A wczoraj "napadłam" na Janinę. Wykupiłam kilka odmian tulipanów, ale nie było tego super dużo. Jako że cena atrakcyjna 3,99 zł za 8 sztuk wzięłam co było. w prawym dolnym rogu są tulipany podobne do tych co już mam, taką mieszankę biało fioletową z zeszłego roku. dołączę, wymieszam i będzie ich więcej czerwono żółtą mieszankę też mam, dołączę te żółte o powiększę ilość a te różowe i fioletowe to chyba na front pójdą... jakby się udało zahaczyć jeszcze i inny sklep, powiększyłabym kolekcję
Witam, Na poczatku maja ogrodnik zasial trawnik. Dobra francuska mieszanka, system nawadniania. W miedzyczasie kilka ulewnych deszczow. W tej chwili mam nierowny wzrost i plamy. Moze ktos z Was juz spotkal sie z takim przypadkiem i moze podpowiedziec co dalej ? Tydzien temu byl oprysk srodkiem dolistnym i nawozenie granulatem. Moim zdaniem bez rezultatu. Czy cierpliwie czekac czy dzialac ? Jesli dzialac to w jakim kierunku. Bede wdzieczny za sugestie.
Kupiłam zatrwian na jesienny wianek , rodka fajnego wypasnego ( nie mogę posadzić bo torfu kwaśnego nie mam ) i takie tam.."przydasie ".... Wiecie..to się przyda , to sie przyda ... Najfajniejsze są buciczki dla Przyjaciółki, która małą Julkę urodziła Zdjęcie z łyżeczką dla porównania skali
Pokaż tę sielskość bo zdjęć dawno nie było !