Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 20:58, 25 sie 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:57, 25 sie 2014

Do góry

To właśnie tu 20:57, 25 sie 2014

Do góry
Ewo, ukorzeniam w gruncie. Sadzonki przykrywam kloszem /czytaj słoikiem lub butelką/. Kiedy nadchodzą mrozy obsypuję kompostem albo okrywam choiną.
I to najczęściej wystarcza.

Swoich dużych hortensji nie okrywam. Jedynie nowo zakupione kopczykuję, a jeśli mam, to zarzucę choinę.
Nigdy nie stosowałam mat, ani nie robiłam chochołów.
Kiedyś cudownymi chochołami okrywano hortensje na krakowskich Plantach.
Ale ostatnimi laty przestali.
Poniżej hortensje o których rozmawiałyśmy.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:57, 25 sie 2014

Do góry
dzis byłem na kajakach z rana i w zoo to kilka foto z zoo

Rododendronowy ogród II. 20:56, 25 sie 2014

Do góry

U BusyBee w ogródku... 20:56, 25 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Dla Anetki, w nawiazaniu do rozmowy o kulkach na pniu, wrzucam takie coś:

Napisali Cyprys formowany - cena 115 zł, ale to chyba cyprysik??? A Był ładny i zdrowy- tylko czy nie przemarznie?? No i dziewczyny- to tanio czy drogo?

Cyprys fajny ale cena chyba wysoka wczoraj w Biedrze widziałam tuje po ok 30 zł tylko trochę niskie były ale róznica w cenie spora.Widziałaś u mnie na rabacie przed domem dwie kulki na pniu z tujek zwykłych je zrobiłam

Może trzmielina na pniu byłaby warta rozważenia?
Rododendronowy ogród II. 20:54, 25 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Bogdziu, zostawiam pozdrowienia i życzę wszystkiego, co dobre. Nadrobiłam zaległości, zdjęcie ważki prześliczne Chciałabym tylko prosić o więcej fotek, bo mały niedosyt czuję a Twój ogród jest przepiękny o każdej porze roku

Przeczytaam Twój post juz prawie o zmroku i specjalnie dla Ciebie poleciałam zrobic te zdjecia ale kolory bedą zmienione bo było już prawie ciemno. Nie robie zdjec bo nie chce stale tego samego pokazywac , chce zrobic przerwę , niech ludzie odpoczna od mojego ogrodu zbyt często ogladanego , ale dla Ciebie trochę zdjęc zrobiłam.

Ogród cichy i przytulny 20:53, 25 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
może kilka wyciętych fotek z całego ogrodu

uwielbiam go oglądać
Ogród cichy i przytulny 20:50, 25 sie 2014

Do góry
może kilka wyciętych fotek z całego ogrodu

Rododendronowy ogród II. 20:46, 25 sie 2014

Do góry
Chciałam jeszcze kupic Limkę bo hortensje były prześliczne ale Krysia powiedziała ze dostanę w prezencie i to samo powtórzyło sie przy Red Baronie i Hibiskusie , no i dostałam wielkie i piękne okazy.

Hortka miał kwiat olbrzymi ale obcięłam by nie obciążac rośliny , niech sie skupi na ukorzenianiu a nie na kwitnięciu.Drugi mniejszy , rozwijajacy sie dopiero pozostał.
Ogród cichy i przytulny 20:44, 25 sie 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lubię chmurne niebo na fotach, dodają trochę niepokoju , grozy, a może sprawiają wrażenie bardziej tajemniczych.

Dorotko ja też uwielbiam takie niebo a wczoraj było super. I ten niebieski jesienny kolor. O żadnej porze roku niebo nie jest tak niebieskie. A przy nim tak zieleń - kontrast znakomity.
I pomyśleć, że z drugiej strony ogrodu tego samego dnia o tej samej godzinie niebo było tak różne
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:44, 25 sie 2014

Do góry
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję
Rododendronowy ogród II. 20:43, 25 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
mysz badylarka - to nie ptak.. już wiem.. wujka Googla zapytałam

a dzielżanem nie szastaj bo cały oddasz... jak masz nadmiar to z miłą chęcia, ale nie ma musu bo jak wiesz miejsca brak

pochwal sie co kupiłaś ???

Dzielżanów troche mam . Gdybym miała rozsadnik mogłabym miec dużo ale u mnie całkowity brak miejsca wiec nie mam gdzie rozmnazac roślin ani gdzie ich sadzic. Zakupy zrobiłam maleńkie a i tak za duze na miejsce jakie powinam miec a nie mam. Kupiłam cebulki śnieżycy wiosennej i jeszcze takie roślinki, o nazwy pytac można Karolę.

zbliżenie

U BusyBee w ogródku... 20:41, 25 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Cały rząd skończony

Kasiu, przyjmij i moje gratulacje - ogród piękny, rozkwita pod czułą ręką. Pozdrowienia!
Moja bajka 20:35, 25 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Dzięki Asieńko

Nie ma zaco trzymajcie się ciepło
Ach zapomniałam o prezencie
Muszę się naprawić
Dla Mamy kwiatek dla Córci gąska - będzie jej pilnowała
Hirutkowy raj:)) 20:28, 25 sie 2014

Do góry
Krysiu, prosiłaś o moje zdjęcia w wczorajszej wyprawy...więc proszę !
Na wystawie w Zduńskiej Woli "Ogrodowisko" godnie reprezentowały: od lewej strony… Bożenka (Bogdzia), Krysia (Krys), zaprzyjaźniona wiewiórka, ja (Nikita) i Karolina (popcarol)

Carola, jeszcze przed wyjściem oznajmiła, że ..."dziś NIC NIE KUPUJĘ"... Dzielnie wzbraniała się, aż do 4 stoiska... potem pokonały ją żurawki. Później masowy atak przeprowadziły inne rośliny... biedna Carola, nie miała sił się bronić…

Krysia „wymiękła” przy trawkach

Bogdzi też, nie wiedzieć czemu przybywało toreb z zakupami….

Ogród cichy i przytulny 20:26, 25 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kilka fotek z wczorajszego, słonecznego i ciepłego dnia
tylko te chmury tak straszyły

Łał! Jak apetycznie!
Szmaragdowy Zakątek 20:22, 25 sie 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
ciachnęłam „kręciołka”.

Sama?? Tak po prostu? No wymiękam! Cudna robota! Ja się drugi rok boję podejść do moich kiedyś bukszpanów.. przybywaj do mnie z sekatorem!!!
Ogród cichy i przytulny 20:21, 25 sie 2014

Do góry
Kilka fotek z wczorajszego, słonecznego i ciepłego dnia
tylko te chmury tak straszyły

Szmaragdowy Zakątek 20:21, 25 sie 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

To Perovskia

Wiosną ciach prawie przy ziemi, prawie jak budleję.

Rozplenica Ci wypełni tę rabatę za rok dwa hihi
A jabłonkę może poprowadź jako szpalerową? Akurat na tym płocie by fajnie wyglądała

Żurawki wypas, cudnie wyglądają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies