Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na glinie 09:24, 24 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
No i może ten bukszpanik posadzić tutaj? Do tego jakaś żurawka lub trawka?

Jeśli chcesz dodać żurawkę [fajnie rozjaśnia] to w większej ilości niż 1
Chyba nie mieszałabym igieł i buksików, bo buksiki to takie uporządkowane kuleczki, a igły są bardziej "luźne". Wiem, że tuż obok jest żywopłocik z buksów, ale jakoś ta kulka bukszpanowa tam mi śrenio pasuje. No ale to ma Tobie się podobać.
Ogród na glinie 09:20, 24 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
A tutaj przymiarka miskantów na lawendowej rabacie:

Rzeczywiście ceniutkie te ML, ale szybko się rozrosną i za rok będzie busz!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:07, 24 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Pięknie, bujnie, nie widać cwilizacji, tylko same rośliny

Agatko tak chciałam, czyli ogród aż po horyzont....a że u mnie jest
z górki, to roślinność mogę lepiej wyeksponować

moje ulubione pająki, wyjątkowo się rozrosły

W Dolinie Muminków 09:06, 24 lip 2014

Do góry
magdziam napisał(a)
Basiu miło zobaczyć Twoją rodzinkę w komplecie, wyjazd z pewnością udany. Zostawiam różyczkę, którą dzisiaj dostałam

Wyjazd bardzo udany, za różyczkę dziękuję. My mamy teraz wysyp ząbków u Mikołajka - idą 4 górne od razu. Pozdrawiam Serdecznie z deszczowej Doliny Muminków
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:01, 24 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Piękne zdjęcia jak zwykle , a spotkanie cudne Lilie wodne rzucają urok na mnie u każdego w wątku rewelacja

Madziu, lilie wodne sa po prostu urzekające.....każdego oczarują

Lubię wszelką roślinność nadwodną

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:00, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

jako chora tylko cichutko sobie westchnę... ahhhhh !
Cały rok w ogrodzie 08:55, 24 lip 2014

Do góry
Liliowce już właściwie się kończą, pomogł im w tym panujący ostatnio nieznośny upał, ale zawsze można powspominać oglądając fotki

Makowo na Kociewiu 08:49, 24 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Oba świtne.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:48, 24 lip 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ta rabata mnie zachwyciła totalnie:

Bardzo fajna te rabata.
I znów sprawdziło się to że jak ktoś inny robi zdjecia ogrodu to nagle okazuej się że jest tyle miejsc korych właściciel nei pokazywał.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:41, 24 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Och,jak kolorowo u ciebie.
Heliotrop mnie zawsze zachwyca.
W zeszłym roku miałam w donicy.
Czy w gruncie nie zjadają je ślimaki?
Czasem coś kupię a slimaczory to lubią i już po sprawie...

Baś nie wiem czy w gruncie zjadają je ślimaki, bo mój rosnie w donicy na tarasie

ślimaki zjadają mi ciągle za dużo, cały czas je tępię, a ich ciągle przybywa, to jak walka z wiatrakami

To właśnie tu 08:38, 24 lip 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Konrad, sprawczynią wczorajszej wizyty jest Nasza Danusia.

No gratuluję i bardzo sie ciesze, ze bede mogla zobaczyc Twoj ogrod w ulubionym programie A tabliczka z napisem...rewelacja Pozdrawiam
Ogród na glinie 08:37, 24 lip 2014

Do góry
I moje niedokończone prace na parkingu i przymiarki.
Może tak?

Ogród na glinie 08:36, 24 lip 2014

Do góry
No i może ten bukszpanik posadzić tutaj? Do tego jakaś żurawka lub trawka?

Ogród na glinie 08:35, 24 lip 2014

Do góry
A tutaj przymiarka miskantów na lawendowej rabacie:
Ogród na glinie 08:34, 24 lip 2014

Do góry
A to moje wczorajsze zakupy. Skromne, zrobione przy okazji, ale zawsze do przodu. Miskanty Morning Light po 10 zł i przygarnęłam też bukszpana, który kosztował jedyne 15 zł! Schowam do garażu, bo narazie pada i przytnę w kulę.

Ogród na glinie 08:27, 24 lip 2014

Do góry
I z innej strony

mijanka:

prosto:
Ogród na glinie 08:25, 24 lip 2014

Do góry
Wklejam zdjęcia turzyc. Najpierw mijanka, potem równy rządek:

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:21, 24 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia , feeria kolorów wyłania się z każdego miejsca w ogrodzie.
Lawendę już ścinałaś , a ja te 3 tygodnie zaległe nie mogę nadrobić , tym bardziej ,że leję Byłam u pana bylinowego kupiłam pysznogłówkę czerwoną (kolor nie mój ,ale nie mogłam jej zostawić)i 3 trawki nazwę rozszyfruję kiedyś szukałam Twoich jeżówek i liliowców cudnych , ale nic kwitnącego nie było bym mgła porównać .
Pozdrawiam
( wiem ,że nie masz czasu więc nie musisz to czytać )

Czytam wszytko... u siebie czytam... u innych gorzej
Dziś leje u nas... jakaś masakra z tą pogodą tego pseudolata.. albo leje, albo afryka.. nalewka wrotyczowa chyba już wypłynęła z wader w kamienie.. zapomniałam schować przed deszczem

Zakochana w ogrodach 08:18, 24 lip 2014

Do góry
miejsca gdzie są płotki, tam jest studnia. Aiu te trawki w chwastach jeszcze moje. Myślałam o lawendzie przed nią buksiki. Mam trzy większe, myślałam przyciąć w dwie kulki i jeden stożek, a pomiędzy, cztery trzmieliny na pniu. To jest klin w kształcie trójkąta. Co Ty na to?

Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
Ogród cichy i przytulny 08:18, 24 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Po prawej stronie chodnika, patrząc z tej strony. Zaraz dam bliżej. Od miejsca gdzie są płotki, tam jest studnia. Aiu te trawki w chwastach jeszcze moje. Myślałam o lawendzie przed nią buksiki. Mam trzy większe, myślałam przyciąć w dwie kulki i jeden stożek, a pomiędzy, cztery trzmieliny na pniu. To jest klin w kształcie trójkąta. Co Ty na to?

Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies