Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

Sebek 17:39, 14 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
byłam po wrzosy

I tak każdy zachwyci się kulkami Ale wrzosy tez spoko, tak jak ta krzywa choinka
Madzenka 19:08, 14 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Jude the Obscure

Oszołomiający silny zapach, korzenno owocowy z nutą egzotycznych owoców i wina. To zapach wybitny, chyba najbardziej zbliżony do wanilii. Zmysłowy, upajający i egzotyczny

Przekopiuj proszę ten opis do wątku o różach Austina. Skoro pachnie wanilią to musi byc zachwycająca.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/350-roze-davida-austina?page=37#post_4
BusyBee 19:52, 14 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Jude the Obscure

Oszołomiający silny zapach, korzenno owocowy z nutą egzotycznych owoców i wina. To zapach wybitny, chyba najbardziej zbliżony do wanilii. Zmysłowy, upajający i egzotyczny

No Ty to potrafisz człowieka zatkać!! W życiu nie wydumałabym takiego opisu zapachu......Jak w perfumach ...i to z górnej półki...
jazzy 20:09, 14 wrz 2014

Wow! Cóż za kwiat! Cóż za opis!
23:26, 14 wrz 2014
Ewka kusisz kusisz..różami Wzrokowo zapamietuję nazwy róż ale z taką spotykam się pierwszy raz i jak jeszcze opisałaś jej zapach..tak obrazowo niczym..."W pachnidle"..
09:45, 15 wrz 2014
ewakatowice napisał(a)

w jednej z donic mam turzyce EVEREST, panuje półcień i faktycznie rozjaśnia

Witaj Ewka
Znalazłam u Ciebie turzycę 'Everest' Posadziłam u siebie trawki bez identyfikatora,w drodze gdzieś się zawieruszyły jak zwoziliśmy rośliny.I kochane dziewczyny podpowiedziały,że może to być właśnie 'Everest' albo 'Silver Screpte'.Jak u Ciebie zimuje ta Twoja turzyca,są z nią jakieś problemy? Wymaga okrycia?
A jeszcze odnośnie tego kominka meksykańskiego.Twój składa się z dwóch części? Można je zdejmować?

Cebulowych już część wsadziłam,resztę dosadzę jak uporam się z doniczkami
Miłego dnia,u nas fajnie,słonecznie ale nie obraziłabym się gdyby popadało
10:09, 15 wrz 2014
ewakatowice napisał(a)

Anulka, jak pytasz o kominek meksykański czyli to gliniane coś na placyku to spisuje się rewelacyjnie.
Stoi od ubiegłego roku, dogrzewam się w jesienne i zimowe wieczory a i często pełnił funkcje grilla.Oczywiście możesz schować, ciężki jakoś szczególnie nie jest około 15 kg… w 3 elementach …
Całosezonowo „działa”

Ale jestem detektyw..znalazłam na 353 stronie To już wszystko wiem,zamawiam
ewakatowice 14:41, 15 wrz 2014

Aniulka napisał(a)

Witaj Ewka
Znalazłam u Ciebie turzycę 'Everest' Posadziłam u siebie trawki bez identyfikatora,w drodze gdzieś się zawieruszyły jak zwoziliśmy rośliny.I kochane dziewczyny podpowiedziały,że może to być właśnie 'Everest' albo 'Silver Screpte'.Jak u Ciebie zimuje ta Twoja turzyca,są z nią jakieś problemy? Wymaga okrycia?
A jeszcze odnośnie tego kominka meksykańskiego.Twój składa się z dwóch części? Można je zdejmować?

Cebulowych już część wsadziłam,resztę dosadzę jak uporam się z doniczkami
Miłego dnia,u nas fajnie,słonecznie ale nie obraziłabym się gdyby popadało

Anulka,
Turzyce mam jak i wszystkie nasadzenia od tegorocznej wiosny. Moja wiedza jest jedynie teoretyczna. Okrywać nie będę

ewakatowice 14:44, 15 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Ewka kusisz kusisz..różami Wzrokowo zapamietuję nazwy róż ale z taką spotykam się pierwszy raz i jak jeszcze opisałaś jej zapach..tak obrazowo niczym..."W pachnidle"..

Może moje róże nie są w modnym różu : ale są piękne i naprawdę jak ktoś taki jak ja uwielbia zapachy to polecam.
Zmysłowa…
ewakatowice 14:44, 15 wrz 2014

jazzy napisał(a)
Wow! Cóż za kwiat! Cóż za opis!

Ty to pewnie nie bedziesz miała róż...

eee... pewnie nie wytrzymasz i się skusisz