i łyse. Kostka, co przerastała trawą, wyrzucona i kanciki zrobione. Róże dosadzone. I jeżówki. Donica fajnie zaplanowana, dziękuję, wykorzystam.
Teraz te rabatki wyglądają tak:
Za różami pnącymi przy płotku posadzę chyba ekran z cisa. Przed różami choć jedną większą kulkę bukszpanową, są tam małe na razie.

Róże dostały podpory (2 New Dawn), a na piątym zdjęciu muszę dokończyć dosadzanie róż białych, chciałam powtórzyć twoją inspirację żółtych i białych róż i lawendy.

Mój kawałek planety 15:07, 04 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
to mój pierwszy różanecznik, moja duma te jasne przyrosty to za mojej kadencji choć posadziłam go w miejscu gdzie ziemia jest bardzo zbita i wydaje mi się że stoi w niej woda, roślina czuje się b. dobrze przynajmniej na razie, ale i tak będzie przeniesiona

ale ładny, zdrowy
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:57, 04 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na razie młodzianek
ćwiczy mięśnie w przedramieniu
na kowadle i na trzpieniu.
Przeważnie przydzwania tam gdziemu każe tata,
A co z niego wyrośnie?
Okaże się za 22 lata.

Niejeden tego fachu uczył się u mistrza,
a po kilku latach nic, a nic nie zbystrzał,
I wyrósł z niego "taki specjalist"
Co umie w wiadrze z wodą zrobić tylko "Pssssst"

Wow! i wiersz i chłopaki wspaniałe wracam dalej czytać i ślimora szukać
Zakochana w ogrodach 14:55, 04 sie 2014

Do góry

To faktycznie molinia, tez mam ich 6, u mnie drugi rok, co o nich powiesz, jak się u ciebie sprawują i jak długo masz?
Koszyczek cudowny, podziwiam, mnóstwo roślin i oczywiście chodniczek, butki będą suche a po bokach masz pole do popisu, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies