Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 10:44, 03 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Twoje hortki są gigantyczneza rok rabatę trzeba poszerzać

Pięknie Ci rosną Ulcia!!! Oby tak dalej
Sosnowo 10:32, 03 wrz 2014

Do góry
danuta_ napisał(a)
Sebek,

Ale te trawy piękne ,czy to ML taki wysoki urósł czy coś innego? Pozdrówka Danuś.
Pszczelarnia 10:28, 03 wrz 2014

Do góry
Vivo, ten penstemon 'Mystic' ma kwiatostany jednak wyższe tak do "podudzia":
Na przekór przeciwnościom - ogród Iwci 10:23, 03 wrz 2014

Do góry
Witajcie. Dzięki Ogrodowisku zaczął rodzić się moj ogród. Dawno temu, w wątku "mój przyszły ogród" stawiałam pierwsze kroki i choć prace nadal posuwają się powolutku - postanowiłam pokazać to, co mam. Na pierwszy ogień poszedł przedogródek i rabaty wzdłuż wschodniego płotu - najtrudniejsze dla mnie, bo bardzo problematyczne. Oto początki:
Wtedy poznałam "ogrodowisko" i zaczęłam szukać: czego chcę, jak ma wyglądać mój ogród. Powoli, dzięki zaangażowaniu forumowych dobrych ludzi (tu ukłony dla Ewyml) zaczęły rodzić się rabaty...
i muszę was opuścić do wieczora
Pszczelarnia 10:22, 03 wrz 2014

Do góry
Leida napisał(a)
No i co zerknij czy takie jest to Twoje Hummelo, bo coś zupełnie inne wydawały mi się liście twojego egzemplarza.
Ten ma sztywne wyprostowane pędy, i bardzo zwarte kępy, kłosy może troche mniejsze od tego zwykłego ale za to w świetnym kolorze i dużej masie. Kwitnie niezawodnie, wytrwałe w każdych warunkach, generalnie świetna odmiana. Jak masz inny to dawaj znać bo moje już się trochę rozrosły a naprawdę warto mieć go w ogrodzie

Hania, tak mam 'Hummelo'.

Zobacz, czy tę pysznogłówkę chcesz? To jest ta jakby'Scorpion' (podsadzona jarzmiankami)
Ogródek Iwony 10:17, 03 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kupiłam też zawilce. Czy one mają jakieś nazwy? Sadzić je w cieniu, czy na słońcu?

To zawilec japoński. Mam go kilka lat w swoim ogródku i niczym go nie okrywam(może łagodniejszy klimat)Rośnie i w cieniu i w słońcu. Rozmnaża się rozłogami pod ziemią. Mam jedno takie miejsce gdzie z jednej sadzonki zrobiła się zawilcowa polanka.
Wilcza Góra 10:07, 03 wrz 2014

Do góry
wychodząc już z tematów kuchennych...opuszczamy kuchnię i wchodząc do ogrodu...zostawiam Was w lasku brzozowym i uciekam ..(dla chętnych: są kozaki )

Sosnowo 10:04, 03 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Danusiu. Piękny ogród, aż dech zapiera. Widać jaką miłością pałasz do niego, a rośliny Ci się odwdzięczają. Wrzosowisko... żadne słowa nie opiszą tego cuda.
Zaznaczam, bo szukam inspiracji do mojego "ogrodu" i jestem pewna, że tutaj jeszcze nie jedną niespodziankę znajdę.
Pozdrawiam słonecznie

Witaj Asiu w moim ogrodzie. Zapraszam w poszukiwaniu inspiracji, a nóz coś Ci wpadnie w oko
Roślinkom faktycznie u mnie chyba dobrze, bo z roku na rok coraz trudniej mi je opanować - cięcia zawsze jest co niemiara.
Sosnowo 09:59, 03 wrz 2014

Do góry
Sebek, fajnie że wpadłeś - dziekuję, za miłe słowa, które motywuja do kolejnych działań.
Zbysiu, witaj, wrzosowisko rozrasta się w zastraszającym tempie, nie spodziewałam się, że roślinkom tak dobrze tam będzie. Za moment pewno trzeba będzie kolejną korektę robić.

