przeorganizowalabym te nasadzenia zupelnie. To nie moze tak byc, w trawie - zle Ci sie kosi, zapewne?
Pod domem cien, ale hortensje tam dadza rade! Te tujki juz mniej, ale moze zrobic tam 2 rabaty, jedna-nowa-zaraz przy domu,z hortensjami i trawami, z trawiastą ścieżką pomiędzy nowa a stara (z tujkami) - rabatą? Bo na razie nie wygląda to dobrze...
Martika, ale pięknie będzie!
ale nie sadziłabym już kolejnych nigr, wystarczy ta jedna, a 2 kolejne byłyby mniejsze od tej... jak Ci brakuje czegoś po obu stronach, to może Marikeny wysoko szczepione?
podsadziłabym to wszystko berberysami mini, carexami zimozielonymi, lub czymś co jest ładne tez zima i wiosna... może bergenie? te mini - cudne są mini bergenie i carexy
Rozumiem Twój natłok spraw bo sama jestem w jakiś już nawet nie natłoku ale szaleństwie , jak zawsze podziwiam Twój ogród który jest kolorowy, czyściutki wręcz słoneczny . Twoje Różyczki są przez duże R a Horti wręcz słodkie.
Pozdrawiam serdecznie
gdzieś wyczytałam, że nowsze odmiany są pozbawione tego związku (olejku), który je przyciąga w takim razie musisz być posiadaczką takiej właśnie odmiany szczęściara ja przez te koty się do niej zraziłam i zamieniłam na szałwię
pokochałam ją tego lata z powodu obfitego kwitnienia
Dzień Dobry, odbyłam miły spacer. A poniższe widoki bardzo ciekawe i oryginalne. Domek i skrzynie - cudnie zakomponowane. I plac zabaw bardzo ładny. Nietuzinkowo. Gdzies koniecznie posadziłabym łany rozplenic do tego gołębiego błękitu.