Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ogrodowe marzenia... 08:55, 04 sie 2014

Do góry
zapraszam na poranny spacer po Żelazowej Woli.
Ogród na Batuty 08:51, 04 sie 2014

Do góry
Witam,

dziękuję za odwiedziny . Niestety na nowych osiedlach z intymnością w ogrodach jest ciężko
Co do schodów to są oczywiście. Bezpośrednio przy wyjściu na taras, pod samym oknem balkonowym. Z jednej i z drugiej strony. Może na tym zdjęciu będzie lepiej widać

Miałam pytanie właśnie o te nieszczęsne gazony widoczne na zdjęciu i o Golden Tuffet. link poniżej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2657-thuja-occidentalis-golden-tuffet?page=3
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:42, 04 sie 2014

Do góry
Graham Thomas

Buksikowe kulki muszę zabrać spod morwy, bo się marnują..

Domek z mieszkańcem

Miłego dnia! Poniedziałek, do pracy!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:39, 04 sie 2014

Do góry
NN - Pinky Winky - zakwitnie po 3 latach, wreszcie obok Kyushu

Młode buksiki, muszę gdzieś obwódkę stworzyć obok pierwszy aster

Marmoladkom obcięłam kwiatostany, obok dzika róża

Nowa rabatka - znowu nieostra

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 08:34, 04 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Lime light piękna jest!

Zgadzam się, że limka piękna jest, a dodam jeszcze, że pięknie jest tutaj kawał dobrej roboty wykonany.

Widzę, że nie tylko ogród galopuje, wątek też Poczytałam, że taras jeszcze w trakcie formalności, więc czekamy cierpliwie
Z oświetleniem super wygląda, zyskacie dodatkowy salon do korzystania latem. A jakie zimy są w Belgii?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:33, 04 sie 2014

Do góry
Tu niewiele widać - ostrość do bani

Kulkowo-trawowo zamiast kompostownika

W stronę tarasu - dosadzone żurawki i żółte hosty i przy tarasie - hosty Patriot

Za tarasem po prawej poletko Marmoladek
Mały ogród i rozterki projektowe 08:33, 04 sie 2014

Do góry
Witaj Ewciu . Dziękuje za wzięcie udziału w dyskusji.

Jeżeli chodzi o pnącze, to gdzieś w internecie wyczytałam,że akurat winobluszcz nie niszczy tynku i nie wymaga podpory - ponoć nie posiada korzeni przybyszowych ale przylgi i dzięki temu nie niszczy tynku... Jeżeli ktoś ma inne doświadczenia bardzo proszę, żeby napisał - na pewno nie chcę uszkodzić elewacji. Samo pnącze w tym miejscu jest moim zdaniem konieczne - nawet w projekcie architekt je tu zasugerował. Bardzo podobny dom do naszego: http://z500.pl/projekt/115/Z122,dom-z-poddaszem-i-garazem-o-przytulnym-wnetrzu-z-antresola-nad-salonem-i-lukarna.html i również podobna propozycja zagospodarowania tej ściany.

Do płożącego iglaka sama nie byłam przekonana - wykorzystam Twój pomysł z trawami i spróbuję nieco przebudować plan rabaty.

Ta wiśnia, o której pisałaś jest śliczna, i chyba ją posadzę ale przed ogrodzeniem, żeby tworzyła pietro nad cisami, na rabacie wolałabym coś właśnie bardziej swobodnego, żeby dodać całości takiej naturalnej swobody.
Ponad to brzoza to moje marzenie - specjalnie szukałam mniejszej odmiany. Brzoza doorenbos dorasta do max 10m wysokości i 7,5 szerokości - w takim układzie w zasadzie nie sięga ścian domu ani dachu. Poniżej rzut z poprawionymi wymiarami:

To duże koło to właśnie brzoza. Bardzo bym ja tam chciała, ale jezeli stanowczo odradzacie to z niej zrezygnuję.

Z kolei pigwowiec (z uwagi na owoce) to życzenie mojego męża,muszę tę roślinę gdzieś umieścić i jak na razie to jedyne miejsce gdzie można go posadzić.
Moja "przyziemna" :) pasja 08:32, 04 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Z dzisiejszej wyprawy do Świerklańca

Wygląda jak daleki kuzyn mojego Jimiego, hi, hi
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:30, 04 sie 2014

Do góry

Limki ze Skierniewic, a obok moje ubiegłoroczne sadzoneczki jedna zakwitnie!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:27, 04 sie 2014

Do góry
Poranne fotki. Aparat ma problemy ze złapaniem ostrości z większej odległości. Z bliska jest ok. Muszę go rozpracować

W donicach przed domem:

Pomidorki i fasolka

Bukszpanowe przyrosty

Koktajlowe i cynie

Pastella i jeżyny
Ogródek Ewy 08:13, 04 sie 2014

Do góry
tylko zieleń a jaki efekt

Nallar napisał(a)
Tylko zieleń.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:10, 04 sie 2014

Do góry
To chyba Korresia
Ogród w Puszczykowie 08:02, 04 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Asiu, piękne postępy prac w ogrodzie, wykonanie perfekcyjne . Zaciekawiły mnie takie spłaszczone kule w tle, za brzozami . Co to? Bardzo ładnie wyglądają .

Dziękuję Jagoda
Te spłaszczone kule to buksy jakoweś. Jakie, to dokładnie nie wiem, bo przyjechały do mnie od kogoś, kto już ich nie chciał. Nie były nigdy cięte, a mimo to rosły w takie poduchy, więc to jakaś specjalna odmiana musi być. Jednak sposób w jaki je wsadziłam wogóle mi się nie podoba, a nie za bardzo wiem co innego wykombinować
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:00, 04 sie 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:00, 04 sie 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 07:01, 04 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
moje ogórki ... pierwsze w życiu moje

Ja też mam po raz pierwszy w życiu ogórki, tyle, że u mnie pną się po sznurkach. Ja razie jestem zadowolona z takiego rozwiązania, ogórki czyste, dostęp łatwy.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 06:56, 04 sie 2014

Do góry
igacz3 napisał(a)
Witam
Bardzo bym prosiła o pomoc w identyfikacji tej roślinki, którą spotkałam w Hiszpanii, rośnie szpalerami na chodnikach i ma takie piękne kwiaty kielichy.

Iga.
To drzewo to ,,Sterculia diversifolia".
Nie znam polskiej nazwy. Potocznie określana jest jako ,,kasztan tropikalny".
Kosolkowa Pasja 01:42, 04 sie 2014

Do góry
Olu mam - moja propozycja dla Twoje działki

zaznaczyłam układ rabat, trawnik, warzywniak + sad. Na trawniku linią szarą przerywaną pokazałam ewentualne "ścieżki" - drogi przejścia - drogi podziwiania rabat , odbywania spacerów w wolnym czasie
Gdyś miała jakieś pytania napisz
Miłego dnia
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 00:37, 04 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Agata- tam mam prawie płasko. Na zdjęciu po prostu się zlało, a teren podnosi się tylko troszkę.

I to troszeczkę wystarczy
Ale masz ładnie, wspaniała kolorystyka, nie pstrokato, z głową. Rozważnie i romantycznie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:35, 04 sie 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
i na koniec nasza mała ogrodniczka podlewająca z wielkim przejęciem i zacięciem...rowek kancikowy ))

ładnie stroisz swoją ogrodniczkę, śliczne zdjęcietakie słodkie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies