Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

polinka 15:32, 02 wrz 2014

Ewo dawno mnie u Ciebie nie było i powolutko nadrabiam zaległości. Czytam o dylematach w wyborze nawierzchni na placyk wypoczynkowy i muszę stwierdzić, że jestem zakochana w kostce granitowej. Elegancko się u Ciebie prezentuje parking i te dodatkowe pasy dla aut. Kostka w połączeniu z trawnikiem i zielenią roślin tworzy zgrany duet
Powoli i ja zaczynam myśleć nad rozplanowaniem wjazdu z granitu ale mam czas-inwestycja zaplanowana dopiero za dwa lata. Będę podglądać jak rozmieścisz te płyty.
Pozdrawiam z jesiennej Doliny Baryczy
Pszczelarnia 16:43, 02 wrz 2014

Sobie ku pamięci:
By limiting the palette, the resulting cohesion makes for a striking space which feels very much like a garden, rather than a hotch-potch collection.
Milka 17:16, 02 wrz 2014

Fajny nr strony, 808, dobrze wróży ku pamięci
fajnych gości miałaś w Pszczelarnii i ciekawie ogród pokazali
Pszczelarnia 10:22, 03 wrz 2014

Leida napisał(a)
No i co zerknij czy takie jest to Twoje Hummelo, bo coś zupełnie inne wydawały mi się liście twojego egzemplarza.
Ten ma sztywne wyprostowane pędy, i bardzo zwarte kępy, kłosy może troche mniejsze od tego zwykłego ale za to w świetnym kolorze i dużej masie. Kwitnie niezawodnie, wytrwałe w każdych warunkach, generalnie świetna odmiana. Jak masz inny to dawaj znać bo moje już się trochę rozrosły a naprawdę warto mieć go w ogrodzie

Hania, tak mam 'Hummelo'.

Zobacz, czy tę pysznogłówkę chcesz? To jest ta jakby'Scorpion' (podsadzona jarzmiankami)
Pszczelarnia 10:28, 03 wrz 2014

Vivo, ten penstemon 'Mystic' ma kwiatostany jednak wyższe tak do "podudzia":
Bogdzia 10:30, 03 wrz 2014

Śliczności pokazujecie . Pozdrówka.
Kondzio 10:31, 03 wrz 2014

Oj jak zwykle bajkę pokazujesz uwielbiam twoj ogrod dom czuje sie w nim jak w innym świecie
Pszczelarnia 11:00, 03 wrz 2014

A na tym zdjęciu, choć niewyraźnie, bo na drugim planie widać różnicę koloru poszczególnych pysznogłówek. Ta po lewej to różowa, ta po prawej to jakby 'Scorpion' - chyba fioletowo-karminowa i zdecydowanie wyższa od pozostałych. Pomiędzy nimi są kwiatostany penstemona palczastego.

malkul 11:05, 03 wrz 2014

Uwielbiam do Ciebie zaglądać, Takich rabat pięknei skomponowanych ukiweconych z gustem i wyczuciem nei ma na całym O.
Kondzio 11:07, 03 wrz 2014

malkul napisał(a)
Uwielbiam do Ciebie zaglądać, Takich rabat pięknei skomponowanych ukiweconych z gustem i wyczuciem nei ma na całym O.
O wypraszam sobie hi hi hi