Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Bawarka 20:05, 17 sie 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

cudny widok za oknem

Montana kwitnie po raz drugi?...muszę sprawdzić u siebie
Magnolia ma pąki...kilka dni i będą kwiatki... u mnie też zakwitła

Montana tak naprawde kwitnie mi w tym roku caly czas, bardzo skromnie, kilka kwiatkow i od wiosny, teraz normalnie jest drugie kwitnienie, kwiatow tez jest troche wiecej. zwariowal rubens w tym roku
Tak po cichutku myslalam ze magnolia ma paki kwiatowe, ale...jest ich tyle ze ciezko jest mi w to uwierzyc Poczekamy zobaczymy, dziekuje Gobasiu
Makowo na Kociewiu 19:29, 17 sie 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Czy ja dobrze widzę - magnolia w pąkach???

Tak zaczyna kwitnąć George Henry Kern
o matulu Ty u mnie !!! witaj Agnieszko
Makowo na Kociewiu 19:24, 17 sie 2017

Do góry
Czy ja dobrze widzę - magnolia w pąkach???
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:47, 17 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
A może lawenda, rozchodniki i buksy? Magnolia jako coś wyższego i to wszystko
Bo ładnie też wygląda połączenie lawendy z rozmarynem ale ty nie chcesz wprowadzać nowych roślin

Aniu a możesz rozwinąć myśl ? Jak Ty byś to widziała ?

Rozważałam kiedyś taki układ:

Pod murem - rozchodniki
Środkiem - dwa pasy lawendy
Bliżej płotu - róże okrywowe

Tylko to wszystko mi się nie zmieści...
A może rozchodniki pod murem i przed nimi sama lawenda ?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:58, 17 sie 2017

Do góry
Frontowe już wyczyszczoneTylko trzmielinki trzeba przyciąć

- magnolia ma pąki kwiatowe
- niestety jedna paleta jeszcze zostałaszambo czeka na wysypania kamykami....

Znalazłam siewki brzozy - czy doorenbos się wysiewa??? Powtórzy cechy matki??? Ktoś wie???

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:32, 16 sie 2017

Do góry
A może lawenda, rozchodniki i buksy? Magnolia jako coś wyższego i to wszystko
Bo ładnie też wygląda połączenie lawendy z rozmarynem ale ty nie chcesz wprowadzać nowych roślin
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:16, 16 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia

No to myślę, że pomysł z drzewami wart rozważenia.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 16 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ola, a ile tam jest od ogrodzenia do budynku? I jak masz tam okna? Żebyś potem nie narzekała, że Ci się drzewo z konarami do domu pcha...

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia
Bawarka 16:15, 16 sie 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Jestem zaskoczona jak obficie i pieknie kwitna mi orchidee. Nie dosc ze od kilku miesiecy kwitna caly czas, kwiaty maja duze, bardzo duze, to jeszcze caly czas wypuszczaja nowe pedy Bardzo mnie to cieszy

cudny widok za oknem

Montana kwitnie po raz drugi?...muszę sprawdzić u siebie
Magnolia ma pąki...kilka dni i będą kwiatki... u mnie też zakwitła
Bawarka 15:09, 16 sie 2017

Do góry
Ogrodowe witaminki Pieknie w tym roku obrodzily pomidory i ogorki

Caly czas podpatruje sliwki na wisniach japonskich. Ciekawe czy dojrzeja i jakie beda w smaku

Cala magnolia jest w takich pakach, nie wiem czy sa to paki kwiatowe czy liscie? Poczekamy, zobaczymy

Mam w ogrodzie chmary biedronek i to mnie cieszy, bo nie mam ani jednej mszycy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:55, 15 sie 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Polinko, jak po wczorajszych burzach? To był armagedon. Drzewa giely się w pół.Wyrwalo mi magnolie. Cały rejon bez prądu.

