Może to faktycznie wina kiepskiej mieszanki...
Zrobiłem zdjęcia poglądowe sytuacji na moim trawniku Wczoraj wieczorem skoszony, dzisiaj rano dokładnie wygrabiony. Zdjąłem z niego ogromną ilość zaschniętej trawy + część skoszonej nie zebranej do kosza w kosiarce. Pytanie teraz takie - czy dosiewać, czy po prostu zostawić i kosić regularnie? A jeżeli dosiać, czy przysypać nasiona cienką warstwą ziemi, czy zostawić nasiona na wierzchu - nie uschną?
Zaczęłam wczoraj wojnę z tą rabatą bo była za wąska siedzą tam same róże mimo pryskania grzyb je dopadł i siedziały takie gołe a miałam posadzoną tylko trzmielinę zieloną wiosna 2013
Gocha dziękuję za zaproszenie Aneta1309 ,Zeta ,pagap ,dorciabe, KasiaWB,Vita
Jestem prze szczęśliwa że udało mi się Was poznać ! Jesteście cudni Bardzo miło spędziłam sobotę !! micha mi się uśmiecha jak patrzę na fotki więc muszę mieć kilka zdjęć u siebie co by humor mi nie uciekł !
Pożyczone fotki tak na pamiątkę żebym miała
Bardzo cieszę się że do takiego spotkania doszło i że mogliśmy się poznać
I inna rabata, duża większa, skomponowana z bylin z dodatkiem roślin jednorocznych, posadzonych tak, by każdy fragment był w jednej tonacji kolorystycznej.
Tutaj też widać tabliczki z nazwami każdej rośliny.
W Pradze są dwa ogrody botaniczne. Większy i ciekawszy jest ogród w dzielnicy Praha Troja. Poza wieloma kolekcjami botanicznymi są tam też rabaty "pokazowe" w sam raz dla ogrodników...
Każda roślina ma swoją etykietkę, także z nazwą odmiany. Dla mnie to doskonały pomysł na ciekawe inspiracje...
Serdecznie pozdrawiam zaglądających a zwłaszcza piszących.
Na razie zostawiam bukiet z rabaty na kwiaty cięte, które to kwiaty zostały ucięte i wstawione do wazonika, zgodnie z przeznaczeniem.