Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 20:57, 02 wrz 2014

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 20:55, 02 wrz 2014

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 20:54, 02 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
moja Ewelina została w rajskim chyba, że któraś z dziewcząt wykopałapozdrawiam kwiatkiem Anny pozyskanej z ogrodu botanicznego w Poznaniu, ta piwonia to stara odmiana

Szkoda Eweliny , ale Twoja imieniczka równie piękna jak ona. Ja mam ciągły niedosyt piwoni i z trudem powstrzymuje się przed nowymi zakupami.

Ato mój zwariowany ciemiernik , tak już ma że zaczyna kwitnienie latem

Pozdrawiam Jasia
Bajkowy ogród Weroniki 20:51, 02 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Weronika... widzę, że maż może ma inny gust od Twojego (ale czy na pewno, bo wybór rośłin jest podobny ???)... ale to bardzo zaawansowany ogrodnik
Lasek bardzo mi się podoba
Klapek w kolorze leżaczka
Zmiany na rabatach fajne.. ogród się uporządkował.. ta nasza miłość do koloró i chęć uporządkowania... oj ciężko nam..
Pomiziaj Kajtka

Aniu, mój M lubi iglaki, bukszpany, rh i trawy. Lubi siać i przesadzać bratki, aksamitki, a teraz zapowiedział niecierpki do lasu. Zaawansowany tak, zaliczył ATR i praktykował...las, ogród i warzywnik parę lat.
Pod moim wpływem jednak dostrzegł wpływ na ogród zadbanego trawnika, kancików i linii porządkujących. Lubi, żeby go przekonywać, a ja lubię mieć swoje zdanie bez narzucania i przekonywania kogokolwiek.
Rabaty są jednak kompromisem. Zawsze chciałam mieć róże, mój M nie. Musiałam więc cierpliwością, sposobem i stopniowo je do ogrodu wprowadzić, a wolałabym rewolucyjnie natychmiast.
Podobieństwo też wynika z przenoszenia nadmiarów, szkoda wyrzucić.
Pozatem zmieniamy się i staramy się czynić ogród już mniej eksperymentem a raczej stabilną wygodą. Masz rację, i te nasze ciągoty do kolorów a jednocześnie do porządku, trudne do pogodzenia.
Róże moja miłość...kwitną od czerwca do listopada.

Moja Luisa w kartonie, Aniu wg Twojej (i angielskiej) rady ratowana, mocno przycięta w sierpniu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:48, 02 wrz 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
To z wczoraj

A tak ogólnie - lili chyba jednak za zimno - pąk się nie otwiera A taka miała być ładna...

Masz dwa w jednym, te owalne liście i zielony kubek nasienny należy do grążela żółtego, a okrągłe do lilii wodnej, najprawdopodobniej w odmianie 'Attraction'. Grążela warto oddzielić od lilii i usunąć, jest zaborczy i wysiewa się, zbyt duży do oczka wodnego.
Jak świeżo sadzona, to dokładnie, jest już za zimno. W żyznym, ciężkim podłożu, odmiana ta wyda w sezonie sporo kwiatów.

Wilcza Góra 20:46, 02 wrz 2014

Do góry
ta jest szeroka 220 cm...schodzimy nią z tarasu...

tu widać, że ma jeszcze "odnogę" w prawo, całkiem cienką

i chyba nie mam więcej pod ręką dla Pszczółki
Ogród prawie romantyczny 20:45, 02 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Wczoraj przesadzaliśmy tuję spora urosła i zastanawiam się, czy się przyjmie. Na szczęście dla niej cały czas pada, więc jest szansa

.

Przesadzałam prawie 3 metrowe thuje w środku upalnego lata , były podlewane i wszystkie bez problemu sie przyjeły więc sie nie martw bo to mocne rośliny.Pozdrawiam.
Ogródek Ewy 20:45, 02 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewunia, wszystkiego najlepszego.

Mirella, bardzo dziękuję za życzenia i przepiękną różę.
Wilcza Góra 20:44, 02 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Oglądam i patrzę. Podziwiam i wzdycham. Aż nagle mam "hereka". Widzę jak będzie wyglądała moja trawiasta ścieżka (któej powstanie postuluje M.). Brak wyobraźni przestrzennej uniemożliwił mi zrobiebie jej, choć należało. Nie żałuję zwlekania - mam piękną wizualizację.

Ile ona ma szerokości? 130 cm? Dwie osoby z taczkami się miną?
Czy ta trawa na tak wąskim pasie dobrze się sprawuje, nie podsycha nadmiernie, nie jest zacieniona przez rabaty z 2 stron? To moje wątpliwości i pytania.

szerokość zmierzona: 110 cm
2 ogrodników nie da rady się minąć niestety
trawa jest tu od początku i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń
nie podsycha wcale a wcale
ale ta konkretna jest w półcieniu ... zacieniona z obu stron...chwyta koło godziny słońca dziennie od przodu...
...mam też kilka takich w pełnym słońcu...cień nadchodzi około 17-18
....i też się nie skarżą...
np takie:

...i ta lokalizacja z wąską ścieżką (na zdjęciu po lewej stronie)... bez chwili cienia:

U BusyBee w ogródku... 20:43, 02 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
może zamiast tej szarej trawki, trawka w kolorze żółtym?

Trochę żółtego ( 5 traw gold fountain ) jest po lewej- może tu będzie lepiej widać... Są tam też mini- kuleczki buksikowe

Postawić trawkę nad i... 20:42, 02 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
robocza perspektywa...

...pozdrawiam Was cała w skowronkach...

Ło matko jak cudnie ja tez w skowronkach
Ogródek Ewy 20:38, 02 wrz 2014

Do góry
Ewunia, wszystkiego najlepszego.

Ogród u stóp klasztoru 20:29, 02 wrz 2014

Do góry

Alinko, cały Twój ogród o tej porze roku to bajka , ale to miejsce dla mnie to raj
Ogród i nie tylko... 20:28, 02 wrz 2014

Do góry

Madziu, wygląda pysznie Moja teściowa wypowiedziała prywatną wojnę wiadomo komu i teraz mam szarlotkę w domu co drugi dzień, nie nadążamy jeść
Ogród u stóp klasztoru 20:28, 02 wrz 2014

Do góry
cd

Pozdrawiam cieplutko Jasia
U BusyBee w ogródku... 20:28, 02 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Wizualizacja dla Pani Ewy? Fajna ?
może zamiast tej szarej trawki, trawka w kolorze żółtym?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:27, 02 wrz 2014

Do góry
trochę mieczykowo...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:26, 02 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
W tym roku też powsadzałam patyki po przycięciu hortensji ale ukorzenionych mam mniej, a ile sadzonek będzie to okaże się na wiosnę
Danusiu obwodka jest z trawy, kostrzewy sinej

Aniu, oby nowych sadzonek było jak najwięcej. A kostrzewa u Ciebie juest cudna - zapytam jeszcze ile lat ja masz? Ja kiedyś ją miałam, jednak po dwóch latach nie wygladała ładnie - kępy bardzo wyłysiały i było sporo uschnietych źdżbeł. Bez żalu sie jej pozbyłam.
Ogród u stóp klasztoru 20:24, 02 wrz 2014

Do góry
Alinko bardzo dziękuję za gościnę, za możliwość oglądanie Twego pefekcyjnego ogrodu, niestety deszcz nas zbyt szybko wygonił z ogrodu .

Moja ulubiona ławeczka

cdn
Ogrodowa zachciewajka :) 20:20, 02 wrz 2014

Do góry
Kosmosy

jakiś żółty. poratujecie nazwą?

i ukochana moja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies