Ja też je lubię, ale te młode i nowe okazy najbardziej wsuwają, starsze, jakoś mniej im smakują
późno mi aksamitka w tym roku ruszyła, ale jest i się cieszę, lubię ja..pasuje i do szałwii i do rudbekii i innych
pozdrówka
W rogu razem z ambrowcem 5 m placyk żwirkowy. Potem w trawie żwirkowe kółko pod trampolinę 3 m. Kwadracik to piaskownica. Huśtawkę też zrobiłam na prostokątnym wyżwirkowanym placyku.
Gosiu, przeceniasz mnie...ciski żyją, patyki kwitną, ale czy te bukszpany dadzą radę? ja nie podlewam, na samym początku tylko i potem tylko deszcz
najbujniej u mnie chwasty rosną
trawki w głowach bujnęły, zebrinusy też i fajny jest ten ubiorek, może się sam wysieje
Tu będzie różanka ala Ewcia
Ziemia...jak wysycha to się robi czarny piach. Jak poprawić żeby różom było dobrze?
Przy okazji widać mój perzownik. Całkiem go wypaliło w tym roku...
Tu większy kawałek perzownika
Zastanawiam się czy to nie pędraczki pomogły mu się tak ususzyć. Dzisiaj jak poszerzałam rózankę to znalazłam dwa wielkie i pełno małych
No aż do domu wejść musiałam, bo nawet w cieniu na dworze nie było dobrze widać...szaleństwo dosłownie, aż niesamowite, ze tak podobne do hortek są....i rosną u Ciebie na słonku?....na bylinówce bym je posadziła, jak duże je kupowałaś, (dostałaś)?...No i jak wysokie u Ciebie rosną?
Cunninghamsy
Tak cudowałam na tych rabatach wejściowych, a jednak pierwsza myśl najlepsza
Obwódka wyjeżdża obok na różankę, a zamiast buksów z przodu będą hosty (miejsce lawinowe).
Czytałam, odpisałam, dziś...bo wieczorem urwanie głowy u mnie, a teraz ciśnienie chyba się zmienia i ledwo żyję..
bukszpany nadal czekają....a kratka już zarasta powoli, pobawię się jeszcze przeplataniem
mizeroty stipy, malutkie kupiłam, ale kwitną, może się posieją...
ścięłam jarzmiankę od Dzidki i chyba na nowo zakwitnie
kolejna okrywowa, białą kwitnie
wiciokrzewy ciut chorują, ale jakoś kwitną, te włoskie słabo
To dobrze, że się wstrzymałam z usuwaniem mam w kilku miejscach
rozrzut niesamowity, jak z orlikami
Danusia, jak lilie przekwitną, można uciąć badyle? wkurzają mnie w trawach teraz?
cynia, jakby podwójne piętro o cleome