Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Starorzecze na górce 07:36, 03 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Kurcze, ja Twojej Yvony w zasadzie nie widzę na rabacie, muszę jeszcze raz chyba obejrzeć. Kiedyś też mi się bardzo podobały wszystkie cyprysiki (mam nawet z 5 z tego okresu), ale one markotne, lubią marznąc

A bo to foto telefonem i z daleka.. Aparat mi padł. Dopiero się ładuje Tu jest ta Yvona. A bo to takie małe wszystko, jeszcze gó...nianą perspektywę złapałam. A ja już nie wiem co tam wcisnąć na tą rabatę... Thuje? Jałowce?

A ja dziś od rana u CIebie - od początku czytam na spokojnie Miłej niedzieli! Pozdrawiam chłodniutko! Bo dziś 35` ma być...
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 06:50, 03 sie 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Nasz codzienny gość - zajączek, rośnie jak na drożdżach niedawno był wielkości dłoni
Tak codziennie przesiaduje w lawendzie na tej lub innej rabatce, ale dziś lawenda została ścięta ciekawe gdzie teraz znajdzie sobie miejscówkę?

Fajne zdjecie, on sie wcale nie boi mimo że Cię widzi, a zajace to strachulce straszne sa. Napatrzec się nie moge. Pozdrówka.
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:48, 03 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja mam niedosyt ale kiedyś to nadrobię, a Ty na drugi raz nie patrz na brak makijażu tylko wchodź do ogroduNie mam za ładnych zdjęć od Marka, bo akomulatorki od aparatu się ładowały, robiłam telefonem
na pożegnalną kolację Marek zrobił tadżin, był bardzo smacznya rydze w miodzie wręcz pychotka

ja to z tych bardziej niesmiałych jestem, no ale jak rydze będą!

przez płot na te rabaty Markowe patrzyłam
Starorzecze na górce 01:36, 03 sie 2014

Do góry
Róża, na którą baaardzo długo czekałam, Souvenir du docteur Jamain, 1865, jeden jedyny kwiat, ale przecudny (wnętrze płatków jest inne niż ich obrzeża oraz zewnetrze, całosć jakby aksamitna z wierzchu, a jedwabna pod spodem, bardzo szlachetny wygląd):

Starorzecze na górce 01:35, 03 sie 2014

Do góry
To zostawię jeszcze trochę lata i słońca: słonecznik, słoneczniczek, rudbeka, niekrwawy krwawnik i NN-pajaczkiem przeze mnie zwana:

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:04, 03 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
przyjemnie poczytać o pieknych ogrodach, przyjaznych i serdecznych ludziach oraz wrócić do miejsc, które przelotnie widziałam w maju (Przemyśl, Krasiczyn)
dziekuję, Aniu

Ja mam niedosyt ale kiedyś to nadrobię, a Ty na drugi raz nie patrz na brak makijażu tylko wchodź do ogroduNie mam za ładnych zdjęć od Marka, bo akomulatorki od aparatu się ładowały, robiłam telefonem
na pożegnalną kolację Marek zrobił tadżin, był bardzo smacznya rydze w miodzie wręcz pychotka
Mój 4 arowy azyl... 00:46, 03 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dziś nadarzyła się okazja spotkania z Weroniką i Jej M z bajkowego
Nawet upał nie przeszkodził w oglądaniu nasadzeń i kilkugodzinnej pogawędce
Wymieniłyśmy się roślinami. Dostałam dwie piękne piwonie: białą i różową 'Sarah Bernhardt'

i odjazd...

Basiu ale miłe spotkanie pięknie wyglądacie dziewczyny pozdrawiam obie Panie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:18, 03 sie 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ktoś wykupił miejscówkę w naszych sercach to on, kot Whiskas

Rozkoszny. Nie dziwię się że zdobył Wasze serca.
I nie dziwię się Whiskasowi, że chciał zamieszkać w tak pięknym ogrodzie. Kanciki dopełniły całości.
Donice superowe Aganiu.
buziaki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:12, 03 sie 2014

Do góry
Ktoś wykupił miejscówkę w naszych sercach to on, kot Whiskas

Kondziowy ogrod cz II 00:11, 03 sie 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Kondzio, dopiero dziś się ogarnęłam. Miałam pisać już we wtorek, ze dotarliśmy, ale w nocy było za późno, a rano jak wpadłam w pralki, zmywarki i inne urządzenia to dopiero wizyta Ani i Marka mnie z nich wyrwała
Dziękujemy Wam za możliwość odpoczynku połączonego z ogladaniem Waszego wspaniałego ogrodu. Nawet mój M jest pod wrażeniem, a generalnie ogrody za bardzo go nie interesują. Kilka połączeń na pewno skopiuję, bo wyglądają zachwycająco, nawet Ani i Markowi chwaliłam Twoją różę przy ławeczce, a sam wiesz, że róż nie lubię.