A tu drugi wszosowy "miszung"

Ogródek Iwony 09:55, 03 wrz 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kupiłam też zawilce. Czy one mają jakieś nazwy? Sadzić je w cieniu, czy na słońcu?

Witaj Iwonko
Zawilce bardziej w cień,zimą przykryj grubą warstwą liści czy kory by nie przemarzły.
Miłego dnia
Ogród wiecznie nieskończony 09:54, 03 wrz 2014

Do góry
Nie wiem czy widać ale wzdłuż ogrodzenia posadziłem buczki zielone, bedzie takie jak ja to nazwałem wiszący zywoplot zielony bo na dole rosną purpurowe pęcherznice. Jeszcze musze dorobić piękny stelarz bo buczki beda prowadzone na płasko
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:53, 03 wrz 2014

Do góry
bacowa napisał(a)

Karola witaj . prace budowlane zakończone, ogarniam teren po budowie
pozdrawiam (zdjęcia potem usunę)

Ewcia ale czad.........piekny ogród zimowy......zazdroszczę !
Ogród wiecznie nieskończony 09:47, 03 wrz 2014

Do góry
W planach zmiana klombu w ogrodzie, wywalam wszystko zostawiam tylko lawendy od Józi , cebulki i wkopię nowy świerk kłujący hoopsy w miejscu hortki ale poczekam jeszcze troszkę zeby ja przenieść a pomiędzy świetkiem i lawendą
będą róże. Taki oto plan
Tulipan - Tulipa 09:39, 03 wrz 2014

Do góry

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:25, 03 wrz 2014

Do góry

A u mnie większość prac po jednej stronie została zakończona, pare zdjęć poglądowych z etapami pracy:

Całość przekopana widłami (przy okazji mieszanie warstwy starej ziemi z nową)

Wszystko zostało zgrabione

Następnie wyprostowane deskami

Poziomowanie terenu, z grabieniem grabiami 32 zębnymi.

Zostało jeszcze wałowanie, oraz ostateczne oczyszczenie ziemi z kamyczków itp. Nasiona już w drodze, także do końca tygodnia chciałbym już posiać. Wczoraj troche popadało więc ziemia delikatnie osiadła.
Ogród Margaret-ki :) 09:24, 03 wrz 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Moje oznaki zbliżającej się jesieni - wrzosy:

Haha Gocha też mam takie tylko narazie w domu mi przypominają o jesieni , piękne
Może i mnie się uda?! 09:16, 03 wrz 2014

Do góry
Mój wstępny pomysł na rabatki, przepraszam za jakość ale nie niestety nie mam talentu plastycznego
Ogólny rzut na całość, nie mam pomysłu na rabatę z tyłu domu strona północna powyżej skarpy. Nie wiem dlaczego zdjęcie wkleja się do góry nogami nie ogarniam jeszcze tego tematu więc przepraszam.

Taki pomysł mam na rabatkę w lewym dolnym rogu działki ( ten z oczyszczalnią)

Tutaj jest dalsza część lewej strony aktualnie mamy posadzony cały rząd Smaragdów ale chciałabym część wykopać i na ich miejsce wsadzić serby, co uważacie? Na stronę północną działki nie mam właśnie pomysłu i tutaj prośba do Was o jakieś sugestie?

I prawy dół
Tulipan - Tulipa 09:09, 03 wrz 2014

Do góry

mata hari

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:58, 03 wrz 2014

Do góry
eda napisał(a)

Buziole

Bardzo piękny uśmiech ale poproszę o szerszy
dla Ciebie na miły, pogodny i radosny dzień..

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:53, 03 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Małgoś śliczne te kosmosy- takie delikatne i kolorami uzupełniają się wzajemnie Nie widać u Ciebie jesieni wcale

kosmosy lubię wdzięczne są, bujnie kwitną, z deszczem też dają radę w przyszłym roku poluję na kosmos czekoladowy

Jesieni nie zapraszam jeszcze do ogródeczka chociaż już spotkałam ją po drodze...

Pozdrawiam serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies