Tak dziś w przerwach w pracy podczytywałam, a potem pojechałam na przejażdżkę! I po drodze spotkałam takich oto chłopaków:
Jako że luby w delegacji to stwierdziłam że będzie impreza w domu. No i zabrałam ich 23! Wybór chłopaków jest bardzo marny,więc albo taki chłopak albo żaden. Cena to ok 11pln. Chyba niezła? Chłopaki niskie bo ok 60-70cm, ale może ładnie będą rosły?
Nie wiem czy pisałam, ale to podłączenie światła uwidoczniło ogromniastą potrzebę ujednolicenia tła. I od razu przeszłam na tryb "działanie"! Myślałam że te 23szt spoko starczy, ale pewnie z 10 jeszcze muszę dokupić. A dziś już nie było z czego, zostało parę egzemplarzy które nie przeszły selekcji. Ale muszę też kawałek zostawić na działanie z tym tarasem, bo mi monterzy zmarnują!
Poczytałam wątek Danusiowy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus no i mam! Taxus baccata. Mam nadzieję, że da się je ładnie prowadzić na w miarę cienki ale zwarty ekran. Wiem, że Marzenka mówiła hicksi lub hilli, ktoś mówił Fastigiata... no ale w sklepach albo pospolity albo pospolity. A w sumie Fastigiata to też odmiana pospolitego. Najwyżej znów się wygłupiłam. Choć tyle że koszt nie aż tak duży.
Już czuję, że w weekend się spracuję! trzeba będzie poszerzyć rabatę, przesunąć trzmieliny żeby miały przewiew, posadzić cisy, posadzić trawy, przesadzić żurawki. OBY NIE PADAŁO I NIE BYŁO SUPER GORĄCO! OBY!
Oczywiście kolejne pytania - co ile sadzić [Danusia pisała 3-4 na 1mb] ale chyba posadzę więcej żeby ładnie zachodziły.