Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 14:16, 24 lip 2014

Do góry
OLena zobacz:
Aspirin -
Pastella -
w Oborze też mogą być ogrody 14:09, 24 lip 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Agnieszko Kochana, jeszcze raz dziękuję za przewspaniałą paczkę roślin!
Jest tak piękna że musze się wszystkim pochwalić jakie cuda dostałam
Zresztą sami zobaczcie.

wow!!! ale wypasiona paczucha, same rarytaski
a ta żurawka to jak się zwie? piękna
Moja codzienność - ogród Oli 14:05, 24 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Ewcia teraz dla odmiany zdjęcia bure i ponure
Podziałałam na podjazdowej i lunęło... żwirku na składzie brak, czekam.. i dumam co sadziś w tym kwadracie bo jest większy niż zakładałam
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads]

rany julek perfekcjonizm w każdym mimimetrze moja ketmia w pąkach ale do kwitnienia jej daleko, swoją zostawiasz w rewolucji ogrodowej?
deszcz mnie dobija już
Ogród Eli 14:00, 24 lip 2014

Do góry
Viola napisał(a)

A co to za piękność czerwona na lewo od juki?

Violuś to klon palmowyuwielbiam go
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:55, 24 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Agatko tak chciałam, czyli ogród aż po horyzont....a że u mnie jest
z górki, to roślinność mogę lepiej wyeksponować [...]

moje ulubione pająki, wyjątkowo się rozrosły

zdecydowanie plan Twój się powiódł, gratuluję, cudne te wszystkie zdjęcia pokazałaś, aż kipi

mam chyba z dwa kłącza pająków, ale moje strasznie się pokładają pod ciążarem kwiatów, zwłaszcza, że zaraz na nie włażą ciężkie slimaki, które je wręcz uwielbiają; już przekwitły; tak teraz patrzę, stąd edit, że chyba też u mnie mają dłuzsze łodygi kwiatowe, bo moje kupowane z siewek, przypadkowe

a na pierwszym zdjęciu, co to za piękne drzewko liściaste na pierwszym planie? przepiękną ma koronę, jakaś robinia?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:52, 24 lip 2014

Do góry
Mam zagadkową lawendę. Kupiłąm w ub. roku jako odmianę Hidcote Blue, ale ona chyba nią nie jest, niestety. W ub. roku nie zakwitła i w tym też nie. Cały czas jest ślicznie ulistniona, na wiosnę szybko ładnie wygląda, można by powiedzieć, że nawet nie brzydnie mocno. Co z tego skoro nie kwitnie. Ta, którą kupowałam kilka razy w aldiku brzydko się zachowuje wiosną, ale pięknie kwitnie grubymi ciemnymi kwiatami. Ale mała jest jako krzak. Tu porównanie.
edit: Ech, zdj. w pełnym słońcu, marnie to wygląda

W Dolinie Muminków 13:42, 24 lip 2014

Do góry
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:41, 24 lip 2014

Do góry

lawenda już nie zachwyca po cięciu
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:36, 24 lip 2014

Do góry
miałam nie jechać do zakładu, bo pada właściwie od rana, ale pojechałam .. sprawdzić czy wszystko rośnie

no i rośnie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:33, 24 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko hortka great star cudowna jest !!!
zakątek biały niepowtarzalny i w Twoim stylu

baaaaaaaaaardzo mi się podoba !!!!!!!

Rok temu na nią psioczyłam, ale w tym roku i mnie zachwyca, jednak te 3 lata roślinom trzeba daćAgatko dzięki
leje od wczoraj, bosko, cieszy to jak nie wiem, więc u mnie dalej malowanko

rabata gazonowa przy pergoli

coś ta Vertigo wolno rośnie u mnie, może po deszczu ruszą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 24 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
potwierdzam zakątek piękny, zaczarowany...podziwiałam już na Fb
pozdrówka Irenko

Aniu dziękuję a ja jestem zachwycona wilczomleczem od ciebie i dzwonkami, wszystko mi buja i się rozrasta, zwłaszcza lubię wilczomlecz, taki mięciutki i subtelny
to zamiast bieli, ten zakątek, intensywny, a niby do medytacji

a ten się już za daleko posuwabo powojniki w tym roku strajk podjęły, na 1 jeden kwiat

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:16, 24 lip 2014

Do góry
A ja wiem co Hania w tej chwili robi. Poniżej dowód "nieróbstwa" - tak twierdzi Hania.

Siedzimy razem w ogródku i pijemy zieloną herbatę, jemy lody i gadamy, gadamy....... Nareszcie robimy to co w lipcu powinno robić się w ogródkach.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:01, 24 lip 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Irenko, piękny zakątek wypoczynkowy. Mnie bardzo podoba się z fotka z komarem. Ugryzł cię czy nie?

