Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 10:43, 21 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Wyślijtrochę deszczu!

Z małym opóźnieniem, ale wysyłam U mnie dziś leje, a miałam wybrać się na grzyby, no cóż może jutro
Ale wczoraj piękna, słoneczna pogoda, prawie jak na zamówienie, bo goście się zjechali i całe popołudnie i wieczór siedzieliśmy na tarasie. Jeszcze pachniała maciejka... to podobno był ostatni taki piękny dzień i patrząc na to, co dzieje się za oknem, podejrzewam, że może to być prawda
Pozdrawiam ciepło
Napia 10:49, 21 wrz 2014

monteverde napisał(a)
Najczęstszymi przyczynami kłopotów w uprawie bywają przede wszystkim mszyce, ale także ślimaki, miniarki, przędziorki, rozmaite gąsienice (w tym bielika kapustnika) oraz choroby grzybowe, a może po prostu ma za dużo wody?

U mnie w tym roku było chyba wszystko Mszyce i przędziorki opanowałam, ale z chorobami grzybowymi cały czas walczę Chciałam znowu zrobić oprysk, ale ciągle pada.
Nie podejrzewam, że nasturcja ma zbyt dużo wody. Linię podłączam, gdy jest sucho, nie mam systemu automatycznego nawadniania, tak jak moja koleżanka, której zdarzyło się, że system włączał podlewanie trawnika w czasie deszczu
Napia 10:51, 21 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Agnieszko miło mi ,ze zagladasz do mnie , ja juz sobie watek zaznaczyłam i postaram sie być na bieżaco ja w M.G.mam mame i siostre z rodziną więc bywam często dzisiaj bylam na grzybkach i piękne zbiory ,ale teraz czeka czyszczenie i marynowanie miłego dnia

Jagodo, na pewno będę często Cię odwiedzaćMurowana tuż za progiem
Ja dzisiaj planowałam wybrać się na grzyby, ale pada, i pada, i pada
Może po południu się przejaśni
Miłego dnia
Napia 10:56, 21 wrz 2014

Katkak napisał(a)
Aksamitki wyglądają przepięknie . Nie sposób się do nich nie uśmiechnąć .

Dziękuję Kasiu ja też się do nich uśmiecham
Napia 11:03, 21 wrz 2014

ZbigniewG napisał(a)

Agnieszko to dla podniesienia na jeszcze wyższy poziom ten sam Litworowy Staw tylko z drugiej strony - teraz już zdecydowanie dla Ciebie (i odwiedzających)

Zbyszku, z drugiej strony jest równie piękny a mój poziom szczęśliwości wzrósł niebotycznie
Naprawdę wspaniałe widoki na początek deszczowej niedzieli
Pozdrawiam serdecznie
Napia 11:06, 21 wrz 2014

Wszystkim, którzy mnie odwiedzają, życzę słonecznego lub deszczowego dnia, w zależności od potrzeb

Jag_58 14:19, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)

Jagodo, na pewno będę często Cię odwiedzaćMurowana tuż za progiem
Ja dzisiaj planowałam wybrać się na grzyby, ale pada, i pada, i pada
Może po południu się przejaśni
Miłego dnia

Agnieszka wiem ,ze u ciebie pada bo rozmawiałam z moja mama i właśnie mówiła ,ze u was leje a u mnie świeci słońce ,a ja chce deszcz bo strasznie sucho pozdrawiam niedzielnie
marta_d 16:12, 21 wrz 2014

asiach napisał(a)

Jest pięknie i kolorowo
Ja kiedyś posadziłam 300szt aksamitek i ślimaki zjadły mi je w jedna noc. Wszystko równo z ziemią. Dobrze, że u Ciebie jest pięknie
Miłego dnia

wspaniałe są te aksamitki bajeczny kolor z Twoim domem w tle wyglądają przeuroczo dziś podzieliłam żurawki i jutro wysyłam paczuszkę
ModraSowa 16:41, 21 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Agnieszko, ja też lubie takie wiejskie rabaty i babcine kwiaty Na początku jak się wprowadziliśmy do naszego domku, to miałam właśnie takie babcine kwiaty: kosmosy, ostróżki, floksy, orliki. Ale tak się rozrastały i siały same, że zaczęłam je wyrywać i skutecznie je zlikwidowałam teraz trochę żałuję. Zaczęłam je kupować

ModraSowa 16:44, 21 wrz 2014

aksamitki faktycznie robią wrażenie, ja ich nie lubię ale trzeba im przyznać,ze zdobią długo. A o tych w kolorze ecru warto chyba pomyśleć...
Pozdrawiam niedzielnie