Spędziłam cudowną Niedzielę dziękuję Kochani za wszystko
fotki z mojej wizyty
bez kadrowania ,trochę bez ładu i składu ,ale musze Wam pokazać Ogród Sylwii i Wojtka moimi oczami
Myślicie że jest sens zagospodarować taki kawałek?
To jest totalna północ więc praktycznie słońca tam nie ma. Jest go trochę wcześnie rano i po południu. Trawa kiepsko rośnie ale jednak rośnie.
Jedynie nie rośnie przy opasce przy domu i tam jest łyso.
Na siłę nie chcę czegoś robić ale co roku się zastanawiam .
Podobno w wielu regionach padał deszcz a u nas cały dzień było piękne słońce. Pospacerowałam po ogrodzie.
Dereń kwiecisty jeszcze liście ma ale już powoli wszystko zrzuca szatę.
Zaczęłam poprawki na nowej częsci - chcę troszkę pozmieniać -na pierwszy kawałek wybrałam odcinek z astrami na długiej rabacie
dopiero zaczęte -jeszcze będę ten kawałek powiększać
tu chcę dołożyć miskanta w plecki -ale nie dam rady go sama wykopać -mam 2 sztuki całkiem spore -chyba Droning ingrid ( czy jakoś tak ) na ostatniej fotce trochę je widać
na razie ściągnęłam darń ,porozsadzałam astry i red barona -cały dzień mi zszedł na taki mały kawałek -brak kondycji jak nic
za chwilkę zacznę wrzucać fotki z ogrodów Sylwii ,Agi i Anitki -byłam w Niedzielę w ich pięknych ogrodach i dostałam weny do działania
Jest na co popatrzeć! Cudnie!
Mam trzy Carex umbrosa ze sklepu MO i na razie bardzo ładnie przyrosły. Zachwycają mnie, jestem ciekawa, co będzie po zimie.
Jesienne apetyty rosną …
I tak sobie umilamy październik, nie czekając wcale na najbardziej niesympatyczny miesiąc roku. Bo tak myślę o listopadzie i chyba nic tego nie zmieni… Zatem październiku, ciesz jeszcze.
Aniu, jesteś po prostu niesamowita, podziwiam ludzi, którzy mają takie zdolności jak Ty.
Korona jest przepiękna, bardzo starannie, misternie wykonana, ileż to potrzeba pracy i cierpliwości, no i pomysłu
przede wszystkim. Tort również fantastyczny. Brawo TY!!!
Twój jesienny ogród piękny, kolorowy, wypieszczony, kiedy masz na to wszystko czas?