Dosłownie kilka zdjęć

A chwaliła chwaliła, a ja myslałam, że upał jej zaszkodził Kondziu jak ten klonik czerwony tam rośnie? piękne zdjęcia Ewelina zrobiłapozdrówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:52, 02 sie 2014

Do góry
Heliotrop mnie nie zawiódł

i dzwoneczek z ptaszkiem i wikliny

Kosolkowa Pasja 23:48, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

oj! Czyżbym się pomylila?? Prawie pewna byłam ze to liatra- w biedr kupowałam w zeszłym roku..

ja Ci pokażę, jak wygląda przywrotnik ostroklapowy (alchemilla mollis)według biedry (kupowałam wiosną):

wyrosła oczywiście tawułka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:47, 02 sie 2014

Do góry
a tak na tarasie, będziemy go rekonstruoawać, bo się trochę sfatygował

a to doniczusia , w której posadziłam rojniki

Mirkowy ogród (początki) 23:46, 02 sie 2014

Do góry
Kińdzia ,Julka, Kasia obiecane zdjęcia sadzonek róż z patyków od Kińdzi mają dokładnie miesiąc
Przyjazny ogród 23:44, 02 sie 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

śliczne zdjęcia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:43, 02 sie 2014

Do góry
Mówiąc o pięknych ogrodach.. miałam na myśli również Twój
To nie dane było zobaczyć... ale zieleń seledynowa liści i kwitnace storczyki na drzewie... teraz tylko zieleń...

Dziękuję za wizytę.. niedosyt niedosyt, niedosyt..

Mirkowy ogród (początki) 23:41, 02 sie 2014

Do góry
Werbena z moich własnoręcznie wyhodowanych sadzonek.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:40, 02 sie 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Kanciki bardzo ładne - ogród zupełnie zmienił się klimat tak trzymaj Buziaki.

Będziemy kanty utrzymywać, tego brakowało w naszym ogrodzie

czasu mamy trochę teraz wolnego może coś nadrobimy, ale upały dają popalić, a wieczorem komarzyce

Koty nas nie opuszczają w upale są z nami i zawsze są z nami

ten dzikus jest szczególnie zadowolony, że sobie zniewolił rodzinkę

Kosolkowa Pasja 23:38, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
No i jeszcze... Trochę śmiać mi się z samej siebie chciało, bo przywołałam dziś do siebie IRONIĘ LOSU Moim wpisem o tym, ze nie mam szkodników...
Oto co znalazłam:

Jedna róża mocno pocięta, na dwóch innych kilka dziurek. Widać robala na liściu? Co to i co z nim począć?

śluzownica różana
trzeba bziuknąć na gąsienice, preparat ekologiczny: target agricolle owadobójczy http://www.floks.pl/agricolle-koncentrat-naturalny-srodek-owadobojczy-15ml-target,id838.html lub chemia np. karate zeon
wiadomo, który polecam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 02 sie 2014

Do góry
Dziękuję Madzi za paznokcie.. nikt nie uwierzy, że noram w ziemi..
rączki fociły wiec na foto sie nie załapały... ale nie da sie uwierzyć, że można z moich paluchów zrobić coś co przypomina ręce kobiety, a nie nornika ziemnego I to w tak krótkim czasie... juztro pokaże sie jak babcia a nie ogrodnik.. mimo woli zresztą
Ciasto było pyszne... a paznokcie wściekły róż.. wybrałam taki kolor. wściekły Do mnie pasuje

A Muminek pilnowany przez piesia... nie odpuścił go na krok.. pomimo upałów.. i ponad godzinę trwała drzemka Dało sie podlać to i owo...

A teraz ząbki i do spania.... jutro kolejny szalony dzień...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies