Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:55, 13 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Moje hortensje ogrodowe w tym roku słabo kwitną. Przymroziło je mocno w kwietniu...

Widziałam na własne oczy, nie ANN..., że są piękne , nie narzekaj , i teraz mi pomóż, eMa muszę zarazić do tulipanków

Moje pierwsze łowy, mam tego bogactwa więcej, ale ukrywam, przed eM

Co mam robić, żeby uniknąć błędów przy sadzeniu i utrzymaniu? Jeśli masz jakieś złote myśli i możesz się nimi podzielić?...to czekam

miejsca nie brakuje

ana_art 22:05, 13 wrz 2014

Agania napisał(a)

Ann dzięki za podpowiedź... zrobię w jednym obrębie, który wydzieliłam ,3 sektory, gatunki, oplączę i oddzielę ekoboardem....i tej przegrody chyba mam nadzieję nie będzie widać
jak ją ukryjesz to nie powinno być widać taki sposób wydaje się byc najłatwiejszy
ana_art 22:07, 13 wrz 2014

mój eM w tym roku stwierdził, że potrzebujemy innych cebulowych np narcyzów i hiacyntów...
renatamama3 22:15, 13 wrz 2014

Agania napisał(a)

Widziałam na własne oczy, nie ANN..., że są piękne , nie narzekaj , i teraz mi pomóż, eMa muszę zarazić do tulipanków

Moje pierwsze łowy, mam tego bogactwa więcej, ale ukrywam, przed eM

Co mam robić, żeby uniknąć błędów przy sadzeniu i utrzymaniu? Jeśli masz jakieś złote myśli i możesz się nimi podzielić?...to czekam

A ,jednak zakupy cebulowe są .Dzisiaj właśnie wsadziłam 40 krokusów z Biedronki ,mam jeszcze 30 biały ,jutro wsadzę.M nie lubi cebulowych?
Agania 22:16, 13 wrz 2014

ana_art napisał(a)
mój eM w tym roku stwierdził, że potrzebujemy innych cebulowych np narcyzów i hiacyntów...

Twój eM to jest chyba nie z tego świata

Ja swojemu uzmysłowiłam, że setkę dopiero widać.....mogę Cię poprosić u mnie o Twoją namiastkę tulipanowego porażenia ...na razie to jestem do odstrzału, ale się wybroniłam
Agania 22:25, 13 wrz 2014

A czym, to na razie moja zachęta dla eM

Agania 22:48, 13 wrz 2014

renatamama3 napisał(a)

A ,jednak zakupy cebulowe są .Dzisiaj właśnie wsadziłam 40 krokusów z Biedronki ,mam jeszcze 30 biały ,jutro wsadzę.M nie lubi cebulowych?

to tak jak u mnie
Ivvvona 23:32, 13 wrz 2014

Śliczne wrzosowisko, u mnie jedne wrzosy rosną ładnie a inne słabiej. Ale jeszcze dam im czas. Mój M. w tym roku jeździł po biedronkach za gladiatorami - wykupił wszystkie
waldek727 02:34, 14 wrz 2014

Urzekający pięknem podkrakowski ogród którego wszystkie zakątki mogą stanowić inspirację dla tych którzy chcą mieć ogród przyjazny dla ludzi, zwierząt i najbliższego otoczenia. Kaskadowość ułożenia drzew, krzewów i bylin w tym dojrzałym ogrodzie może stanowić wzorzec wynurzania się roślinności z zielonej ściany. Dbałość o próchnicę glebową podkreślona mulczem na każdym metrze kwadratowym. Do tego pięknie dobrane elementy dekoracyjne które wtopione są w ramy ogrodu. Wypływający z wiklinowego koszyczka heliotrop przypomina nam o zmierzchu lata i początku jesieni podkreślonej dywanem wrzosów i szumiących na wietrze traw. Brak kolorowych plam jest dla mnie oznaką tego, że do malowania ogrodu użyto odpowiednich barw. Barw które współgrają również z elewacją całego budynku.
Agatko. Spacer po Twoim ogrodzie był dla mnie wielką przyjemnością.
Dziękuję i pozdrawiam.
Waldek.
Urszulla 03:30, 14 wrz 2014

miejsca nie brakuje

wpadłam w środku nocy bo tyle wpisów u Ciebie ostatnio że nie nadążam

ja osobiście w tym miejscu zabrałabym trochę trawnika i dosadziła jeszcze niższe piętro roślin albo jakąś obwódkę z roślin bym zrobiła....zanim będą cebule. Ty kobieto masz tyle miejsca do sadzenia że hejjest co robić
A cebulki miodzio