Bożenko dziękuję wszędzie zagrałam na biało zaczęło się od ławek i tronu, potem poleciały wszystkie, łóżka itd
nie ugryzł, ale inne żrą strasznie...nic nie pomaga, nawet ten cudowny środek z Anglii;(

w liliach jestem zakochana, ale w tychna jesień zdecydowanie dokupię i myślę, jak rozmieścić, z powodu zapachu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 24 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

No ja myślę, że kiedyś mi się uda...do Wrocławia się wybieram, może końcem sierpnia lub we wrześniu, więc kto wie

Zapraszam Jula, na pw szczegółowo uzgodnimypoza 30 sierpnia i 1 września jestem dostępna
powoli wszystkie mieczyki idą, nawet nie wiedziałam, że mam takie kolory czekam jeszcze na dalie, ociągają się i niektóre dopiero pąki pokazują i oczywiście kalię, tę czarną, czy zakwitnie?

nowe nasadzenia pod murem róża Abraham i kolejna perovska, muszę urosnąć, bo tam dałam 5 krzewów, za rok dorodniejsze będą
a buczek w tym roku idzie bajecznie....za nim jaśminowiec, który muszę ukatrupić..... i posadzę ambrowce i buki

zakwitły kolejne, moje ulubione, białe z różową obwódką, oczywiście pachnące

i masa jeżówek i lilii w trawach, już miskanty ML i rozplenica dominują
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:49, 24 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i ona ... lawenda ... jak ja ją wielbię ... nawet po tym jak od dni trzech ścinam po źdźble każdy krzaczek ... ... odkrycie anno domini 2014 ... viva ma drugie tłoczenie !!! tylko ja w ubiegłych latach nie ścinałam pierwszego ... a jej długie kłosy nie mają sobie równych ... rozmnażam na skale masową ...

a ten widok z kanapy uwielbiam ... zapominam wówczas, że mamy ten 2014 ... i wszystkie jego katastrofy ... przypominam sobie kadry z ulubionego filmu ... którego tytuł uleciał (wspominała kiedyś o nim Enya ) ... i prawie czytam bo wciąż odrywam wzrok by sobie popatrzeć ...

Izo zakochałam się w zdjęciach Twojego ogrodu
Zaraziłaś mnie lawendą (chce więcej) i tojeścią.

A Tequila jest fantastyczna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 24 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Irenko ... Kopara mi opadła i leży na podłodze i wroćic nie chce na swoje miejsce..ten zakątek na biało..dzizasssss..moje marzenie..wszytsko bielone... Aaaaa..dzis spać na pewno nie bedem

Po prostu nie mogę..języka mi w gębie zabrakło ,a to u mnie rzadkość , uwierz

Oj Eluś, tylko kolor zmieniony krzesła były do kompletu z ławką i stolikiem, ale są w innym miejscu i w necie udało mi się znaleźć stolik idealnie pasujący, potem już tylko malowanie, bo u mnie wszystkie meble w ogrodzie białe, to kolor przewodni domu i domku, oraz mur, płyty itd
....tylko zakątek medytacji niebieski, ale placyk biały
dzięki
pomiędzy kolumnami, już bielutkie, wszystko jeszcze raz będzie malowane, będą robione donice i do środka posadzę tawuły Gold Carpet, moje ulubione...za całokształt

to są meble od krzeseł, też zmieniałam im kolor...wcześniej
myślę czy tę latarnię na świece jeszcze nie przemalować, farba jest

więc i te tak zrobiłam

Mój wymarzony ogród 12:31, 24 lip 2014

Do góry
Madziu, popełniłam małą wizualizacje, co byś wiedziała o co mi chodzi

Oczywiście rozstaw cisów moze być inny - po 2 lub po 3, kulki tez moga być inaczej umiejscowione..., że o peoniach nie wspomne

kolory marnie się zeskanowały
Moja bajka 12:26, 24 lip 2014

Do góry
Kasiu piękny motyl, pięknę groszki moje jeszcze zielone badylki, czekam na nie z niecierpliwością.
Z borówkami przesadziłaś! Ja dopiero dostadziłam 3 krzaczorki, czyli mam 4, jedną wtrynił kret a miałabym 5 :/ Te ostatnie kupiłam w pomocji po 3 zł w obi chyba, oczywiście poszłam po co innego, ale musiałam zachaczyć o ogród i dopadłam półkę z przecenionymi. Ciekawe co z nich będzie. Pierwsze kupiłam na początku sezonu po 15 zł za sztukę
Kasiu ile masz krzaczków borówek, w jaim miejscu je posadziłaś i po jakim czasie owocują?
Kasiu doradzisz z jeżynami? Mam problem, jedna idzie jak burza a druga stoi w miejscu, a są posadzone w metrowej odległości. Nie wiem co jest
A paproci mam pod dostatkiem, jakbyś chciała mogę podesłać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:22, 24 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Vanilki jakieś marne... czyżby podróbki?

Limelight od niedoboru wody ciągle nie moga się zdecydować na kwitnienie

A magical moonlight miały zwiędniete liście

I koniec zaczęło lac i fotek nie ma

nie wiem czy to nie pinki whinki? jak wrócę do domu zrobię ci fotkę vanilek które sadziłam w tamtym roku jesienią i pinki whinki dla porównania.
A Limki pod thujami mam w identycznym stadium
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 12:20, 24 lip 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies