Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

bdan 22:36, 04 paź 2014

Violka a w rozważaniach różanych brałas może pod uwagę Burgundy Iceberg z Larisską (sama się zastanawiam )

u noemi możesz zobaczyć

https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=546#post_7
Viola 12:59, 05 paź 2014

bdan napisał(a)
Violka a w rozważaniach różanych brałas może pod uwagę Burgundy Iceberg z Larisską (sama się zastanawiam )

u noemi możesz zobaczyć

https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=546#post_7

Danusiu, cudowne są te Burgundy Iceberg - piękny kolor i z Larrisą, świetnie współgra. Muszę poczytać o tej róży więcej, czy na patelni może rosnąć, a jeśli nie to mogłabym jej znaleźć inne miejsce. Dziękuję, że o mnie pamiętałaś
Viola 13:14, 05 paź 2014

Umęczyłam się wczoraj jak głupi osioł. Dzisiaj ledwo siedzę przy komputerze, tak mnie wszystko boli - efekt pracy przez 9 godzin w ogrodzie. Kopałam rowek pod tuje- raptem 7 metrów, ale ziemię w części wybierałam, a w części mieszałam z obornikiem, mączką bazaltową i korą i w to sadziłam tuje. Oczywiście wcześniej wycinałam darń. Miałam trzy Yellow Ribbon w donicy przy tarasie, ale dokupiłam jeszcze dwie i postanowiłam wysadzić do gruntu. Te tuje z donicy rozrosły się w szerokość i poszły w korzenie, ledwo je wyciągnęłam. Musiałam przecinać korzenie bo zrosły się ze sobą. Razem z córką wyciągałyśmy przez pół godziny . Widać między nimi różnicę, ale myślę, że w przyszłym sezonie trochę się wyrównają. Sadziłam rzadko co metr, bo nie zależy mi na ekranie z tej strony, a za parę lat na pewno się "stykną" bo widzę, że potrafią szybko nabrać ciała

inag 13:18, 05 paź 2014

Cześć!
Ty to jesteś kobieta ze stali
Bardzo łądnie to wygląda!
Marcin89 13:23, 05 paź 2014

Ja się cieszę, że one są sadzone tak profesjonalnie . Super! Starasz się, a nie sadzisz w trawniku (czego nie znoszę). Roślinkom będzie dużo lepiej w tym przekopanym pasie ziemi. I jak super to wygląda!
Viola 13:27, 05 paź 2014

inag napisał(a)
Cześć!
Ty to jesteś kobieta ze stali
Bardzo łądnie to wygląda!

Ha, ha ze stali? ja chyba z tytanu jestem, do czasu.... W tym roku już dwa razy na rehabilitacji na kręgosłup byłam, czekam w kolejce z enefzetu na leczenie szpitalne rehabilitacyjne Ale jak baba głupia , to jej nie przekonasz, że nie powinna się forsować. Wczoraj M. cały dzień nie było w domu, to nie było komu mnie zatrzymać Córka z litości obiad zrobiła
Viola 13:30, 05 paź 2014

Marcin89 napisał(a)
Ja się cieszę, że one są sadzone tak profesjonalnie . Super! Starasz się, a nie sadzisz w trawniku (czego nie znoszę). Roślinkom będzie dużo lepiej w tym przekopanym pasie ziemi. I jak super to wygląda!

Marcinie, ja tez nie znoszę takiego sadzenia w trawniku. Docelowo, jak będzie odrodzenie z podmurówką, to tej trawy z tyłu też nie będzie; ale już nie będę darni zdejmować, tylko gazety ułożę na zimę i czymś tam przysypię - korą czy kompostem (muszę doczytać, Danusia pisała w jakimś artykule chyba).
inag 13:35, 05 paź 2014

Viola napisał(a)

Ha, ha ze stali? ja chyba z tytanu jestem, do czasu.... W tym roku już dwa razy na rehabilitacji na kręgosłup byłam, czekam w kolejce z enefzetu na leczenie szpitalne rehabilitacyjne Ale jak baba głupia , to jej nie przekonasz, że nie powinna się forsować. Wczoraj M. cały dzień nie było w domu, to nie było komu mnie zatrzymać Córka z litości obiad zrobiła

Skąd ja to znam Ja też jestem uparta jak osioł. Jak byłam w ciąży to mąż mnie pilnował na kżdym kroku żebym w ogrodzie nie dźwigała. Wystarczyło by wyszedł na chwilę i już łopata i grabie szły do pracy Nie wytrzymywałam O kręgosłup dbaj!!!
Loosiuu 13:39, 05 paź 2014

Posyp kompostem Namęczyłaś się niewątpliwie, ale warto było, bo ładna ściana będzie Świetnie będzie jak ten ambrowiec się przebarwi na krwisty czerwony.
Teraz już sobie daj spokój z kopaniem, nie szalej Kręgosłup ważniejszy!
Marcin89 13:40, 05 paź 2014

Viola napisał(a)

Marcinie, ja tez nie znoszę takiego sadzenia w trawniku. Docelowo, jak będzie odrodzenie z podmurówką, to tej trawy z tyłu też nie będzie; ale już nie będę darni zdejmować, tylko gazety ułożę na zimę i czymś tam przysypię - korą czy kompostem (muszę doczytać, Danusia pisała w jakimś artykule chyba).

Mi się wydaje, że chodziło o gazety i skoszoną trawę? . Ktoś na pewno Ci podpowie tutaj.