Moja rabata w trakcie przebudowy Tak jak pisałam, chciałam zostawić dwie tuje przy furtce i z drugiej strony jedną tuję. Reszta do wykopania. Wsadziłam trzy hortensje ogrodowe i chciałabym żeby tam rosły Karmnik dostanie nową "nóżkę". I co dalej???
Hm no trochę szybko lato się skończyłam ale na biesiadowanie nie narzekam ogólnie - w tym roku impreza za imprezą trwała od maja
Teraz ciąge siedzimy w altance, już 2 gosciny tam byłi dach sie przydał baaardzo! A na jesień mamy z mężem urodziny i znów sie szykuje gril w altanie, byle nie padało.
Najfajniesze jest to że trzon kompozycji przy altanie jest zimozielony, dzięki temu o każdej porze będzie ładnie. Nawet w listopadzie
Dzieki wielkie za radę
Na pewno to nie ich pełnia, pewnie dopiero za ok 2 miesiące ale patrząc że w zeszłym roku kupiłam je i miałay takie kolory:
miemam że były podbarwiane i teraz wyszła ich prawdziwa natura .
Stanowisko mają słoneczne a odczyn - hm teraz nie wiem ale sadziłam do torfu zmieszanego z ziemią.
W sumie to mi nie przeszkadza ta zmiana w końcu ogród naturalny powinien mieć też naturalne barwy
dzisiejszy dzień zabłysł słoneczkiem ... ciepłem ... pierwsza kawa z Leo ... uwielbiam dechę ławeczkę ... przy okazji to miejsce potrzebuje więcej traw ... ostróżki ... naparstnice i przetacznika ... mam siewki ... i muszą mi się one do mojego ogrodniczkowania dostosować bo naczelny ogrodnik chwilowo nieosiągalny ...
na tej ławeczce i z ta kawą ładnie mówię dzień dobry wszystkim podążającym do kościoła ... niestety widoczna z ulicy ... coś z tym trzeba zrobić ...
Tak na chwilkę zajrzałam, pozdrawiam wszystkich, jutro będę na dłużej
oto moi młodzi
wszystko się udało wspanialesyn ze swoją wybranką
córcia i ja z wnusiami, rośnie kolejne pokolenie