Aguś, to był koszmar Graby przywiązywaliśmy sznurkami do ogrodzenia. Hortki się położyły. W sobotę wyjechaliśmy na weekend w góry i myślałam, że do dzisiaj się podniosą. Niestety nadzieja matką głupich...dzisiaj po powrocie pierwsze co zrobiłam to podwiązałam horki ale to już nie to
Mam nadzieję, że magnolia da radę po ponownym posadzeniu!
Moja działka na Dębowym Lesie 23:37, 12 sie 2017

Do góry
Leżąc dzisiaj na hamaku, zobaczyłam ,,,niepodzianie w sierpniu!Moja Magnolia Ann zakwitła sobie wprawdzie jednym kwiatkiem na czubku krzaczka.Ale jednak kwitnie..Ale mi prezencik sprawiła
Ogród z widokiem na jezioro 22:16, 12 sie 2017

Do góry

To faktycznie, ciekawe, jaśmin ci zakwitł.A u mnie magnolia moja
Ogród pod lasem 14:07, 12 sie 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ja się ekscytuję, że mi magnolia kwitnie, a Wy nic? Cieszę się bardzo, bo wiosną przymrozek jej pąki załatwił, więc przynajmniej teraz coś wypuściła.

Gosia, Kasia, to nie jarzmianka i nie zawciąg, tylko czosnki Takie małe, liliowe, urocze są.

Aaaa hahahahaha! no patrz, to uff Bo już myślałam, że tak u mnie marnie Cudne czosneczki!!

A magnolię widziałam i miałam nawet napisac, ale tak mnie tym "zawciągiem" wybiłaś z rytmu, że zapomnialam

Kupiłabym teraz magnolię, bo pewnie w nieco lepszych cenach niż wiosną.. Mam już jedno miejsce na nią i tak sobie rozmyślam A ja bym chciała albo Alexandrinę albo Lennei Alba Twoja to Genie, tak?
Ogród pod lasem 13:40, 12 sie 2017

Do góry
Ja się ekscytuję, że mi magnolia kwitnie, a Wy nic? Cieszę się bardzo, bo wiosną przymrozek jej pąki załatwił, więc przynajmniej teraz coś wypuściła.

Gosia, Kasia, to nie jarzmianka i nie zawciąg, tylko czosnki Takie małe, liliowe, urocze są.

Asia, dziękuję! Na szybko wyleciałam, bo chciałam przed deszczem posadzić nowe nabytki. Udało się uff
Z Pszenicznej ... 08:16, 12 sie 2017

Do góry
Naszego regionu wczorajsze nawałnice nie oszczędzily. Armagedon, bo bardzo zalesione. Prądu wciąż brak. Magnolia wyrwana, ale i tak się cieszę, że tylko to, a nie np.dach. Mam nadzieję, że u Ciebie ok.
Ogród z widokiem na jezioro 21:42, 11 sie 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Niemiecka kuchnia nie jest smaczniejsza od naszej , a już napewno domowej. O wódce z ogórków pierwszy raz słyszę

Była - naprawdę - może to tylko chwyt reklamowy, ale piwo z ogórkiem kupiłam. Gorzkawe, jak piwo...takie sobie było...
U ciebie Ania pokazuję że jaśmin ponawia kwitnienie a u mnie magnolia 3 kwiaty pokazała, ale to normalne że ona powtarza.
Babciu Jolu - miłych chwil z wnukami i dziećmi życzę - ja właśnie czekam na moich dzisiaj
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:05, 11 sie 2017

Do góry
I do chorujących doszła magnolia, nie wiem czy to wynik przesuszenia, ale bardziej stawiam, że złego pH podłoża lub niedobór składników. Trzeba postawić diagnozę i leczyć

Działeczka Asi :) 21:33, 10 sie 2017

Do góry
Podwiazałam część hortensji, zabrakło mi sznurka. Jutro skończę resztę
Deszcz w sumie złamał mi tylko jedną gałązkę, ale dużo leżało przy ziemi.
Zaczęłąm przycinać swojego lizaka, ale nadal nie skończyłam
Muszę zrobić fotkę, bo nie wiem, co robić? Od dołu ma te pieńki jakoś dziwnie poukładane.
Kwitnie mi magnolia gwiaździsta...
Moja glebo terapia 17:07, 07 sie 2017

Do góry

Magnolia

Petuniowa albo surfiniowa niespodzianka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies