Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

18:03, 21 paź 2017
anna_t napisał(a)

zarasta strasznie! dlatego malo zdjęć jej mam z poprzednich sezonów bo zanim bym wypieliła te 80m2 to bym padła na gębę i tyle by mnie było
teraz plan jest na ścisk namnożyłam sobie trawek i będę sadzić gęsto co 20-30cm.
ja kupowałam dużo kory na poczatku ale to skarbonka bez dna, może kiedys jak te rośliny będą większe..teraz już to olalam i piele albo piję piwo patrząc na chwasty

fajnie sobie życie uatrakcyjniasz tez czasem popijam sobie to i owo ....bo bardziej wolę jak mi sie wszystko podoba) u mnie sprawa jest prosta jak z tarasu szajsu nie widac to jest git
Monka 15:10, 29 paź 2017

Ania może nie jestem w temacie, ale jakie drzewa w końcu kupiłaś ?
anna_t 19:14, 29 paź 2017

Margerytka40 napisał(a)

U mnie też już straszy gołymi gałęziami. Może z tydzień był piękny

z kazdym rokiem uczę się czegos nowego i na co innego zwracam uwagę. w tym roku skupiam się na wybarwieniu ale i na utrzymaniu tego wybarwienia wlasnie
dziękuję Asia za opinie

moje obserwacje:
jablonki Royality, glediczja, świdośliwy - łyse
grujecznik - jeszcze zielony i trzyma
amanogawa - wybarwiona i trzyma
magnolia - trzyma resztki ale Grzegorz pewnie ją rozbierze

więcej drzew nie mam, brzozy te zwykle za ogrodzeniem jeszcze z liśćmi

jesli ktos tu jeszcze czasem zagląda to proszę podzielić się informacjami jak trzymają jeszcze graby i doorenbosy

a i jeszcze klon red sunset przez Wieloszkę chodzi mi po glowie
anna_t 19:17, 29 paź 2017

malgol napisał(a)
To tak jak ja u Ciebie zaglądam zeby zgapic jak poradzisz sobie z tą trzykrotnie przerabiana rabata Ja też mam taką co każdej wiosny biorę się za zmiany I nie wiem na co się zdecydować. Twoja już zaczyna mi się podobać podgladam dalej...

Gosiu na wiosnę dosadzę jeszcze seslerie h. i punktowo rozplenice i będe czekać na efekt wydaje mi się ze jestem jej pewna, od 2 lat krąże wokoł przed ogródka Gusiarza i musiało się to tak skończyć
anna_t 19:17, 29 paź 2017

Johanka77 napisał(a)

Amen

anna_t 19:20, 29 paź 2017

eee_taam napisał(a)

fajnie sobie życie uatrakcyjniasz tez czasem popijam sobie to i owo ....bo bardziej wolę jak mi sie wszystko podoba) u mnie sprawa jest prosta jak z tarasu szajsu nie widac to jest git

dobry tekst! wymiatasz luzem moja droga, moje klimaty

po pierwszej euforii perfekcjonizmem na forum mocno przystopowałam zapędy ogrodowe. przede wszystkim ogrod ma być dla mnie a nie ja dla niego
anna_t 19:23, 29 paź 2017

Monka napisał(a)
Ania może nie jestem w temacie, ale jakie drzewa w końcu kupiłaś ?

jeszcze zadne, musze się na jakieś zdecydować a to nie takie proste. 2 lata temu podejmowałam szybkie decyzje i teraz zostałam z jednym grujecznikiem i dwoma okropnymi jabłonkami więc raczej pospiechu u mnie nie zaznasz

ren133 19:38, 29 paź 2017

anna_t napisał(a)

z kazdym rokiem uczę się czegos nowego i na co innego zwracam uwagę. w tym roku skupiam się na wybarwieniu ale i na utrzymaniu tego wybarwienia wlasnie
dziękuję Asia za opinie

moje obserwacje:
jablonki Royality, glediczja, świdośliwy - łyse
grujecznik - jeszcze zielony i trzyma
amanogawa - wybarwiona i trzyma
magnolia - trzyma resztki ale Grzegorz pewnie ją rozbierze

więcej drzew nie mam, brzozy te zwykle za ogrodzeniem jeszcze z liśćmi

jesli ktos tu jeszcze czasem zagląda to proszę podzielić się informacjami jak trzymają jeszcze graby i doorenbosy

a i jeszcze klon red sunset przez Wieloszkę chodzi mi po glowie

zdjęcia grabów u mnie te na reksiowej nawet jeszcze zielone są ... ŚŚ też łyse ale mimo tego nie zamieniłabym na inne

AnnaCh 19:42, 29 paź 2017

U mnie graby też jeszcze trzymają liście. Z klonów to mam tylko Globossum i ten przez te wichury już z 2/3 zgubił, a ładne są wybarwione.
AngelikaX 19:43, 29 paź 2017

anna_t napisał(a)

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły