Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:38, 01 wrz 2014

Do góry
Nie wiem czy będzie widać, żekomo można stosować do października mam nadzieję, że skoro byli na targach to dystrybucja będzie w Polsce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 01 wrz 2014

Do góry
Ciąg dalszy serialu..
Dzisiaj nie miałem zbyt wiele czasu, prace rozpoczęte po 14, a przed 18 wygodnił mnie deszcz.
Trwa dalsza rozróba na rabacie i obecny etap przeznaczony jest dla ludzi o mocnych nerwach.
Coś z serii znajdź różnice

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 01 wrz 2014

Do góry
Nie wiem czy będzie widać
Ogród w Tarnowie 21:34, 01 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie też kwitną rh te same to Baden Baden. Rysiu a jak teraz wygląda Twój klon schirasawy? Masz może zdjecie?Pozdrawiam.

Bogdziu mój klon schirasawy nie zdradza objawów do niepokoju, nie wiem o co chodzi?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:33, 01 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu piękne masz agastache i sadziec jak kupiłam sadźca ale nie widzę, żeby gdzieś rósł chyba wyciepałam wiosną
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:32, 01 wrz 2014

Do góry
AgaAga napisał(a)
Jak można być taką "Małą Mi" i stworzyć tak wielki i wspaniały ogród, ja jestem duża ale musiałabym mieć ze 3 życia aby tego dokonać, nie no może udało by mi się jak bym dzieci oddała po sąsiadach, zostawiła pracę i nie spała po nocach pozdrawiam i gratuluję

Jakoś się dało wszytko pogodzić... z drobnym wyjątkiem.. nie mam już małych dzieci... na szczęście. Są zbyt absorbujące Przy małych dzieciach to nie robota.. chyba, że jest jaka babcia pod ręką.
A że jestem Mała to łątwiej wejść w te krzaki i sie uwijać na rabatach

A tak wogle to witam w moim wątku.. rewizytę złożę innym razem, ale ... jakoś ostatnio spowolniłam się, by nie powiedzieć, że sie popsułam

Pszczelarnia 21:31, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pani Przyrodo! To już nie planowanie a nerwowe działania ogródkowe. Zakupy roślinne a potem aktywności i zawody ogrodowe pt. bieg z roślinami, sprint ogrodowy podczas sadzenia, rzut kilofem do dziury, podnoszenie ciężarów w taczce raz wołanie do domowników "trzymajcie widłami słońce", żeby dzień się nie chylił tak szybko ku zachodowi.

Ja też powolutku rozsadzam i przesadzam byliny a dnia coraz mniej o 20.00 istne ciemności zostawiam zwiastuna jesieni pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:30, 01 wrz 2014

Do góry
danuta_ napisał(a)

Aniu, fajnie, że udało się ukorzenić hortensję - zawsze parę groszy zostanie w kieszeni
Powiedz mi proszę, co to takiego niebieskiego jako obwódka na pierwszym i drugim zdjęciu?
W tym roku też powsadzałam patyki po przycięciu hortensji ale ukorzenionych mam mniej, a ile sadzonek będzie to okaże się na wiosnę
Danusiu obwodka jest z trawy, kostrzewy sinej

Pszczelarnia 21:29, 01 wrz 2014

Do góry
Pozdrawiając zaglądających, dziękując za pamięć, zapraszam wszystkich na zdjęcia ogrodu Coton Manor do istniejącego wątku. Szukajcie na Forum.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:28, 01 wrz 2014

Do góry
grujecznik niezmiennie mnie zachwyca...już niedługo będę się nim cieszyć przy tarasie

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 01 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wino marki różanej w zimie jak najbardziej wskazane.
Ja zrobiłam nalewkę różano malinową, wyszła tak dobra, że nie wiem czy do zimy dostoi. A grzybków Ci dużo życzę, bo wiem, że lubisz.

Haniu ja też poproszę o ta malinowo-różana nalewkę dobra jest na grypęz grzybkami gorzej nie mam z kim jeździćale dzisiaj na obiad miałam risotto z rydzami
Dla odmiany czas na zmiany... 21:25, 01 wrz 2014

Do góry

ostrogowiec mizerny

będzie kwitła hosta i szałwia od Madziuli

kocimiętka powtarza kwitnienie
Pszczelarnia 21:24, 01 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
(...)
Twój ogród pięknie i letnio zarośnięty.

Gabrysiu, a ja tęsknię do jesiennych rabat i tej mglistej deszczowej pogody w Coton Manor:

Dla odmiany czas na zmiany... 21:22, 01 wrz 2014

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 21:19, 01 wrz 2014

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 21:17, 01 wrz 2014

Do góry
z góry przepraszam za jakość zdjęć ale robiłam telefonem

Pszczelarnia 21:17, 01 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnośnie łuku, rysunek mi się nie udał, bo jestem nieprzytomna po podróży męczącej, ale wybacz jakość rysunku

Gnij mniej więcej od 2 metrów, wbij choćby kołek, do niego drut gruby owiń i wygnij w kształt pożądany

łuk lub brama spiczasta. Zielony kolor nieważny, żółty i czerwony ważny. Tnij już gałązki boczne, nie przewodnik, musi się zagęszczać.

Była omawiana kwestia grabów kształtowanych na bramy, pergole, tunele. Ktoś już o tym wspominał, potwierdziła Danusia: najlepsze są te zwykłe graby. Rozkrzewione od dołu, z właściwym układem (splątaniem) gałązek. Ja posadziłam graby w odmianie fasigita - będę obserwować zachowanie się mojego przejścia w bramce. Zawsze można wymienić .
Dla odmiany czas na zmiany... 21:11, 01 wrz 2014

Do góry
pokażę Wam moją ostatnią 'robótkę'

musimy wykonać opaski wokół domu...na pierwszy ogień poszła strona przy tarasie....
najpierw przymiarki ...i poszło

przy okazji posadziłam graba...ma robić za niewysoki żywopłot...tam gdzie doniczki będzie trzcinnik krótkowłosy
Pszczelarnia 21:01, 01 wrz 2014

Do góry
Wracamy do zagadnień technicznych.
Omawialiśmy na O. sprawę nawierzchni przy stole ogrodowym, tutaj. Na wątku oddawano głosy, czyniono porównania szlachetne do ogrodów angielskich i postulowano: deski, cegła, żwir ubity, klepisko:

Danusia nasza z Hanią (Leida) wykonały wizję lokalną. Głowiły się bardzo przez 1 dzień. Uradziły: kostka z płytami kamiennymi. W jakiejś kombinacji. Dlaczego zapytacie?
Mam taki podjazd:

Mam takie płyty w zielniku:

Takie pasy dla dodatkowych aut parkujących:

I wprowadzanie dodatkowego elementu nawierzchni oprócz trawników byłoby zgrzytem, jednak. Architektura wokół domu łącznie ze strumieniem jest "spokojna", kamienie solidne. Stoły są kamienne. Cały ten granit (nawet ten w strumieniu) złagodzony jest przez masę zieleni i drzew - nie razi (chyba?) - tak sobie tłumaczę.
Na papierze spróbuję rozrysować kombinację kostki kamiennej z płytami prostokątnymi. Chodzi o zachowanie jednolitej granitowej nawierzchni ale złamanej jakimś wzorem.

Testowe dodawanie zdjęć 20:51, 01 wrz 2014

Do góry

moje testowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies