Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 08:16, 24 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Ewo matko rodzaju ludzkiego! Punktualna jak nie powiem co!
Powiedzmy, że dziś odbiór stanu ,,surowego" niech będzie Prace się trochę przsunęły, ale mam nadzieję, że jutro powywozimy już wszystkie zbędne graty i zrobi się luźniej. W piątek zaś czekam na dostawę róż no i wtedy już będzie całkiem blisko...

Choć w sumie, zaczęłam myśleć czy by jeszcze czegoś w ramach ogrodzenia nie zmądzić, ale to już następny projekt

Proszę mi wybaczyć jakość zdjęć, ale już było późnawo.
Całość i jego plackowatość - trawnik Muszę trochę jeszcze ,,stopić" część ,,szaloną" na wprost z fragmentem przyszłościowo ,,cienistym" po lewej.

I widok... bajzlu proszę nie widzieć...

Wszystko nabiera kształtu. Gratulacje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Szopen
~

szopen??????? na pewno,? taki buraczkowy?

Ile Ty masz róż, Karolka?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:12, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

ło jakie ładne zdjęcie!
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:09, 24 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Hahahaha

to kto ma w koncu te wąsy ?

myslalam ze mam to samo ale znalazlam opakowanie od cebul i jest napisane hiacynt kalifornijski...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:06, 24 lip 2014

Do góry
Mam jeszcze taką też rośnie w ładnych kępach zielonych ma 40 cm wysokości tu trochę miała za sucho ale w tej robionej rabacie będzie jej dobrze no i wykorzystałabym to co mam Bo tamta sesleri ładna ale lubi sucho a róże nie :s
Ogród na glinie 07:59, 24 lip 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Witaj
Te malutkie roślinki przed bukszpanem w stronę furtki są za małe posadził bym coś kontrastowego. Pozdrawiam

Już wiem, chodzi o te prymulki.
Tam miałam zakaz sadzenia czegokolwiek
Już bukszpan został odsunięty z powodu betonowego oporu i podsypki z grubego granitu. Tak że sadząc prymulki nie chciałam tam jakoś upiększyć, tylko szukałam cienistego miejsca i tam się akurat wpasowały. Stroić rabatę to mam zaplanowane z drugiej strony bukszpanu
A prymulki się rozrosną w większe kępki i wiosną będą kwitły na biało.
Powstały z tej właśnie roślinki:
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:52, 24 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Spodobało mi się to połączenie.
Wygląda przepięknie...

Runianka i bukszpany wyglądają razem świetnie, stwierdze lubieznie nieskromnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 24 lip 2014

Do góry
Tytoń pod oknami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:43, 24 lip 2014

Do góry
Rudbekie i limki rozkwitają

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 24 lip 2014

Do góry
Ja dalej się wczasuję
Mam jeszcze gości, ale już w liczbie 1+1 więc z koleżanką ogarniamy towarzystwo, ale cały czas jeździmy
Na ogród nie mam czasu .
Wczoraj tak na szybkiego zrobiłam parę fotek przez okno .

Dzisiaj miałam znaleźć czas na sesję i wyrywanie chwastów.......ale czy pogoda pozwoli???.........leje od rana a i prognozy nie ciekawe

Pokażę moje lilie na żółtej, kupione na targach z dziewczynami - które miały być czarne!!!!! #%$^%&%*^*^(%^&^@#%#!%!$!@$!#@^

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:30, 24 lip 2014

Do góry
Bylinówka cała w trawach i ich kwiatostanach.....też mi się wysieją

werbenki górą

dalej kolorowo

viola jedynak

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:24, 24 lip 2014

Do góry
W ogrodzie bukietowo hortensjowo....lubię ten limonkowy kolorek

na tarasie osteo i heliotrop fioletami się chwalą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:21, 24 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Brzózki poproszę, jeżeli można. Agatko,czy to miskanty olbrzymie?

Tam jest posadzona grupa miskantów i rozplenica: zebrinus, cukrowy i giganteus.........tworzą piętra....taki....potfór mi wyszedł to mój zielony smok

Iwonko, napisz mi na pw.......adres i ile chcesz są malutkie, wiec powinny się przyjąć, będe je wkładała do doniczek, żebym ich nie wyplewiła

Dzisiaj u nas deszczowa pogoda

Miejsko & sielsko 07:19, 24 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ewa przyszłam nareszcie w odwiedziny do ciebie.
Bardzo podoba mi sie to wszystko co stworzyłaś w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:10, 24 lip 2014

Do góry

Spodobało mi się to połączenie.
Wygląda przepięknie...
Jurajski Ogród 07:04, 24 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Na dobranoc

Ten widok mi się spodobał...

Ogród u stóp klasztoru 06:57, 24 lip 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Dzisiaj na dobranoc po forumkowej bieganinie zachęcam was do nabycia
wiązówki bulwkowej ( filipendula vulgaris). zakwitła już drugi raz i takie wdzięczne kwiecie ma że za serce łapie

Jaka ona śliczna Ciekawe, czy w suchym wytrzyma, czy woli bardziej mokro? Pozdrawiam Alinko
Mój jesienny ogród 03:19, 24 lip 2014

Do góry
Mam jeszcze chwilkę, to pokaże następne z Edward Garden, już ide do botanicznego, ostatnie sześć, już tam robiłem.

[img size=640x480]
Mój jesienny ogród 03:09, 24 lip 2014

Do góry
Witam Szanowne Towarzystwo. U mnie upał jak w piekle a ja mam wielką i cieżką robotę i muszę jeździć na 6, na dworze pracuję do 10, bo później już nie idzie wytrzymać. Uciekam do środka pracować. Tam gdzie jestem, działa klima, na dwa wielkie pomieszczenia ale czuć trochę chłodu jest 22 ºC więc akurat. Gdy robili wykop pod nową halę zebrali dobrą ziemię i usypali wielką górę, zasypali stary trawnik i tę trawę którą ratowałem. Z jednej strony zrobili mur oporowy 1,7 m a ja muszę tę ziemię tak rozplantować, żeby się dało kosić. Robota koszmarna ale jestem już na ukończeniu. Będę pierwszy raz kładł trawę z rolki. Tam też posadzę 3 kępy miskanta którego wykopałem spod ziemi. Muszę sobie jutra zrobić fotkę pamiątkową.
Bogdziu, wszystkie fotki robiłem telefonem, ale jest nadzieja że kupie sobie nowy na dniach. Szukałem na kijiji to tutejsze allegro, ale nie było w Toronto w Ottawie były dwa a tu był ale z obiektywem za 800$ to po co mi taki, podobny już mam ale znalazłem sklep za 670 i tam się przejadę w tygodniu. W niedzielę jadę do obozowiska Indian, to sprzęt by się przydał. Może sobie zrobię w końcu zdjęcie z jakimś wodzem.

Kiedyś będzie tu ogród 01:26, 24 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Aniu, sory, ze się mieszam ale ja preferuję rabaty mieszane, piętrowe nasadzenia bo zawsze coś się dzieje. Nie ma monotonii (kilka iglaków i jakieś liściaste mile widziane). Poza tym można tak obsadzić by i w zimie było "szczelnie". Może weź to pod uwagę?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Asiu jak najbardziej się z tobą zgodzę. To przecież liściaki dają zmienność i te cudowne barwy jesieni. Nie tyle chodzi mi o zrobienie litej ściany, ale stworzenie osłony przed wiatrem a jednocześnie tło dla innych nasadzeń.
Choć przyznam się szczerze, że ja jestem taka mądra jak teraz piszę- ale konkretne planowanie to już masakra.

Pozdrawiam Asiu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies