Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:53, 31 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Pokładają się czy nie.. i tak są bardzo widowiskowe.
U mnie na razie same limki, ale vanilki też będą.
Pięknie u Ciebie Ana. Rzadko piszę, ale oglądam regularnie.

Pozdrawiam wakacyjnie
Ogrodowe przygody 20:52, 31 lip 2014

Do góry
kosmos Basia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:51, 31 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Takie piękne w tym roku stare poczciwe floksy

Masz racje że stare floksy są piękne i jak pachną
Ogrodowe przygody 20:49, 31 lip 2014

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 20:47, 31 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

U Przemka była mowa o warzywniakach- no naprawdę mam....

Widzę że pojawiły się nowe zdjęcia więc jestem i będę chwalał

W istnienie warzywnika nigdy nie wątpiłem Bardzo ładny kolaż nam zaserwowałaś Pomidorki ogórki cukinia fasola wyglądają dorodnie Ja kilka dni temu robiłem zupę krem z cukinii i kabaczka Palce lizać

Ależ Ty imponującą kolekcję sosen posiadasz Ja u siebie mam tylko dwie kosodrzewiny bo boję sie dużych drzew które później ciężko okiełznać

Na taką huśtawkę to od dawna choruję

pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 20:46, 31 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, nie zauważyłam. Kwiaty utrzymują się długo, w końcu przebarwiają się na różowawo.

To moja się nie przebarwia(chyba).
Kwiatek dla ciebie (złocień)
Ogrodowe przygody 20:45, 31 lip 2014

Do góry
today...

Makowo na Kociewiu 20:41, 31 lip 2014

Do góry
To mój czerwony karzełek, chociaz zlapał plamistość i jest prawie bez liści to kwitnie znowu i ma pąki

Ascot ma znowu pączki i nowe pedy i powojnik NN też ma jeden kwiat

kwitnie jeszcze polish spirit i niebiski floks

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:37, 31 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Beatko, z ligustra można zrobić (wyciąć )np. kostki...
Ozz ma rację, ze kule są intrygujące... ale moim, subiektywnym zdaniem jest ich ciut za dużo...
Ja tam na zdjęciu widzę w oddali płot bez żywopłotu... można pomyśleć o przeniesieniu części kul, lub ligustra... oczywiście, bez 2-3 chłopa się nie obędzie wykopanie należytych brył korzeniowych.

Co myślisz o czymś takim? Niektóre kule bym zostawiła, a pomiędzy nasadzenia np. z katalpy. Ligustr obciety w kostki +katalpy. Wszystko podsadzone rumianką ,żurawką, barwinkiem lub trzmieliną (ewentualnie niskie trawy, funkie). Nie wiem czy nie przesadziłam z ilościa drzew?
Życie w wiejskim ogrodzie 20:36, 31 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Ja to muszę omijać twój wątek Przemku szerokim łukiem. Już się na mnie w chałupie patrzą jak na wariata co tak ciągle rże do monitora.

A już tam od razu omijać zapraszam częściej Ja też tak mam że w każdej wolnej chwili siedzę na ogrodowisku i chyba większość forumowiczów ma podobnie Dla nas to rzecz normalna

Pędzę do Ciebie bo widziałem nowe foty
Moja "przyziemna" :) pasja 20:24, 31 lip 2014

Do góry
Jeżówki mam baaaardzo ładne . Zupełnie inaczej sobie wyobrażałam siewki po 1zł/szt. Napiły się wody i już są całkiem rześkie!

Makowo na Kociewiu 20:24, 31 lip 2014

Do góry
Kochani ogród po tylu dniach bez deszczu i po kilkunastu dniach greckich upałów wygląda fatalnie to znaczy z jednej strony busz, z drugiej choroby grzybowe, a z trzeciej popalone rośliny. Trawnik zółty, pelen chwastów, wierzba ruda, berberys z maczniakiem bez liści.
Na szczęście "nowe" róże zaczęły kwitnąć
oniemiałam jak zakwitła 1 kwiatkiem Loise Odier

Boskiemu Leo nie straszne upały i słońce nawet nie przypala go ...ma niesamowite trwałe kwiaty
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:18, 31 lip 2014

Do góry
magda_szydlowska napisał(a)
uff, dumała ja i wydumała. Tylko czy to ma ręce i nogi?! Z pozostałej kostki ułożyłam kształt rabatki i tadamTylko cosik mi tam nie gra...

Madziu a nie myślałaś by założyć własny swój wątek i tam rozwijać swój ogród krok po kroku? A tutaj tylko pojedyńcze pytania ?
Moja "przyziemna" :) pasja 20:18, 31 lip 2014

Do góry
Dla Agi bleebli donica z innej perspektywy:

To zdjęcie robiłam wcześniej, więc rozplenice dopiero zaczynały
Tutaj też Amazon ma bardziej rzeczywisty kolor.

Kiedy ja się doczekam trawy...
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 20:16, 31 lip 2014

Do góry
' Tina' - jedna z najczęściej uprawianych tropikalnych lilii wodnych w naszym klimacie, jednak na zimę musi trafić do pomieszczenia. Zimowanie w amatorskich warunkach nie jest łatwe, dlatego prościej zakupić nowe bulwy wczesną wiosną. Wymaga wiosennego pędzenia w szklarni, do oczka wędruje zazwyczaj w połowie maja.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:15, 31 lip 2014

Do góry
uff, dumała ja i wydumała. Tylko czy to ma ręce i nogi?! Z pozostałej kostki ułożyłam kształt rabatki i tadamTylko cosik mi tam nie gra...
Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 20:12, 31 lip 2014

Do góry
AnetaScotland napisał(a)

A tak po 26 dniach. Chwastow niestety sporo, widocznie nie udalo sie usunac wszystkich korzeni w trakcie przygotowan.

o trawka zieloniutka a chwasty ...oj ile ja ich mameko bordy niestety często tylko u nas przez allegro
I co dalej w moim ogrodzie ? 20:10, 31 lip 2014

Do góry
Za dużo mam misz-maszu na tej rabacie. Zależy mi by został miłorząb i żurawki.

A może obok tylko klonik i jakieś trawy zamiast tej całej reszty ?Ale jak tak przemarza to chyba odpuszczę sobie.
Mam dużo runianki, 2 szt. cisa gold ,1 szt. cisa pospolitego, kilka niedużych bukszpanów- cisy tez nie są duże bo trzyletnie .Mogę wykorzystać do tej rabaty,
I dylemat mam jak to zrobić. hmmm...
Ps. tej rabaty z różami czerwonymi też nie będzie.zlikwiduję i zostawię sam trawnik na środku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies