Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Magda70 09:02, 25 sie 2014

No proszę i jeszcze spotkanko fajne dziewczyny miały...
Pozdrawiam
Mala_Mi 10:27, 25 sie 2014

Dlatego ja dużym łukiem omijam wszystkie sklepy, targi i co sie da... bo też nei potrafię sie oprzeć... a potem biegam gdzie to wcisnąć
Donia72 11:13, 25 sie 2014

O rany, jaka fajna wycieczka Widzę, że zakupy się udałyPozdrawiam
Krys 13:34, 25 sie 2014

Magda poprosze o zdjęcia też do mnie
popcorn 14:11, 25 sie 2014

haha, no ja dzisiaj będę biegała.. 5 nowych doniczek
Nikita 20:11, 25 sie 2014

iwonaal – No!!!! Żałuj, że cię Iwonko nie było.

Bogdzia – musimy za rok to powtórzyć !!!!!!!!! Tylko bez tej burzy oczywiście.

Krys – super towarzystwo to super komentarze, a zdjęcia zaraz wrzucę do ciebie

Luki, iwonadm – z zakupów jestem bardzo, bardzo zadowolona. Kupiłam szczepioną jabłonkę CHAMPION, hostę PANDORA BOX oraz 6 żurawek : trzy LIME RICKEY i trzy RIO. Do tego wszystkiego jeszcze prezenty od Bogdzi i Krysi. Był mus jechać do „szmaragdowego’ i wszystko jakoś rozlokować...fotki będą za chwilkę.

monteverde – Aniu, po prostu zakupoholizm ogrodniczy w zaawansowanym stadium

popcarol – Carola, śliwki-robaczywki byłyby jeszcze smaczniejsze gdyby „posiwiały” jakiś tydzień dłużej na drzewie, ale bałam się że wszystkie robaczki w okolicy się o nich dowiedzą i już nie będzie co zbierać.

Magda70 – Madziu, oczywiście że tam jeszcze wrócę… już się chyba uzależniłam od tych „malutkich szkółek ogrodniczych”… ha ha. Może uda mi się wyskoczyć na kilka dni do Holandii jeszcze w październiku, a jak nie to 100% na wiosnę.

Mala_Mi – Aniu, ja tak nie potrafię.. ciągle coś kupuję !!!

Donia72 – wycieczka i spotkanie było super…kolejne za 2 tygodnie w Kutnie… już się nie mogę doczekać
Nikita 20:13, 25 sie 2014

Ponieważ pogoda dzisiaj raczej dopisała…łupy z wczorajszej wystawy znalazły swoje miejsce w „szmaragdowym”. Na początek żółto-zielone żurawki LIME RICKEY

i bajecznie żurawki RIO…rabatka z daleka aż razi kolorem

mój mini sad wzbogacił się o szczepioną jabłoń CHAMPION

a tu moja ulubienica… maleńka hosta PANDORA BOX posadzona w towarzystwie nieco większych koleżanek
Nikita 20:15, 25 sie 2014

Na zdjęcie załapał się także prezent od Bogdzi… prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to… ale musicie przyznać że fajnie wygląda na tle brązowego płotu i ciemnozielonych liści mahonii

oraz rozplenica zakupiona kilka dni wcześniej przez Carolę za jedyne 7 złotych (a tak na marginesie to nie wiem skąd ona wynajduje takie okazje ???)

W kolejce czekają jeszcze: trawka ICE DANCE i kolejna mini hosta - prezenty od Krys. Dziś już mi czasu zabrakło na ich posadzenie, ponieważ jak przyjechałam do „szmaragdowego” to tak mnie jakoś wzięło i …ciachnęłam „kręciołka”.
popcorn 20:21, 25 sie 2014

Nikita napisał(a)

To Perovskia

Wiosną ciach prawie przy ziemi, prawie jak budleję.

Rozplenica Ci wypełni tę rabatę za rok dwa hihi
A jabłonkę może poprowadź jako szpalerową? Akurat na tym płocie by fajnie wyglądała

Żurawki wypas, cudnie wyglądają
popcorn 20:22, 25 sie 2014

Nikita napisał(a)
ciachnęłam „kręciołka”.

Sama?? Tak po prostu? No wymiękam! Cudna robota! Ja się drugi rok boję podejść do moich kiedyś bukszpanów.. przybywaj do mnie z sekatorem!!!